w grupie siłą przeciwko Orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Re: w grupie siłą przeciwko Orange
nie podzielam waszych spostrzezen. Ja mam neta z orange i w wawie smiga mi elegancko, zdecydowanie lepiej niz iplus kolegi. Dodatkowo nie mam tez problemow z obsluga w orange. Chociaz tez nie korzystam z niej jakos nagminnie. Pytanie gdzie mieszkacie, bo moze gdzies, gdzie po prostu nie ma hsdpa, sory.
-
- Użytkownik forum
Mieszkam tam gdzie i Ty warszawa-mokotow;-) Korzystam juz prawie rok,i mam juz dosc teraz sprawdzilam lacze i dalej jest slabe.. jutro dzwonie dalej;-)
-
- Stały użytkownik forum
ja mieszkam na zoliborzu, ale tez nie sadze, zeby az takie roznice byly. Na mokotowie spokojnie powinien byc zasieg. Moze jest cos zle ze skonfigurowaniem pcimci. sprawdz to, no a poza tym dzwon. powinni pomoc. U mnie jest akurat ok
-
- Użytkownik forum
Nie mam zielonego pojeciaa jaka jest tego rzyczyna wiem tylko yle ze w ciagu 3 dni mialam 3 rozne adresy ip co mi sie wczesniej nie zdazalo;-(
- hyde
- Użytkownik forum
W orange nie ma stałego ip /zresztą nigdzie nie ma/. Nawet jak masz vpn /publiczne ip/ nie będziesz miała stałego.Nie mam zielonego pojeciaa jaka jest tego rzyczyna wiem tylko yle ze w ciagu 3 dni mialam 3 rozne adresy ip co mi sie wczesniej nie zdazalo;-(
Mieszkam w Warszawie/Gocław, z transferem bywa różnie. zwykle są prędkości hsdpa jednak przy maksymalnym obciążeniu łącza transfer siada do 0. Pingi na poziomie 130ms. Ostatnio przez dwa dni prędkość była w granicach 10kb/s. Zadzwoniłem dwa razy do działu technicznego, dostałem smsa, że zgłoszenie zostało przyjęte i na drugi dzień wszystko wróciło do normy /możliwe, że się samo naprawiło/.
-
- Użytkownik forum
hmm no to juz nie wiem nic.Dzwonilam do nih i dostalam eska ze juz jest naprawione tylko jak moze byc naprawione skoro mam slaby transwer .3MB przy zdjetej blokadzie a smigalo jeszcze miesiac temu na 20-30MB przy zdjetej blokadzie troche dziwne;-(
-
- Stały użytkownik forum
W iplusie mozna wykupic zewnetrzny staly ip (za podajze 15zl miesiecznie)
-
- Użytkownik forum
Już mam dość tej sieci!!! Wysyłanie mam ok.100kbitow a odbieranie w porywach do 10kbitów przecież to szlak może człowieka trafić;-( A łąca nie mam przycietego!!! Co jest nie tak??;-(
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Czy masz do tego modemu jakąś antenę zewnętrzną czy korzystasz tylko z tej modemowej.To że kiedyś było lepiej nie znaczy że zawsze tak będzie.Dla poprawienia jakości odbioru EDGE proponuję zakup przynajmniej anteny dookólnej.
HSDPA moi Drodzy, HaeSDePeAaa
1. aktualizacja softu... (drivery tam też są więc warto jesli nawet nie będziecie z softu BE <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font>)
2. TechLab ED77 od początku były z nim problemy... Firma Tech Lab ma również własną stronę z której można pobrać najnowsze oprogramowanie, a jak się do nich dodzwonicie to nawet wam je prześlą na maila - ale jak to odbierzecie ? he - paranoia.
3. Nowe techlaby miały być bez błędów które pojawiały się w poprzedniej wersji... niestety są nowe blędy...
4. ICON - jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> jest najepszy jesli chodzi o modemy USB - ale warto utworzyć połączenie w dial-upie aby nie <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z oprogramowania BE...
i to tyle co do problemów typu słaba ściągalność itp. kupowaliście kota w worku - mogliście chociaż przetestować prędkości na samych telefonach komórkowych na róznych systemach (jeśli takie obsługiwał) UMTS EDGE - podłanczając go do kompa - teraźniejsze nażekania na nic się nie zdadzą... Z drugiej strony operator na wiele czynników nie ma wpływu jak np. okoliczna zabudowa czy pogoda, która przecież zmienia się bez naszej ingerencji...
2. TechLab ED77 od początku były z nim problemy... Firma Tech Lab ma również własną stronę z której można pobrać najnowsze oprogramowanie, a jak się do nich dodzwonicie to nawet wam je prześlą na maila - ale jak to odbierzecie ? he - paranoia.
3. Nowe techlaby miały być bez błędów które pojawiały się w poprzedniej wersji... niestety są nowe blędy...
4. ICON - jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> jest najepszy jesli chodzi o modemy USB - ale warto utworzyć połączenie w dial-upie aby nie <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z oprogramowania BE...
i to tyle co do problemów typu słaba ściągalność itp. kupowaliście kota w worku - mogliście chociaż przetestować prędkości na samych telefonach komórkowych na róznych systemach (jeśli takie obsługiwał) UMTS EDGE - podłanczając go do kompa - teraźniejsze nażekania na nic się nie zdadzą... Z drugiej strony operator na wiele czynników nie ma wpływu jak np. okoliczna zabudowa czy pogoda, która przecież zmienia się bez naszej ingerencji...
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Co robić????
Na umowie jest takie coś:schola pisze:W styczniu podpisałam z orange umowę standard na 24 m, zakupilam Ikona i spodziewalam sie 1,8 (oczywiście nikt o limitach nie wspomnial a regulaminu na oczy nie ujrzalam)
"oswiadczam ze otrzymalem, zapoznalem sie i akceptuje:
1) warunki umowy i regulamin....
2) cennik ...
3) obecny i docelowy zasieg...
4) ogolne warunki"
więc nie piszcie głupot, że nie podpisaliście, żadnych regulaminów. regulaminów się nie podpisuje tylko się je dostaje. podpisuje się umowę

