Pozdrawiam
Moderator: Moderatorzy
Jeszcze nie dzwoniłem ,bo musiał bym to załatwiać przez Multimo gdyż jestem ich klientem. Ale chyba będę zmuszony zadzwonić nawet do Multimo, bo już mnie krew zalewa .ja.michal pisze:Z Orange ogólnie kłopoty są.
Ale mogą też mieć serwery kompresujące zadyszkę. Dzwoniłeś do BOKu wyłączyć kompresję. Próbowałeś innych ustawień APN?
Możliwe. W sumie to z CDMA grzebią ostatnio.John82 pisze:Może robią w Wawie HSPA+ i coś grzebią przy BTS'ach ? Co o tym myślicie ?
Tyle, że o wawie ani słowa nie było w mowach orange o hspa+, gdzieś był o tym news.ja.michal pisze:Możliwe
Moim zdaniem modem się zawiesza przy przełączaniu się z HSDPA na UMTS. Miałem tak na Plusie. A pomogło wymuszenie minimalnego ruchu za pomocą pingów.John82 pisze:bardzo często połączenie staje się jakby "zamrożone". Modem niby jest połączony z siecią a internetu brak przez jakąś minutę . Potem nagle zaczyna działać bez ponownego łączenia modemu .
Kod: Zaznacz cały
ping wp.pl -t -l 100
Hej dzięki za podpowiedzi . Modem to raczej nie , bo wcześniej działał bez problemu . A poza tym działo się to podczas nawet oglądania filmu na YT. Poza tym, gg cały czas włączone (a one też pobiera i wysyła dane ) . Wiec nie wiem czy pingowanie coś tu pomoże skoro działo się to podczas ruchu w sieci a nie po jakigoś przestoju . Zmieniłem ten APN (bez kompresji) i zobaczymy. Póki co wszystko jest ok .YaHooo pisze:Przy czym u Ciebie być może będzie trzeba zmienić liczbę 100 na inną, tak aby modem ciągle pracował na HSDPA
A to nie powinno tak być. To jak wyżej koledzy napisali sprawa sieci, przeciążonych serwerów.John82 pisze:Wiec nie wiem czy pingowanie coś tu pomoże skoro działo się to podczas ruchu w sieci a nie po jakigoś przestoju .
Być może. Zobaczymy co będzie po zmianie APN'ów. Na razie git-majonezYaHooo pisze:A to nie powinno tak być. To jak wyżej koledzy napisali sprawa sieci, przeciążonych serwerów.John82 pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
I oby tak zostałoJohn82 pisze:Na razie git-majonez![]()
Mam to samo od około pół roku, składałem już chyba ze cztery reklamacje i nadal to samo, wczoraj złożyłem kolejną reklamację przez maila wysyłając również kopie do UKE, może to coś pomoże, bo dłużej już tego nie zniosę. John82 możesz podać namiary na tego apn-a(wprowadzałem apn:vpn, user:vpn, pass:vpn) i u mnie nie łączy.John82 pisze:Witam. Mieszam w Warszawie , dzielnica Targówek. Posiadam internet od Multimo (Orange) poprzez łącze HSDPA . Od jakich 2 miesięcy z tym netem jest coraz gorzej tzn... bardzo często połączenie staje się jakby "zamrożone". Modem niby jest połączony z siecią a internetu brak przez jakąś minutę . Potem nagle zaczyna działać bez ponownego łączenia modemu .Po prostu samo, bo modem niby cały czas jest połączony . I tak co jakiś czas , powiedźmy co 15min, chociaż nie regularnie . Czy ktoś mieszka w tej okolicy i zaobserwował w Orange takie zjawisko ? Bo już zaczyna to być denerwujące .Niby połączenie nie jest zerwane aaneta brak jak by było![]()
Pozdrawiam
Hej , problem niestety ciągle istnieje (choć jakby rzadziej) Ale jednak . Ja tylko w polu APN wpisałem "VPN" a w user name i password zostawiłem puste i łączy normalnie .Mam to samo od około pół roku, składałem już chyba ze cztery reklamacje i nadal to samo, wczoraj złożyłem kolejną reklamację przez maila wysyłając również kopie do UKE, może to coś pomoże, bo dłużej już tego nie zniosę. John82 możesz podać namiary na tego apn-a(wprowadzałem apn:vpn, user:vpn, pass:vpn) i u mnie nie łączy.
A masz włączoną tą usługę u operatora? Bo standardowo nie ma się jej włączonej.cebmar pisze:John82 możesz podać namiary na tego apn-a(wprowadzałem apn:vpn, user:vpn, pass:vpn) i u mnie nie łączy.
A masz możliwość sprawdzenia jak będzie działać modem w innej lokalizacji? Ewentualnie bardzo późno w nocy (2-3 w nocy).John82 pisze:problem niestety ciągle istnieje (choć jakby rzadziej) Ale jednak