Pomyślałem, że ratunkiem jest tylko remont kapitalny, od zera. Jak to do tego zabrać?
Kapitalny remont modemu
Moderator: Moderatorzy
- valdens
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Kapitalny remont modemu
Grzebałem w moim E122 przy pomocy komend AT w Top_net_info i przedobrzyłem
Mruga teraz zielona dioda, Mobile Partner twierdzi, że nie ma karty (na wszystkich kartach), wirtualny CD nie chce się instalować... Modem jest jakby martwy (chociaż w menadżerze urządzeń się pojawia).
Pomyślałem, że ratunkiem jest tylko remont kapitalny, od zera. Jak to do tego zabrać?
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Kapitalny remont modemu
Wersja prosta:
Karta kredytowa do reki i marsz do najblizszego supermarketu elektronicznego.
Karta kredytowa do reki i marsz do najblizszego supermarketu elektronicznego.
Nie pomagam na PW.
- valdens
Da się aż tak namieszać, że nie ma ratunku?
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Dopóki modem jest widoczny w systemie powinien dać się naprawić. Może da się zrobić tak jak w przypadku innych firm - wgranie zrzutu z dobrego modemu.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
Taaaaa... Domorosle "polepszenia". A potem szalejace sieci, bo pojawia sie x unitow z tym samym IMEI, zaklocenie poprzez zle parametry filtrow, niestabilnosci bez powodow, itp, itd.krystianb pisze:Może da się zrobić tak jak w przypadku innych firm - wgranie zrzutu z dobrego modemu.
IMHO lepiej sprzedac to co masz jako uszkodzone i kupic n.p. K3565-z za 100..120 pln (albo zciagnac z niemieckiego ebaya za 65 pln).
http://cgi.ebay.de/Vodafone-UMTS-STICK- ... 230d9a96db
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A można wiedzieć jaką komendę wysłałeś? Bo można by spróbować przywrócić ustawienia fabryczne komendą AT&F.valdens pisze:Grzebałem w moim E122 przy pomocy komend AT
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
DrGSM
- Początkujący użytkownik forum
Spróbuj wgrać mu Dashboard
DOKTOR GSM
ul.?ojewska 22a (wej?cie od Chodeckiej)
kom. 790-027-040
ul.?ojewska 22a (wej?cie od Chodeckiej)
kom. 790-027-040
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Możesz spróbować komendę AT+CGCLASS="A"valdens pisze:Grzebałem w moim E122 przy pomocy komend AT w Top_net_info i przedobrzyłemMruga teraz zielona dioda, Mobile Partner twierdzi, że nie ma karty (na wszystkich kartach), wirtualny CD nie chce się instalować... Modem jest jakby martwy (chociaż w menadżerze urządzeń się pojawia).
Jeśli to nie pomoże to trzeba mu wgrać konfigurację z pamięci nieulotnej innego działającego E122. Programem QUALCOMM Product Support Tool (QPST).
W wyszukiwarce forumowej wpisz QPST i zaznacz - pokaż wyniki jako: tematy.
[ Dodano: 2011-02-16, 00:32 ]
key, chyba żartujesz? Zmiana IMEI jest taka prosta?key pisze:A potem szalejace sieci, bo pojawia sie x unitow z tym samym IMEI
- valdens
Nie pomogło. Wyskoczył jakiś error (błąd wyskakuje też, jak próbuję uruchomić wszystkie urządzenia)KrissTofferr pisze:AT+CGCLASS="A"
QPST widzi coś na portach tylko jak mam podłączony modem ZTE, w przypadku Huawei'ów - "No phone"KrissTofferr pisze:wgrać konfigurację z pamięci nieulotnej innego działającego E122. Programem QUALCOMM Product Support Tool (QPST).
-
joshko
- Początkujący użytkownik forum
Nie wiem czy mam dokładnie to samo, bo nie używam mobil partnera tylko top_netinfo i pomaga mi Reset modemu (AT+CFUN=1,0).
Bez tego dioda miga na zielono i ani rusz.
Bez tego dioda miga na zielono i ani rusz.