Blueconnect wolno chodzi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Blueconnect wolno chodzi
Mam internet era blueconnect. Zasięg GPRS dochodzi do 100%. Ale internet strasznie wolno chodzi. Download jak mam wykorzystany limit jakieś 2 kb/s.(Gdy go brałem nie mówili mi o żadnych limitach, a teraz co jakiś czas przychodzi sms, że go wykorzystałem. W statystykach pisze Pobrane dane: co rok 322 MB, a co miesiąc 42 MB, więc nie wiek jaki mam ten limit) A bez limitu 8-10 kb/s. Więc czy idzie coś z tym zrobić. Może da się jakoś zlapać EDGE. Mam modem Huawei e160 i antenke. A jeśli się nie da-czy można się zerwać umowę bez konsekwencji. Mieszkam w Głuszynie, 30 km od Kalisza.
Ja nie podałem jakiś ważnych informacji to powiedzcie, bo się na tym wszystkim nie znam.
Ja nie podałem jakiś ważnych informacji to powiedzcie, bo się na tym wszystkim nie znam.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Blueconnect wolno chodzi
Też jestem posiadaczem blueconnect. Niestety tak to już jest z tym blueconnectem, że chodzi jakby chciał a nie mógł. Na GPRS więcej nie wyciśniesz niż 118,4 kbps. A z tym limitem to oni coś kręcą bo ja też mam limit 1 GB a i tak zwalniają wcześniej ostatnio zwolnili mi 60Mb za wcześnie. Ja też chciałem zerwać umowę to powiedzieli, że będę musiał zapłacić karę więc pomęczę się jeszcze rok i zmieniam na orange bo sąsiad ma i chodzi z prędkością 2Mb/s
[ Dodano: 2010-07-15, 12:09 ]
A co do EDGE to musiałbyś zobaczyć gdzie najbliższy BTS obsługujący EDGE ja niestety nie sprawdze bo mi się mapa nie chce wczytać bo mi neta zwolnili
Ale jeśli niedaleko Ciebie znajduje się EDGE to może antenka kierunkowa pomoże
[ Dodano: 2010-07-15, 12:09 ]
A co do EDGE to musiałbyś zobaczyć gdzie najbliższy BTS obsługujący EDGE ja niestety nie sprawdze bo mi się mapa nie chce wczytać bo mi neta zwolnili

Ale jeśli niedaleko Ciebie znajduje się EDGE to może antenka kierunkowa pomoże

Ostatnio zmieniony 2010-07-15, 11:21 przez sebo600, łącznie zmieniany 1 raz.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
2 KB/s = 16 kb/s,Zapomnialem? pisze:Download jak mam wykorzystany limit jakieś 2 kb/s
Bo trzeba czytać co się podpisuje,Zapomnialem? pisze:Gdy go brałem nie mówili mi o żadnych limitach
W umowie sprawdź,Zapomnialem? pisze:więc nie wiek jaki mam ten limit
Na pewno mylisz jednostki. Chodzi zapewne o 8-10 KB/s, czyli 64-80 kb/s,Zapomnialem? pisze:A bez limitu 8-10 kb/s
To jest właśnie EDGE, tylko jakieś bardzo nędzne,Zapomnialem? pisze:Więc czy idzie coś z tym zrobić. Może da się jakoś zlapać EDGE.
Masz laptopa ? Sprawdź czy przypadkiem nie masz włączonego oszczędzania energii. Jaka to antena ?,Zapomnialem? pisze:Mam modem Huawei e160 i antenke
Nie da rady. Możesz jeszcze znaleźć kogoś chętnego na twój internet, i zrobili byście cesję umowy,Zapomnialem? pisze:A jeśli się nie da-czy można się zerwać umowę bez konsekwencji
Na UMTS nie masz co liczyć - za daleko do node B. U Ciebie jedynie EDGE z Ery będzie. W pobliżu masz dwa BTS-y Ery. Jeden w Brzezinach, ok. ~8 km. Nie wiem czy mi się wydaje, ale ten BTS ma chyba jeszcze tylko GPRS'aZapomnialem? pisze:Mieszkam w Głuszynie, 30 km od Kalisza

Podawaj moc sygnału w dBm, a nie w procentach. Sprawdzisz to za pomocą programu Top NetInfoZapomnialem? pisze:Ja nie podałem jakiś ważnych informacji to powiedzcie, bo się na tym wszystkim nie znam
-
- Początkujący użytkownik forum
Mi się w grudniu umowa kończy i też biorę Orange. U sąsiada chodzi 1,5 Mb/ssebo600 pisze:jeszcze rok i zmieniam na orange bo sąsiad ma i chodzi z prędkością 2Mb/s
Nie mam laptopa. Antena Linksp6huk pisze:Masz laptopa ? Sprawdź czy przypadkiem nie masz włączonego oszczędzania energii. Jaka to antena ?,
Ale jak w tym oknie blueconnect jest GPRS to pisze że prędkość 53,6 Kb/s, a jak pisze EDGE to 236,... Kb/s.sp6huk pisze:To jest właśnie EDGE, tylko jakieś bardzo nędzne,
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Czyli nic ciekawego. Podaj moc sygnału w dBm,Zapomnialem? pisze:Antena
Możliwe, że przełącza pomiędzy BTS-ami z GPRS'em i EDGE'm. Bo wcześniej pisałeś, że przed limitem masz 8-10 kb/s, zapewne pomyliłeś jednostki i chodzi o 8-10 KB/s czyli 64-80 kb/s co wskazuje na EDGE'a - o to mi chodziło w tym cytacie.Zapomnialem? pisze:Ale jak w tym oknie blueconnect jest GPRS to pisze że prędkość 53,6 Kb/s, a jak pisze EDGE to 236,... Kb/s
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
A mnie w jednym pokoju chodzi 2kB na sekundę a w drugim 1 Mbps... Najpierw potestuj żebys się znowu nie wkopał w kiepska umowę. A swoją drogą nie lepiej Ci będzie zerwac umowę? Bo taka prędkośc jak podajesz o ile nie mylisz jednostek nadaje się chyba do przeglądania basha.Zapomnialem? pisze:Mi się w grudniu umowa kończy i też biorę Orange. U sąsiada chodzi 1,5 Mb/s