w grupie siłą przeciwko Orange

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
hanek
Stały użytkownik forum

Re: w grupie siłą przeciwko Orange

Post autor: hanek »

nie podzielam waszych spostrzezen. Ja mam neta z orange i w wawie smiga mi elegancko, zdecydowanie lepiej niz iplus kolegi. Dodatkowo nie mam tez problemow z obsluga w orange. Chociaz tez nie korzystam z niej jakos nagminnie. Pytanie gdzie mieszkacie, bo moze gdzies, gdzie po prostu nie ma hsdpa, sory.
NUNA21
Użytkownik forum

Post autor: NUNA21 »

Mieszkam tam gdzie i Ty warszawa-mokotow;-) Korzystam juz prawie rok,i mam juz dosc teraz sprawdzilam lacze i dalej jest slabe.. jutro dzwonie dalej;-)
hanek
Stały użytkownik forum

Post autor: hanek »

ja mieszkam na zoliborzu, ale tez nie sadze, zeby az takie roznice byly. Na mokotowie spokojnie powinien byc zasieg. Moze jest cos zle ze skonfigurowaniem pcimci. sprawdz to, no a poza tym dzwon. powinni pomoc. U mnie jest akurat ok
NUNA21
Użytkownik forum

Nie mam zielonego pojeciaa jaka jest tego rzyczyna wiem tylko yle ze w ciagu 3 dni mialam 3 rozne adresy ip co mi sie wczesniej nie zdazalo;-(
Awatar użytkownika
hyde
Użytkownik forum

Post autor: hyde »

Nie mam zielonego pojeciaa jaka jest tego rzyczyna wiem tylko yle ze w ciagu 3 dni mialam 3 rozne adresy ip co mi sie wczesniej nie zdazalo;-(
W orange nie ma stałego ip /zresztą nigdzie nie ma/. Nawet jak masz vpn /publiczne ip/ nie będziesz miała stałego.
Mieszkam w Warszawie/Gocław, z transferem bywa różnie. zwykle są prędkości hsdpa jednak przy maksymalnym obciążeniu łącza transfer siada do 0. Pingi na poziomie 130ms. Ostatnio przez dwa dni prędkość była w granicach 10kb/s. Zadzwoniłem dwa razy do działu technicznego, dostałem smsa, że zgłoszenie zostało przyjęte i na drugi dzień wszystko wróciło do normy /możliwe, że się samo naprawiło/.
NUNA21
Użytkownik forum

hmm no to juz nie wiem nic.Dzwonilam do nih i dostalam eska ze juz jest naprawione tylko jak moze byc naprawione skoro mam slaby transwer .3MB przy zdjetej blokadzie a smigalo jeszcze miesiac temu na 20-30MB przy zdjetej blokadzie troche dziwne;-(
cysio
Stały użytkownik forum

Post autor: cysio »

W iplusie mozna wykupic zewnetrzny staly ip (za podajze 15zl miesiecznie)
NUNA21
Użytkownik forum

Już mam dość tej sieci!!! Wysyłanie mam ok.100kbitow a odbieranie w porywach do 10kbitów przecież to szlak może człowieka trafić;-( A łąca nie mam przycietego!!! Co jest nie tak??;-(
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Czy masz do tego modemu jakąś antenę zewnętrzną czy korzystasz tylko z tej modemowej.To że kiedyś było lepiej nie znaczy że zawsze tak będzie.Dla poprawienia jakości odbioru EDGE proponuję zakup przynajmniej anteny dookólnej.
1callanddone

HSDPA moi Drodzy, HaeSDePeAaa

Post autor: 1callanddone »

