[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-09-13, 20:12 ]
Wydzielone stąd http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=299760#299760
Moderator: Moderatorzy
no a jak ma chodzic?blaise101 pisze:jak wam w ogóle chodzi ten plus? najlepiej jak ktoś mieszka na wsiach bo czytam w necie i opinie w większości negatywne..
Niestety nie tylko Ty...kedzi pisze:Jakoś nie mogę zrozumieć całego tego zamieszania...![]()
Jeśli chodzi o mnie, to mogę powiedzieć, że zauważyłem, że Plus poza miastami ma bardzo dużo dziur samego GPRS'u. I to jest dość duży problem.blaise101 pisze:chodzi mi ogólnie o zasięg np.
blaise101 pisze:a tak żeby nie zakładać kolejnego tematu..
blaise101 pisze:który modem/router byście polecali do Plusa?
Nie, bo to jest internet mobilny.blaise101 pisze:Może to być podstawą do reklamacji/zerwania umowy, gdyby nie bym nie łapał tam takiego sygnału?
Już wydzielonekedzi pisze:Nie wiem czy admini nie będą mieli nic przeciwko temu...![]()
Niestety obawiam się, że internet komórkowy nie jest dla Ciebie najlepszyblaise101 pisze:czego oczekuję?
szybko śmigającego netu, bez zrywania połączenia![]()
Niestety to nie jest podstawą do zerwania umowy. Mapka ma jedynie charakter orientacyjny.blaise101 pisze:Może to być podstawą do reklamacji/zerwania umowy, gdyby nie bym nie łapał tam takiego sygnału?
A to zmienia nieco postać rzeczy.blaise101 pisze:wiem, że nie jest najlepszy, ale nie mam po prostu innej opcji![]()
To może jak dobrze Ci działa Play, to warto w nim zostać? Bo niestety internet komórkowy jest dość nieprzewidywalny.blaise101 pisze:Zresztą teraz jak pisałem pracuje na Play'u (do 1mb/s) i jak znalazłem dobre miejsce w domu, że ciągle jest zasięg to nie narzekam.
Na początku zorientuj się czy Twój modem nie posiada blokady simlock, bo jeśli posiada, to nie masz co kupować startera simdaty. Bo to właśnie starter simdaty musisz kupić, aby korzystać z iPlusa bez abonamentu. Taki starter kosztuje 20zł i tyle masz do wykorzystania. Starter możesz kupić również na Allegro.blaise101 pisze:wsadzam kartę sim do modemu tak?a gdzie wykupuję ten pakiet internetowy? e: a dobra już wiem gdzie, ale to będzie dokładnie to samo jak normalny net do kompa?
![]()
Yahooo, tak, ale wiesz, mnie jednak interesuje limittttt, a najlepiej jego brak, chociażby w nocy jak w ofertach orange czy plus.
To naprawdę nie wiem co Ci poradzić. Chyba musisz liczyć na szczęście i łapać Plusa jak to wyżej koledzy poradzili.blaise101 pisze:Yahooo, tak, ale wiesz, mnie jednak interesuje limittttt, a najlepiej jego brak, chociażby w nocy jak w ofertach orange czy plus.
Po sprawdzeniu własnej instalacji (antena, kabel, pigtail, złącze) jeżeli problem nadal występuje to może być jakaś awaria Node B. Dzwoń do BOK i zgłaszaj problem.Od 2 dni które
Nie to że bronię Plusa, ale to że u Ciebie nie działa tak jak tego byś chciała, to nie znaczy, że u każdego tak działa. Tak samo odwrotnie, to że u Ciebie Orange działa dobrze, nie znaczy, że u innych działa tak samo. Dlatego na forum przed wyborem operatora zalecamy sprawdzenie jak rzeczywiście działa sieć.Ania$$ pisze:witam jesli chodzi o plusa na wsi to nie polecam