Iplus - koniec umowy

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Iplus - koniec umowy

Post autor: Patryk »

p.borzecki pisze:Rozumiem, że chodzi Ci tu o umowę na 24 miesiące, ale tylko przez rok 25% zniżki na abonament, kolejny rok już 100%...?
Tak.
Awatar użytkownika
Easy-Wifi
Stały użytkownik forum

Post autor: Easy-Wifi »

Zatem Plus słabo stara sie o klientów,bo szczerze mówiąc 25% zniżki na abonament przez rok to praktycznie tyle co nic.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Najlepiej jakby za darmo dawał...
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Easy-Wifi pisze:Zatem Plus słabo stara sie o klientów,bo szczerze mówiąc 25% zniżki na abonament przez rok to praktycznie tyle co nic.
Ale umowę podpisujesz tylko na rok. Jeśli chodzi o umowę bez modemu.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Tomisek
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Tomisek »

No i wlasnie dzisiaj ponownie podpisałem z Plusem cyrograf na kolejna 12 miesięcy. Na Iplusa i na abonament.

Jak zwykle kilka dni temu ponownie zadzwoniłem pod 2601- gdzieś mnie przełączyli i tylko podniesli mi ciśnienie - szkoda mowic

SZANOWNI PANSTWO - - TYLKO I WYŁĄCZNIE SALON FIRMOWY

Przyszedłem bojowo nastawiony - ale bardzo miła blondynka w salonie w Rzeszowie mnie szybko uspokoiła ;)

Na dzien dobry dostałem 50% znizki na IPLUSA ( wziałem topa czyli 35GB) chociaż bez problemu moglem dostać 20Gb i tez z 50% znizką

Zaproponowałem mi jeszcze przedłużenie abonamentu na telefon - miałem za 100zł brutto do wszystkich 420min teraz mam za 120zł 740 minut do wszystkich ale bez smsow - dla mnie bedzie ;)

Powiem tak jestem zadowolony- nie chodzi o pieniądze tylko o zasade ;).
Niedowiarkom moge podesłać kopie faktury ;)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Ja mam 50% w iPlus75 czyli 37.50zł.

Te 740 min do wszystkich pewnie nie licząc Playa. :]
Tomisek

Cena jednostkowa minuty 29gr i do playa 72gr
I to jest zaznaczone. Ale potem mam liczba minut w abo - 400min i tu nie ma wyjątków i na nastepnej stronie - promocyjny plan cenowy - 370 minut i tu tez nie ma wyszczegolnienia ze bez playa ;) wiec chyba do wszystkich 770 minut okazuje sie ;)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

To może coś zmienili.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Tomisek pisze:SZANOWNI PANSTWO - - TYLKO I WYŁĄCZNIE SALON FIRMOWY
Otóż to. Ja dwa razy przedłużałem i TYLKO w salonie firmowym i dwa razy bez problemów dostałem taką 50% zniżkę :)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Pijo »

Niedowiarkom moge podesłać kopie faktury
To ja poproszę :)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

No to u mnie tak to wygląda. Wczoraj do mnie przyszła ta faktura.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

ja.michal pisze:No to u mnie tak to wygląda. Wczoraj do mnie przyszła ta faktura.
Obrazek
Akurat nie chodziło mi o fakturę Iplusa, tylko o fakturę od abo głosowego.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Trzeba się wyrażać dokładniej. ;) Ogólnie tutaj o necie zawsze. Nawet w temacie. :)
Tomisek

No moge podeslac kopie umowy ale dopiero za 2 tygodnie bo dzisiaj wyjazd na wakacja do cieplych krajów ;) a kopie faktury to dopiero pewnie za 2 miechy z nowym okresem rozliczeniowym
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

No moge podeslac kopie umowy ale dopiero za 2 tygodnie bo dzisiaj wyjazd na wakacja do cieplych krajów a kopie faktury to dopiero pewnie za 2 miechy z nowym okresem rozliczeniowym
Będę bardzo wdzięczny. Poczekam :)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Z 50% zniżką na abo głosowe nie ma zbyt dużego problemu, nawet w tych niższych abo.
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Jo_gurt pisze:Z 50% zniżką na abo głosowe nie ma zbyt dużego problemu, nawet w tych niższych abo.
To że masz Godziny 25 ze zniżką 50 % + zapewne 1000 minut na 10 msc przy umowie na 12 msc to nic dziwnego . Były takie oferty dla "uciekających" albo cierpliwych.

Wydaje mi sie , że Tomisek źle interpretuje warunki swojej umowy i niektóre pakiety nie są miesięczne tylko przyznane całościowo na cały okres umowy. Żeby to potwierdzić musiałbym zobaczyć jego fakturę.
Tomisek

Pijo pisze: Wydaje mi sie , że Tomisek źle interpretuje warunki swojej umowy i niektóre pakiety nie są miesięczne tylko przyznane całościowo na cały okres umowy. Żeby to potwierdzić musiałbym zobaczyć jego fakturę.
No wiec zacząłem dzisiaj nowy abonament. Dzwoniłem pod 2601 o troche namieszałem. Umowe mam za 120zł brutto. Minut w abo mam 400 - dodatkowo mam pakiet za free 370minut - ODNAWIAJĄCY się co miesiąc. Minuty są do wszystkich sieci. Po wykorzystaniu minut cena połączenia do Playa jest zancznie wyższa. Ale moge dokupic za kolejne 10zł pakiet kolejnych 370 minut.......
SMSy nie wchodzą niestety w pakiet - wiec kazdy sms to dodatkowa kwota do 120zł ;)
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Tomisek, mógłbyś podać nazwę promocji w której przedłużyłeś abonament? Powinna być podana gdzie na aneksie.

