Chyba Pani z 2699 pomyliła kuriera z listonoszempidsud pisze:a umowę przywiezie listonosz

Moderator: Moderatorzy
Chyba Pani z 2699 pomyliła kuriera z listonoszempidsud pisze:a umowę przywiezie listonosz
Oo to chociaż dobrze że jakaś pozytywna wiadomośćpidsud pisze:Uszy do góry
EE to bardzo dobre warunkipidsud pisze:Dziś rozmawiałem z panią z 2699 - ostatecznie biorę 7GB za 37,50, iplusopobieracz free, kara umowna 200zł, 12miesięcy,
Moim zdaniem to może odstraszyć nowych userów. I zostaną tylko ci co mają stare zasady.ra-v pisze:Nowi mogą się ukryźć np. iPlus 110 20GB za 180 zł.
Iplus 110 20GB kosztuje 110zl dla nowych klientów (z modemem). Ktoś powyżej nie czuje różnicy miedzy cennikiem standardowym a regulaminem/cennikiem promocyjnymleszekw pisze: że za iPlus 110 20GB trzeba zapłacić 180zł?
Jednak nie pomyliła. Dostałem regulamin i takie tam przypomnienie, że zmieniłem taryfę smsem. Nic podpisywać i odsyłać nie muszęPatryk pisze:Chyba Pani z 2699 pomyliła kuriera z listonoszempidsud pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Tam też czasem szarpie i wynik nie jest jednoznaczny.ryba825 pisze:Prędkość pobierania najlepiej widać przy pobieraniu pliku, np. z noc.gts.pl. Speedtesty czasami przekłamują wyniki.
Na jakim liczniku?Milla pisze:że zmiejszają mi prędkość mimo,że na liczniki jest 700 mb
A nic nie pobierałaś jakiś większych plików? Jesteś nowym user-em czy już jakiś czas z tego iPlus-a korzystasz?Milla pisze:Słyszałam,że po przekroczeniu limitu zmieniają prędkość,ale kiedy ja go jeszcze nawet w połowie nie wykorzystałam
Ten licznik w iPlusMenagerze jest do niczego. On nie zlicza tak jak powinien, bo coś mu się miesza z prostym dodawaniem. Proponuje zmianę programu na TNIMilla pisze:mimo,że na liczniki jest 700 mb.
To chyba będzie najlepsze rozwiązanie albo zadzwonić do biura obsługi.Milla pisze:Idę w najbliższym czasie do salonu Plusa by wytłumaczyć tą dziwną sytuacje
Możesz spróbować powalczyć. Na początek idź do salonu Plusa, a nie jakiegoś punktu czy jeszcze innego przedstawiciela. Potem jeśli tam Ci nie dadzą tego co chcesz zawsze możesz złożyć wypowiedzenie umowy. Wtedy powinni dzwonić z działu utrzymania klienta. Bo jak tu niektórzy pisali im się udało dostać takie warunki o których piszesz.us_strike pisze:Jak to jest teraz Panowie i Panie ???
Raczej nie są to salony tylko firmy zewnętrzne. Salony są w największych miastach w ilości sztuk 1 góra 2. Więc pozostają Ci negocjacje przez telefon, tylko wypowiedzenie można złożyć w salonie.us_strike pisze:bo w kilku salonach
bodzio61 pisze:Bo z tego co podają na stronach to limitu nie ma,
( http://www.iplus.pl/indywidualni-promoc ... karta.html )Zalety
nowe wyższe limity nawet do 45 GB
Generalnie musisz napisać wypowiedzenie, a potem będą do Ciebie dzwonić. Ale ja bym poszukał dobrego konsultanta. Bo czasem się zdarzają tacy mili i dają dobre oferty bez wypowiedzeniaus_strike pisze:Mam iść i powiedzieć, że zrywam umowę,a oni później do mnie zadzwonią ???