Mianowicie od okolo 4 miechow korzystam z uslug Playmobile. tak dlugo jak mieszkalem w centrum miasta (ok 300m od przekaznika) smigalo i buczalo az milo....obecnie mieszkam przy krawedzi zasiegu wedlug map zasiegu na stronie Play'a (lecz zaznaczam ze nadal znajduje sie w zasiegu). I tu pojawil sie wlasnie problem, polaczenie jesli w_ogule zaistnieje (przecietnie czekam ok 3-4min) siega max 2 kresek (sys. HSPA), stronki rowniez otwieraja sie z wrecz żenującą predkoscia i o ile w_ogule sie otworza, a max czasu polaczenia to ok 30min (w wiekszosci czasu co min 10min przerywa mi polaczenie) Teraz moje pytanie do Was, czy i w jaki sposob moge skonfigorowac polaczenia internetowe w systemie (XP) by jakos to podzialalo lepiej, czy tez z racji odleglosci jestem skazany na strawienie resztek nerwow do mojego polaczenia?
BTW. Jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o konfiguracje itp wiec prosze o odrobine wyrozumialosci i wytlumaczenie mi procesu konfiguracji (jesli istnieje mozliwosc) jak przyslowiowemu 'chlopu na miedzy'
Z gory dziekuje za poswiecony czas.....i cierpliwosc

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-10-14, 20:26 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Polskie litery też chyba nie gryzą!