Wracając do tematu Iplusa,to od 9 sierpnia Plus wprowadził nowe odsłony aneksow- mniej korzystne wg. mnie. Ciekawe czy nadal będzie można uzyskać ofertę niestandardową przy przedłużaniu - 50 % zniżki na Iplusa.
uniu

Post autor: uniu »

Jeżeli kończy mi się umowa np. w marcu to o ile dni wcześniej powinienem się udać do salonu firmowego aby wyciągnąć od nich znizkę 50% na abonament iplus?
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

uniu pisze:Jeżeli kończy mi się umowa np. w marcu to o ile dni wcześniej powinienem się udać do salonu firmowego aby wyciągnąć od nich znizkę 50% na abonament iplus?
Trzy miesiące przed końcem umowy, bądź później.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

A jak nie będą chcieli rozmawiać o 50% to 30 dni przed końcem ostatniego okresu rozliczeniowego (najlepiej jakieś 40-45 dni przed ostatnim okresem rozliczeniowym bo te 30 dni liczy się od następnego, pełnego okresu rozliczeniowego) wysłać im wypowiedzenie.
Awatar użytkownika
Brylant19

koniec

Post autor: Brylant19 »

Ej jak to jest..

Umowe z ipusem podpisałem 27 pazdziernika 2008r.. Nie panietam ale chyba od razu placilem abonament za pierwszy miesiac.. Umowa na 24miesiace... i dzis bylem w salonie zeby juz zakomunikowac im ze konczymy wspólprace i myslalem ze zalatwimy sprawe.. Mialem nadzieje ze rachunki zaplace jeszcze w sierpniu i wrzesniu... a tam gostek mowi mi zeby przyjsc po 22 wrzesnia a przed 21 pazdziernika i rozwiazemy umowe a rachunek przyjdzie jeszcze w pazdzierniku i listopadzie... i co mu zrobic?
włóczęga
Użytkownik forum

Post autor: włóczęga »

Witam forumowiczów. Właśnie wracam z salonu Plusa a tam pani powiedziała mi, że jedyną opcją przedłużenia iPlus 75 to 7GB i 25% zniżki na abonament. O nowej ofercie http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=25361 nawet nie wspomniała jakby nie istniała. Teraz nie wiem czy ta promocja jeszcze nie weszła czy to fake czy pani jak zwykle nie doinformowana?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

włóczęga pisze:Teraz nie wiem czy ta promocja jeszcze nie weszła czy to fake czy pani jak zwykle nie doinformowana?
Jak jest informacja na ich stronie internetowej, to promocja weszła w życie. Trzeba było powiedzieć, że chcesz z takiej i takiej promocji skorzystać. Jakby powiedziała że nie można to albo się idzie do innego salonu, albo składa wypowiedzenie...
rejer
Początkujący użytkownik forum

Post autor: rejer »

Ja poszedłem do pierwszego salonu plusa, powiedziałem, że wziąłem cesje specjalnie żeby przedłużyć ze zniżką 50%, ona na to że nawet jakby chciała to nie może. Ja na to, to proszę rozwiązać umowę. Po paru dniach sms na nr iplusa żeby się skontaktować z jakimś numerem (już nie pamiętam) zadzwoniłem i z miejsca 50%, kaspersky, zastanawiałem się czy coś jeszcze jest możliwe ;).

Ps. wszystko dzięki temu co tu wyczytałem :zdrowko:
iPlus 110 - 50%
<ciach reklama>
włóczęga
Użytkownik forum

Byłem w punkcie Plusa i wypowiedziałem umowę. Po jakieś półtorej godziny na numer iPlusa przychodzi sms żebym im podał swój numer kontaktywy bo chcą ze mną jeszcze rozmawiać. Niestety nie przeczytałem od razu tej wiadomości i numer wysłałem następnego dnia popołudniu. Jednak wcześniej tego dnia konsultant z Plusa zadzwonił do mojego taty (jego numer musiałem podać przy braniu abonamentu), że chcą jeszcze ze mną rozmawiać. I faktycznie jakiś numer warszawski (prefix 22) dzwoni codziennie ok 9 rano. Niestety jestem wtedy w pracy i nie mam możliwości odebrania telefonu. Dziwne jest dla mnie to, że jest tylko jedno połączenie i brak ponawiania kontaktu w innych godzinach, tym bardziej, że tata poinformował konsultanta, że nie mogę w tych godzinach odbierać telefonów. Chyba jednak nie jestem/byłem tak ważnym klientem żeby spróbować innych pór do kontaktu ze mną. :cry:
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Powinieneś dostać po takiej próbie połączenia wiadomość SMS w stylu:

Kod: Zaznacz cały

Witamy, nie mogliśmy się skontaktować z Panem, zapraszamy pod bezpłatny numer 2699.
Pozdrawiamy, Plus.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Patryk pisze:wiadomość SMS w stylu:
Oczywiście na nr modemu (a przynajmniej tak mi się wydaje)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
włóczęga
Użytkownik forum

A dostałem coś takiego

Kod: Zaznacz cały

Otrzymalismy wniosek o rezygnacje z numeru iplus. Uprzejmie prosimy o wyslanie numeru kontaktowego z nr Iplus pod bezp. nr 2699.Plus
ODPOWIEDZ