Tak.p.borzecki pisze:Rozumiem, że chodzi Ci tu o umowę na 24 miesiące, ale tylko przez rok 25% zniżki na abonament, kolejny rok już 100%...?
Iplus - koniec umowy
Moderator: Moderatorzy
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Iplus - koniec umowy
- Easy-Wifi
- Stały użytkownik forum
Zatem Plus słabo stara sie o klientów,bo szczerze mówiąc 25% zniżki na abonament przez rok to praktycznie tyle co nic.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Najlepiej jakby za darmo dawał...
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ale umowę podpisujesz tylko na rok. Jeśli chodzi o umowę bez modemu.Easy-Wifi pisze:Zatem Plus słabo stara sie o klientów,bo szczerze mówiąc 25% zniżki na abonament przez rok to praktycznie tyle co nic.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
No i wlasnie dzisiaj ponownie podpisałem z Plusem cyrograf na kolejna 12 miesięcy. Na Iplusa i na abonament.
Jak zwykle kilka dni temu ponownie zadzwoniłem pod 2601- gdzieś mnie przełączyli i tylko podniesli mi ciśnienie - szkoda mowic
SZANOWNI PANSTWO - - TYLKO I WYŁĄCZNIE SALON FIRMOWY
Przyszedłem bojowo nastawiony - ale bardzo miła blondynka w salonie w Rzeszowie mnie szybko uspokoiła
Na dzien dobry dostałem 50% znizki na IPLUSA ( wziałem topa czyli 35GB) chociaż bez problemu moglem dostać 20Gb i tez z 50% znizką
Zaproponowałem mi jeszcze przedłużenie abonamentu na telefon - miałem za 100zł brutto do wszystkich 420min teraz mam za 120zł 740 minut do wszystkich ale bez smsow - dla mnie bedzie
Powiem tak jestem zadowolony- nie chodzi o pieniądze tylko o zasade
.
Niedowiarkom moge podesłać kopie faktury
Jak zwykle kilka dni temu ponownie zadzwoniłem pod 2601- gdzieś mnie przełączyli i tylko podniesli mi ciśnienie - szkoda mowic
SZANOWNI PANSTWO - - TYLKO I WYŁĄCZNIE SALON FIRMOWY
Przyszedłem bojowo nastawiony - ale bardzo miła blondynka w salonie w Rzeszowie mnie szybko uspokoiła

Na dzien dobry dostałem 50% znizki na IPLUSA ( wziałem topa czyli 35GB) chociaż bez problemu moglem dostać 20Gb i tez z 50% znizką
Zaproponowałem mi jeszcze przedłużenie abonamentu na telefon - miałem za 100zł brutto do wszystkich 420min teraz mam za 120zł 740 minut do wszystkich ale bez smsow - dla mnie bedzie

Powiem tak jestem zadowolony- nie chodzi o pieniądze tylko o zasade

Niedowiarkom moge podesłać kopie faktury

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja mam 50% w iPlus75 czyli 37.50zł.
Te 740 min do wszystkich pewnie nie licząc Playa.![:]](./images/smilies/splash.gif)
Te 740 min do wszystkich pewnie nie licząc Playa.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
Cena jednostkowa minuty 29gr i do playa 72gr
I to jest zaznaczone. Ale potem mam liczba minut w abo - 400min i tu nie ma wyjątków i na nastepnej stronie - promocyjny plan cenowy - 370 minut i tu tez nie ma wyszczegolnienia ze bez playa
wiec chyba do wszystkich 770 minut okazuje sie 
I to jest zaznaczone. Ale potem mam liczba minut w abo - 400min i tu nie ma wyjątków i na nastepnej stronie - promocyjny plan cenowy - 370 minut i tu tez nie ma wyszczegolnienia ze bez playa

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To może coś zmienili.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Otóż to. Ja dwa razy przedłużałem i TYLKO w salonie firmowym i dwa razy bez problemów dostałem taką 50% zniżkęTomisek pisze:SZANOWNI PANSTWO - - TYLKO I WYŁĄCZNIE SALON FIRMOWY

Pozdrawiam YaHooo 

- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
To ja poproszęNiedowiarkom moge podesłać kopie faktury

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No to u mnie tak to wygląda. Wczoraj do mnie przyszła ta faktura.

