Witam,
jaki polecicie modem HSDPA PCMCIA z anteną typu Butterfly?
Posiadam Windows 7 64bit, znalazłem modem option gtmax:
http://www.wirefly.com/images/phones/op ... lar_z1.jpg
niestety nie ma do niego sterowników dla 64 bitów,
Zależy mi aby modem miał antenę typu butterfly ponieważ często podróżuję z lapotpem i nie chciałbym za każdym razem wyciagąć modemu.
z góry dzięki za wszelkie sugestie.
Modem PCMCIA z anteną typu Butterfly
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Modem PCMCIA z anteną typu Butterfly
Jesteś pewien, że masz laptopa z pcmcia a nie expresscard 54mm? Bo byli już tacy, a potem im modem do połowy wchodził.
Są, ja nawet starego 1.8 na w7 x64 używałem. Tym bardziej do 7.2 i 7.2/2.0 (hspa) są. Co najwyżej mogą być problemy w przypadku brandowanych wersji (np te od orange) Wtedy potrzebny jest na chwilę xp32 w celu debrandingu (jest małe ryzyko uszkodzenia modemu przy tej operacji) Potem już można używać tego pod czym się chce używając oryginalnych sterowników optiona.berez pisze:niestety nie ma do niego sterowników dla 64 bitów,
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
tak jestem pewien co do PCMCIA, w specyfikacji pisze "1 gniazdo kart PC I/II obsługujące zarówno 32-bitowe karty CardBus, jak i karty 16-bitowe"
Możesz dosłownie w dwóch zdaniach napisać na czym ten debranding polega? Wyobrażam sobie że wygląda to mniej więcej tak:
- instaluje modem i sterowniki na win xp
- pod tym systemem zmieniam jakimś programikiem firmware
EDIT:
czy z reguły jeśli na aukcjach piszą np "modem z niemieckiej sieci bez simlocka" to ww debranding jest potrzebny? Czy może jest on już zrobiony przy okazji ściągania simlocka?
EDIT 2:
znalazlem info o tym debrandingu:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=21291
Możesz dosłownie w dwóch zdaniach napisać na czym ten debranding polega? Wyobrażam sobie że wygląda to mniej więcej tak:
- instaluje modem i sterowniki na win xp
- pod tym systemem zmieniam jakimś programikiem firmware
EDIT:
czy z reguły jeśli na aukcjach piszą np "modem z niemieckiej sieci bez simlocka" to ww debranding jest potrzebny? Czy może jest on już zrobiony przy okazji ściągania simlocka?
EDIT 2:
znalazlem info o tym debrandingu:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=21291
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To nie są jednoznaczne rzeczy. Najczęściej jest to modem brandowany.berez pisze:czy z reguły jeśli na aukcjach piszą np "modem z niemieckiej sieci bez simlocka" to ww debranding jest potrzebny? Czy może jest on już zrobiony przy okazji ściągania simlocka?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)