Dla mnie podobnie. Ale zawsze to intrygujący tematja.michal pisze:marcin7911, do końca umowy to mi brakuje jeszcze 9 miesięcy więc wiesz.![]()

Moderator: Moderatorzy
Dla mnie podobnie. Ale zawsze to intrygujący tematja.michal pisze:marcin7911, do końca umowy to mi brakuje jeszcze 9 miesięcy więc wiesz.![]()
właśnie o co chodzi z tymi trybami i jakie zmiany będą przez zmiany np na NDIS?krystianb pisze:Etam optiony w trybie NDIS wyciągają ponad 200kB/s oczywiście przy nieobciążonej sieci, bo niestety jeśli z tego samego sektora korzystają modemy 7.2 To one mają pierwszeństwo w przydzielaniu zasobów. Prawdopodobnie po przesiadce na szybszy modem i prędkości miałbyś większe.
Tryby mogą być dwa RAS, albo NDIS. Różnią się one tym jak jest widziany modem przez system operacyjny. W trybie RAS modem jest widziany jako modem i musisz się łączyć poprzez połączenie dial-up. W trybie NDIS modem jest widziany jako karta sieciowa, tu już trzeba wykorzystać połączenie poprzez menadżera, a w przypadku modemów firmy Option można wykorzystać wpis w zaawansowanych właściwościach karty i mieć internet niczym przez kartę LAN bez jakiegokolwiek łączenia siękedzi pisze:właśnie o co chodzi z tymi trybami
W przypadku Optiona to połączenie po NDIS będzie po prostu pozwalało na osiąganie większych prędkości. Nawet sam Option pisał to w dokumentacji sterowników RAS/NDIS.kedzi pisze: jakie zmiany będą przez zmiany np na NDIS?
Dzięki to już mi wszystko wyjaśnia...W przypadku Optiona to połączenie po NDIS będzie po prostu pozwalało na osiąganie większych prędkości. Nawet sam Option pisał to w dokumentacji sterowników RAS/NDIS.
Nie ma za cokedzi pisze:Dzięki to już mi wszystko wyjaśnia...![]()
Od chwili zakupu notebook/modem jest Twoją własnością, możesz z nim zrobić co chcesz. A w cesji nic nie musisz dawać. Po cesji nowy abonent będzie sobie mógł nową kartę sim od plusa wziąć, a starą zablokować. Choć łatwiej jest jak mu ją dasz.MAREKMAREK pisze:muszę oddawać jej netbooka z iplusa
Tylko w jakim stopniu te inne kraje są rozwinięte a w jakiej sytuacji jest teraz Polska. Wcześniej plus się dostosował do rynku, a jeżeli tak się stanie jak pokazują te reklamy, to sporo mniej zamożnych ludzi będzie musiało dwa razy więcej płacić za najtańszą ofertę.atanor pisze:Patrząc na inne europejskie kraje mieliśmy bardzo taniego neta mobilnego.
A porównałeś ceny, do realiów innych krajów, takich jak choćby zarobki i cenny innych dóbr?atanor pisze:Patrząc na inne europejskie kraje mieliśmy bardzo taniego neta mobilnego.
Tylko zauważ, że np nie każdy może w polsce pozwolić sobie na ten abonament za 70 zł, przez co plus traci tych mniej zamożnych klijentów. Sądzę że lepiej im by się opłacało, dostarczać więcej usług po niższej cenie, niż mało po większej, co niby odbiło by się na jakości, ale to już jest inna sprawa. Bo w końcu w polsce jest więcej ludzi klasy średniej, niż tej najbogatszej a co za tym idzie plus się nie dostosuje do reliów polski, czyli tego co napisał krystianb. Niepowiedział bym że taki internet to jest dobro luksusowe, tylko dobro które powinno być dostosowane do możliwości finansowych każdego polaka.Porównywałem nawet w praktyce, ale na tym polega ekonomia, za dobra luksusowe mniej zamożne społeczeństwo płaci więcej.
Czyli na razie nie ma żadnych "promocji".Szanowni Państwo, dziękujemy za przysłanie korespondencji do Plus. Poniżej znajduje się odpowiedź od naszego konsultanta.
Temat
BOK, (niby) nowe taryfy od 16.09.2010, informacja w GW
Wątek dyskusji
Odpowiedź (Jakub XXXXXXXXXX) 15/09/2010 15:19
Przepraszam za długi czas oczekiwania na odpowiedź. Opóźnienie to jest spowodowane dużą ilością korespondencji, która wpłynęła na nasz adres e-mail.