- Pijo
Akurat nie chodziło mi o fakturę Iplusa, tylko o fakturę od abo głosowego.ja.michal pisze:No to u mnie tak to wygląda. Wczoraj do mnie przyszła ta faktura.
Obrazek
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Trzeba się wyrażać dokładniej.
Ogólnie tutaj o necie zawsze. Nawet w temacie. 

-
No moge podeslac kopie umowy ale dopiero za 2 tygodnie bo dzisiaj wyjazd na wakacja do cieplych krajów
a kopie faktury to dopiero pewnie za 2 miechy z nowym okresem rozliczeniowym

- Pijo
Będę bardzo wdzięczny. PoczekamNo moge podeslac kopie umowy ale dopiero za 2 tygodnie bo dzisiaj wyjazd na wakacja do cieplych krajów a kopie faktury to dopiero pewnie za 2 miechy z nowym okresem rozliczeniowym

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Z 50% zniżką na abo głosowe nie ma zbyt dużego problemu, nawet w tych niższych abo.
- Pijo
To że masz Godziny 25 ze zniżką 50 % + zapewne 1000 minut na 10 msc przy umowie na 12 msc to nic dziwnego . Były takie oferty dla "uciekających" albo cierpliwych.Jo_gurt pisze:Z 50% zniżką na abo głosowe nie ma zbyt dużego problemu, nawet w tych niższych abo.
Wydaje mi sie , że Tomisek źle interpretuje warunki swojej umowy i niektóre pakiety nie są miesięczne tylko przyznane całościowo na cały okres umowy. Żeby to potwierdzić musiałbym zobaczyć jego fakturę.
-
No wiec zacząłem dzisiaj nowy abonament. Dzwoniłem pod 2601 o troche namieszałem. Umowe mam za 120zł brutto. Minut w abo mam 400 - dodatkowo mam pakiet za free 370minut - ODNAWIAJĄCY się co miesiąc. Minuty są do wszystkich sieci. Po wykorzystaniu minut cena połączenia do Playa jest zancznie wyższa. Ale moge dokupic za kolejne 10zł pakiet kolejnych 370 minut.......Pijo pisze: Wydaje mi sie , że Tomisek źle interpretuje warunki swojej umowy i niektóre pakiety nie są miesięczne tylko przyznane całościowo na cały okres umowy. Żeby to potwierdzić musiałbym zobaczyć jego fakturę.
SMSy nie wchodzą niestety w pakiet - wiec kazdy sms to dodatkowa kwota do 120zł

