Co poradzicie? Dla poczatkujacego.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Co poradzicie? Dla poczatkujacego.
Jestem calkowicie zielony jesli chodzi o bezprzewodowy internet. Bylem w salonie orange z tego tez mam tel na karte. Babka dala mi cennik mobilnego netu ale na stronce widzialem ze jesli kupie przez internet to mam + 1gb i taniej jaki w tym haczyk? Pisze tez ze jesli mam juz modem to przez cala umowe bede mial 25% taniej. Mam dosyc prosty Notebook HP 620 (WT162EA) bez wejscia pcmcia. Ile jest wejsc tego mobilnego netu modem, karte cos jeszcze? Mam wejscie express card jak to wyglada z Mobilnym netem?:) Pozdrawiam
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Co poradzicie? Dla poczatkujacego.
Żaden, po prostu zamawiając przez internet dostajesz mały bonusQuentinos pisze:jaki w tym haczyk?

To już lepiej kupić po prostu modem na USB i już. Tylko może co do wyboru konkretnego modelu niech się wypowiedzą koledzy którzy mają styczność z większą liczbą modemów.Quentinos pisze:Mam wejscie express card jak to wyglada z Mobilnym netem?
Poza tym to jaki możesz wziąć modem zależy do tego w zasięgu jakiej technologii się znajdujesz, czy chcesz mieć modem niejako "na zapas" z HSPA+, czy musisz mieć wejście na antenę.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
To jest nie duza wioska takze wziąlbym juz ten modem z wejsciem na antene. Czyli najtaniej kupic oddzielnie modem i kupic starter z orange? jaka szybkosc jest optymalna myslicie ze 512kb/s starczy? W orange maja teraz niby najnwsza technologie CDMA co to? czy to jakis lepszy zasieg szybszy transfer o co kaman?;] mam karte z orange dlatego najlatwiej mi wziac neta z orange. Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2011-02-07, 18:36 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2011-02-07, 18:36 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2011-02-07, 18:36 przez Quentinos, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Może nie najtaniej, ale najkorzystniej.Quentinos pisze:Czyli najtaniej kupic oddzielnie modem i kupic starter z orange?
A to już nie nam oceniać, tylko TobieQuentinos pisze:jaka szybkosc jest optymalna myslicie ze 512kb/s starczy?

Jest to oferta skierowana bardziej na tereny mniej zurbanizowane i dająca moim zdaniem lepsze osiągi (na wioskach) niż net komórkowy. Generalnie to poszukaj na naszym forum, na temat CDMA Orange jest dużo napisaneQuentinos pisze:czy to jakis lepszy zasieg szybszy transfer o co kaman?;]

Pozdrawiam YaHooo 

-
Wlasnie ja mieszkam na terenie mniej zurbanizowanym, ale slyszalem ze te cdma to jest jakos telefonicznie łączone, że za minuty sie placi...
Jaka jest różnica miedzy modemem za 50 zl a za 500 zl? chodzi o zasięg czy transfer? Na allegro szukac czy lepiej w jakis sklepach internetowych? Pozdrawiam:) dzieki za cierpliwosc:p
Jaka jest różnica miedzy modemem za 50 zl a za 500 zl? chodzi o zasięg czy transfer? Na allegro szukac czy lepiej w jakis sklepach internetowych? Pozdrawiam:) dzieki za cierpliwosc:p
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
To Gliwice mocno się musiały zmienić od czasu, gdy w tamtych okolicach mieszkałemQuentinos pisze:Wlasnie ja mieszkam na terenie mniej zurbanizowanym

Podaj lepiej dokładnie miejscowość, bo tak to sobie możemy wróżyć.
[ Dodano: 2011-02-08, 10:02 ]
Nie jest "łączone telefoniczne", i nie płaci się za minuty.Quentinos pisze:ale slyszalem ze te cdma to jest jakos telefonicznie łączone, że za minuty sie placi...
Poczytaj na www.orange.pl w dziale "Internet" - tam wszystko jest przystępnie wyjaśnione - to na prawdę nie boli.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Producent, jakość, osiągane prędkości. Jak również trwałość modemu może być inna.Quentinos pisze:Jaka jest różnica miedzy modemem za 50 zl a za 500 zl?
Pozdrawiam YaHooo 

- Brylant19
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Tutaj nie ma jak na kablu ustalonej predkosci. bedzie taka jaka w danych warunkach bedzie mozliwa.Quentinos pisze: jaka szybkosc jest optymalna myslicie ze 512kb/s starczy?
Orange LTE 800 2x ATK20 (~20km)
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png