jeżeli ktos podpisuje umowę która wiąże go na okres 2 lat i nie czyta nawet tej umowy, o załącznikach nie wspominając to niech się nie dziwi potem

oczywiscie podzielam wasze walki i starania o poprawe uslug bo to lezy w naszym interesie, ale nie popadajmy w paranoje

-
- Początkujący użytkownik forum
Witam
Dawno nie zaglądałem na to forum gdyż pozbyłem się tego super netu w orange ,mówie wam zero stresu , ale jak czytam posty np. tego pana co pracuje w orange i raz to się niby stara pomóc zaprasza na PW a w następnych postach stara się udowodnić że ludzie którzy podpisali umowe z orange to głupcy , a on wielki mądry człowiek ...to nerwy mi puszczają .Więc powiem ci koleś spadaj z tego forum najlepiej idż do pracy ..
Dawno nie zaglądałem na to forum gdyż pozbyłem się tego super netu w orange ,mówie wam zero stresu , ale jak czytam posty np. tego pana co pracuje w orange i raz to się niby stara pomóc zaprasza na PW a w następnych postach stara się udowodnić że ludzie którzy podpisali umowe z orange to głupcy , a on wielki mądry człowiek ...to nerwy mi puszczają .Więc powiem ci koleś spadaj z tego forum najlepiej idż do pracy ..
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Gdzie ja napisałem że ludzie którzy podpisali umowę z orange to głupcy???slawoj95 pisze:Witam
Napisałem, tylko że trzeba być niepoważnym, żeby nie przeczytać regulaminu promocji, a o umowie to już nie wspomnę.
Pozdrawiam prosto z pracy

-
- Stały użytkownik forum
witam jestem uzytkownikiem TI standard w orange od 2 miesiecy mam modem ed77 musze powiedziec ze nie nazekam mam edge wiadomo nie jest to neo lub umts ale strony otwierają sie przyzwoicie sciąganie plikow to w zaleznosci od pory dnia wieczorami najwiekszy przecietnie 8-12kB/s jesli kupie antene bedzie lepiej tak wiec jestem zadowolony z orange
TOM_KAS szczytniki woj wlkp.
TOM_KAS szczytniki woj wlkp.
tom_kas