- Pijo
Tomisek, mógłbyś podać nazwę promocji w której przedłużyłeś abonament? Powinna być podana gdzie na aneksie.
Wracając do tematu Iplusa,to od 9 sierpnia Plus wprowadził nowe odsłony aneksow- mniej korzystne wg. mnie. Ciekawe czy nadal będzie można uzyskać ofertę niestandardową przy przedłużaniu - 50 % zniżki na Iplusa.
Wracając do tematu Iplusa,to od 9 sierpnia Plus wprowadził nowe odsłony aneksow- mniej korzystne wg. mnie. Ciekawe czy nadal będzie można uzyskać ofertę niestandardową przy przedłużaniu - 50 % zniżki na Iplusa.
-
Jeżeli kończy mi się umowa np. w marcu to o ile dni wcześniej powinienem się udać do salonu firmowego aby wyciągnąć od nich znizkę 50% na abonament iplus?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Trzy miesiące przed końcem umowy, bądź później.uniu pisze:Jeżeli kończy mi się umowa np. w marcu to o ile dni wcześniej powinienem się udać do salonu firmowego aby wyciągnąć od nich znizkę 50% na abonament iplus?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A jak nie będą chcieli rozmawiać o 50% to 30 dni przed końcem ostatniego okresu rozliczeniowego (najlepiej jakieś 40-45 dni przed ostatnim okresem rozliczeniowym bo te 30 dni liczy się od następnego, pełnego okresu rozliczeniowego) wysłać im wypowiedzenie.
- Brylant19
koniec
Ej jak to jest..
Umowe z ipusem podpisałem 27 pazdziernika 2008r.. Nie panietam ale chyba od razu placilem abonament za pierwszy miesiac.. Umowa na 24miesiace... i dzis bylem w salonie zeby juz zakomunikowac im ze konczymy wspólprace i myslalem ze zalatwimy sprawe.. Mialem nadzieje ze rachunki zaplace jeszcze w sierpniu i wrzesniu... a tam gostek mowi mi zeby przyjsc po 22 wrzesnia a przed 21 pazdziernika i rozwiazemy umowe a rachunek przyjdzie jeszcze w pazdzierniku i listopadzie... i co mu zrobic?
Umowe z ipusem podpisałem 27 pazdziernika 2008r.. Nie panietam ale chyba od razu placilem abonament za pierwszy miesiac.. Umowa na 24miesiace... i dzis bylem w salonie zeby juz zakomunikowac im ze konczymy wspólprace i myslalem ze zalatwimy sprawe.. Mialem nadzieje ze rachunki zaplace jeszcze w sierpniu i wrzesniu... a tam gostek mowi mi zeby przyjsc po 22 wrzesnia a przed 21 pazdziernika i rozwiazemy umowe a rachunek przyjdzie jeszcze w pazdzierniku i listopadzie... i co mu zrobic?
-
- Użytkownik forum
Witam forumowiczów. Właśnie wracam z salonu Plusa a tam pani powiedziała mi, że jedyną opcją przedłużenia iPlus 75 to 7GB i 25% zniżki na abonament. O nowej ofercie http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=25361 nawet nie wspomniała jakby nie istniała. Teraz nie wiem czy ta promocja jeszcze nie weszła czy to fake czy pani jak zwykle nie doinformowana?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jak jest informacja na ich stronie internetowej, to promocja weszła w życie. Trzeba było powiedzieć, że chcesz z takiej i takiej promocji skorzystać. Jakby powiedziała że nie można to albo się idzie do innego salonu, albo składa wypowiedzenie...włóczęga pisze:Teraz nie wiem czy ta promocja jeszcze nie weszła czy to fake czy pani jak zwykle nie doinformowana?
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Początkujący użytkownik forum
Ja poszedłem do pierwszego salonu plusa, powiedziałem, że wziąłem cesje specjalnie żeby przedłużyć ze zniżką 50%, ona na to że nawet jakby chciała to nie może. Ja na to, to proszę rozwiązać umowę. Po paru dniach sms na nr iplusa żeby się skontaktować z jakimś numerem (już nie pamiętam) zadzwoniłem i z miejsca 50%, kaspersky, zastanawiałem się czy coś jeszcze jest możliwe
.
Ps. wszystko dzięki temu co tu wyczytałem

Ps. wszystko dzięki temu co tu wyczytałem

iPlus 110 - 50%
<ciach reklama>
<ciach reklama>
-
- Użytkownik forum
Byłem w punkcie Plusa i wypowiedziałem umowę. Po jakieś półtorej godziny na numer iPlusa przychodzi sms żebym im podał swój numer kontaktywy bo chcą ze mną jeszcze rozmawiać. Niestety nie przeczytałem od razu tej wiadomości i numer wysłałem następnego dnia popołudniu. Jednak wcześniej tego dnia konsultant z Plusa zadzwonił do mojego taty (jego numer musiałem podać przy braniu abonamentu), że chcą jeszcze ze mną rozmawiać. I faktycznie jakiś numer warszawski (prefix 22) dzwoni codziennie ok 9 rano. Niestety jestem wtedy w pracy i nie mam możliwości odebrania telefonu. Dziwne jest dla mnie to, że jest tylko jedno połączenie i brak ponawiania kontaktu w innych godzinach, tym bardziej, że tata poinformował konsultanta, że nie mogę w tych godzinach odbierać telefonów. Chyba jednak nie jestem/byłem tak ważnym klientem żeby spróbować innych pór do kontaktu ze mną. 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Powinieneś dostać po takiej próbie połączenia wiadomość SMS w stylu:
Kod: Zaznacz cały
Witamy, nie mogliśmy się skontaktować z Panem, zapraszamy pod bezpłatny numer 2699.
Pozdrawiamy, Plus.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście na nr modemu (a przynajmniej tak mi się wydaje)Patryk pisze:wiadomość SMS w stylu:
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
A dostałem coś takiego
Kod: Zaznacz cały
Otrzymalismy wniosek o rezygnacje z numeru iplus. Uprzejmie prosimy o wyslanie numeru kontaktowego z nr Iplus pod bezp. nr 2699.Plus