1. aktualizacja softu... (drivery tam też są więc warto jesli nawet nie będziecie z softu BE <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font>)
2. TechLab ED77 od początku były z nim problemy... Firma Tech Lab ma również własną stronę z której można pobrać najnowsze oprogramowanie, a jak się do nich dodzwonicie to nawet wam je prześlą na maila - ale jak to odbierzecie ? he - paranoia.
3. Nowe techlaby miały być bez błędów które pojawiały się w poprzedniej wersji... niestety są nowe blędy...
4. ICON - jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> jest najepszy jesli chodzi o modemy USB - ale warto utworzyć połączenie w dial-upie aby nie <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z oprogramowania BE...

i to tyle co do problemów typu słaba ściągalność itp. kupowaliście kota w worku - mogliście chociaż przetestować prędkości na samych telefonach komórkowych na róznych systemach (jeśli takie obsługiwał) UMTS EDGE - podłanczając go do kompa - teraźniejsze nażekania na nic się nie zdadzą... Z drugiej strony operator na wiele czynników nie ma wpływu jak np. okoliczna zabudowa czy pogoda, która przecież zmienia się bez naszej ingerencji...
NewWalk
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Co robić????

Post autor: NewWalk »

schola pisze:W styczniu podpisałam z orange umowę standard na 24 m, zakupilam Ikona i spodziewalam sie 1,8 (oczywiście nikt o limitach nie wspomnial a regulaminu na oczy nie ujrzalam)
Na umowie jest takie coś:
"oswiadczam ze otrzymalem, zapoznalem sie i akceptuje:
1) warunki umowy i regulamin....
2) cennik ...
3) obecny i docelowy zasieg...
4) ogolne warunki"

więc nie piszcie głupot, że nie podpisaliście, żadnych regulaminów. regulaminów się nie podpisuje tylko się je dostaje. podpisuje się umowę :)
jeżeli ktos podpisuje umowę która wiąże go na okres 2 lat i nie czyta nawet tej umowy, o załącznikach nie wspominając to niech się nie dziwi potem :)

oczywiscie podzielam wasze walki i starania o poprawe uslug bo to lezy w naszym interesie, ale nie popadajmy w paranoje :)
slawoj95
Początkujący użytkownik forum

Post autor: slawoj95 »

Witam
Dawno nie zaglądałem na to forum gdyż pozbyłem się tego super netu w orange ,mówie wam zero stresu , ale jak czytam posty np. tego pana co pracuje w orange i raz to się niby stara pomóc zaprasza na PW a w następnych postach stara się udowodnić że ludzie którzy podpisali umowe z orange to głupcy , a on wielki mądry człowiek ...to nerwy mi puszczają .Więc powiem ci koleś spadaj z tego forum najlepiej idż do pracy ..
NewWalk
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: NewWalk »

slawoj95 pisze:Witam
Dawno nie zaglądałem na to forum gdyż pozbyłem się tego super netu w orange ,mówie wam zero stresu , ale jak czytam posty np. tego pana co pracuje w orange i raz to się niby stara pomóc zaprasza na PW a w następnych postach stara się udowodnić że ludzie którzy podpisali umowe z orange to głupcy , a on wielki mądry człowiek ...to nerwy mi puszczają .Więc powiem ci koleś spadaj z tego forum najlepiej idż do pracy ..
Gdzie ja napisałem że ludzie którzy podpisali umowę z orange to głupcy???
Napisałem, tylko że trzeba być niepoważnym, żeby nie przeczytać regulaminu promocji, a o umowie to już nie wspomnę.

Pozdrawiam prosto z pracy :)
tom_kas
Stały użytkownik forum

Post autor: tom_kas »

witam jestem uzytkownikiem TI standard w orange od 2 miesiecy mam modem ed77 musze powiedziec ze nie nazekam mam edge wiadomo nie jest to neo lub umts ale strony otwierają sie przyzwoicie sciąganie plikow to w zaleznosci od pory dnia wieczorami najwiekszy przecietnie 8-12kB/s jesli kupie antene bedzie lepiej tak wiec jestem zadowolony z orange
TOM_KAS szczytniki woj wlkp.
tom_kas
ODPOWIEDZ