tutaj tego się dowiedziałem prawda to co tam jest napisane mogę za darmo zerawać umowę i kupić np neostradę tp
Kod: Zaznacz cały
http://di.com.pl/news/26724,0,Plus_zerwiesz_umowe_bez_konsekwencji.htm
Moderator: Moderatorzy
Kod: Zaznacz cały
http://di.com.pl/news/26724,0,Plus_zerwiesz_umowe_bez_konsekwencji.htm
08-05-2009, 14:25
Nie, nie możesz.malum75 pisze:co tam jest napisane mogę za darmo zerawać umowę
Tak, mógłbyś pod warunkiem, że podpisywałeś tę umowę poza lokalem usługodawcy, np. kurier dostarczył Ci wszelkie niezbędne dokumenty z warunkami na które zgodziłeś się zawierając umowę telefonicznie lub przez internet. Od aneksu możesz odstąpić w ciągu 10 dni od jego podpisania. O ile pamiętam prawo to przysługuje tylko osobie fizycznej, prawnej już nie... Jeżeli zawierałeś umowę w inny sposób, również możesz ją zerwać, ale to wiąże się z zapłatą kary umownej wysokość której, o ile się nie mylę, zależy od ilości dni jaka pozostała Ci do zakończenia umowy. Jeśli chcesz się pozbyć iplusa poszukaj kogoś do cesji.czy mógł bym iść do salonu iPlusa i powiedzieć że się rozmysliłem
Przysługuje tylko konsumentowi.centrix23 pisze: O ile pamiętam prawo to przysługuje tylko osobie fizycznej, prawnej już nie
Czytać to, co się podpisuje zanim się zacznie wysuwać podobne wnioski.malum75 pisze:Czy plus oszukuje ??
Nie ma takiego pakietu, a teoretyczna prędkość połączenia 236kbps oznacza że łączysz się po EDGE. Teoretycznie jak byś był sam na stacji bazowej to mógłbyś osiągnąć maksymalnie 28kB/s.malum75 pisze:bo jak podpisywałem umowę to to wziełem pakiet najtańszy czyli 236kb/s
Szybkość nie zależy tylko od zasięgu ale również od obciążenia stacji bazowej.malum75 pisze:powinienem mieć chyba szybszy internet jak mam taki zasieg ?
Nie, nie oszukuje. To internet mobilny i w jednej lokalizacji pięknie działa HSPA 7.2Mbps a w drugiej jest słabe EDGE.malum75 pisze:Czy plus oszukuje ?
Czyli na HSPA mogę mieć 7 Mbps?wojteks pisze: Nie, nie oszukuje. To internet mobilny i w jednej lokalizacji pięknie działa HSPA 7.2Mbps a w drugiej jest słabe EDGE.
Możesz mieć do 7.2 Mbps jeżeli będziesz w zasięgu stacji bazowej 3G (o takich parametrach albo nawet więcej jeżeli masz odpowiedni modem HSPA+ i stacja bazowa taką prędkość obsługuje).malum75 pisze:czyli na HSPA mogem mieć 7 Mbps