Uprzejmie Pana informuję, że na dzień dzisiejszy nie mogę potwierdzić informacji o wprowadzeniu nowych taryf.
Klient (Rafał XXXXXXXXXXXXXX) 13/09/2010 16:40
Witam ponownie.
Otóż mam następny sygnał w tej sprawie, cennik identyczny, źródło własne - czyli Telepolis wie z Gazety Wyborczej czy innego źródła?.
http://telepolis.pl/news.php?id=19333&m=0 (w załączeniu zrzut ekranu)
Tak więc będzie zmiana w taryfach iPlusa i czy dotknie obecnych klientów czy to jakaś dziwna kampania ze strony mediów?
Kiedyś była taka ankieta, sondaż i wyszło że przeciętny Polak może wydać nie więcej niż 50zł na miesiąc, na Internet Mobilny, jako dodatek do stałego łącza.kedzi pisze:nie każdy może w polsce pozwolić sobie na ten abonament za 70 zł, przez co plus traci tych mniej zamożnych klientów.
Być może na "górę" dochodzi dużo negatywnych informacji na temat nowych "promocji" i rozważają to, czy wprowadzić je w życiera-v pisze:Czyli na razie nie ma żadnych "promocji".
To chyba oczywiste ze nic. Starych obowiązuje cennik sprzed 16.09 .szwed11 pisze:Pytanie co zrobią z obecnymi abonentami? Mam nadzieje, że nic
Możesz także zostać na dotychczasowych warunkach, jeśli konkurencja nic lepszego nie zaoferujeNoreck pisze:Nie rozumiem tej "ewolucji" w ofercie Iplus. Zmieniłem neta mobilnego z blueconnecta na iplusa tylko dlatego, że za te same pieniądze dostałem 20 Gb/miesiac + iplusopobieracz. Po tej zmianie co nadejdzie to niech sobie wsadzą w... tą ofertę. I jeszcze przycinanie szybkości transferu zależnie od wysokości abonamentu - gdy tylko skończy mi sie umowa to spadam do konkurencji.
Ale o co chodzi???Pijo pisze:ARPU musi iść w górę
Weźcie przeczytajcie regulamin promocji, nic się nie zmieniło. Dalej za 7GB zapłacimy 75zł a za 20 110zł.szwed11 pisze:Poczytajcie trochę:
http://www.telix.pl/artykul/promocja-ip ... 36586.html
oraz
http://www.telix.pl/artykul/promocja-ip ... 36588.html
Ja mam iPlus-a 60 tylko z podwojonym limitem czyli 8Gb i na umowie kara wynosi 200PLNPijo pisze:Ciekawi mnie jeszcze jakie kary będą teraz wyliczać przy umowach bez modemu. Ktos pisał ze dotychczas dla Iplusa 60 bez modemu udzielona ulga wynosi 100zl
A co z limitem prędkości do 1mbps? Czy ja coś źle rozumiem, czy tam pisze, że w promocyjnych taryfach jest przycięta prędkość.krystianb pisze:Weźcie przeczytajcie regulamin promocji, nic się nie zmieniło. Dalej za 7GB zapłacimy 75zł a za 20 110zł.
To chyba chodzi tylko o promocyjny plan cenowy z punktu 2, bo on jest jakiś spoza cennika głównego.YaHooo pisze:Czy ja coś źle rozumiem, czy tam pisze, że w promocyjnych taryfach jest przycięta prędkość.
Szczerze powiedziawszy nie chce mi sie dogłębnie czytać wszystkich regulaminow i cennikow, chodzi o to ze Plus przycina maksymalny transfer w zależności od planu taryfowego podobnie jak Play?A w ofercie specjalnej wszystkie taryfy sa przyciete do 1Mb/s?To chyba chodzi tylko o promocyjny plan cenowy z punktu 2, bo on jest jakiś spoza cennika głównego.
Kod: Zaznacz cały
5. W ramach promocyjnego planu cenowego maksymalna prędkość transmisji danych wynosi:
a. 256 kb/s w przypadku wysyłania danych,
b. 1 Mb/s w przypadku pobierania danych.
Po mojemu to ktoś kto chce ściągać szyciej niż 1Mb/s to musi słono zapłacić. Wymiękli i tyle - nawet Orange nie wprowadził tak drastycznych ograniczeń czy cen.Wlasnie - dla mnie jasno z tych regulaminow wynika ze od dzis 16wrzesnia nowe aktywacje Iplusa maja parametry transmisji okreslone z cennika z 16wrzesnia