czy mogę zerwać umowę bez żadnych dodatkowych opłat słyszałem że można
tutaj tego się dowiedziałem prawda to co tam jest napisane mogę za darmo zerawać umowę i kupić np neostradę tp
a mam jeszcze jedno pytanie bo przedłużyłem umowe w iPlusie ale przedłużenie wejdzie w życie dopiero 9 marca 2011 czy mógł bym iść do salonu iPlusa i powiedzieć że się rozmysliłem
wicie bo ja podpisałem przed terminem przedłużenie
da się taki coś zrobić
czy mógł bym iść do salonu iPlusa i powiedzieć że się rozmysliłem
Tak, mógłbyś pod warunkiem, że podpisywałeś tę umowę poza lokalem usługodawcy, np. kurier dostarczył Ci wszelkie niezbędne dokumenty z warunkami na które zgodziłeś się zawierając umowę telefonicznie lub przez internet. Od aneksu możesz odstąpić w ciągu 10 dni od jego podpisania. O ile pamiętam prawo to przysługuje tylko osobie fizycznej, prawnej już nie... Jeżeli zawierałeś umowę w inny sposób, również możesz ją zerwać, ale to wiąże się z zapłatą kary umownej wysokość której, o ile się nie mylę, zależy od ilości dni jaka pozostała Ci do zakończenia umowy. Jeśli chcesz się pozbyć iplusa poszukaj kogoś do cesji.
to jeszcze mam jedno pytanie
bo jak podpisywałem umowę to to wziełem pakiet najtańszy czyli 236kb/s mam zasięg 3 lub 4 kreski na 5 a jak pobieram coś to z prędkością 14kb/s a nawet miejszą czemu ??
powinienem mieć chyba szybszy internet jak mam taki zasieg ???
Czy plus oszukuje ??
malum75 pisze:bo jak podpisywałem umowę to to wziełem pakiet najtańszy czyli 236kb/s
Nie ma takiego pakietu, a teoretyczna prędkość połączenia 236kbps oznacza że łączysz się po EDGE. Teoretycznie jak byś był sam na stacji bazowej to mógłbyś osiągnąć maksymalnie 28kB/s.
malum75 pisze:powinienem mieć chyba szybszy internet jak mam taki zasieg ?
Szybkość nie zależy tylko od zasięgu ale również od obciążenia stacji bazowej.
malum75 pisze:Czy plus oszukuje ?
Nie, nie oszukuje. To internet mobilny i w jednej lokalizacji pięknie działa HSPA 7.2Mbps a w drugiej jest słabe EDGE.
Możesz mieć do 7.2 Mbps jeżeli będziesz w zasięgu stacji bazowej 3G (o takich parametrach albo nawet więcej jeżeli masz odpowiedni modem HSPA+ i stacja bazowa taką prędkość obsługuje).
Pisz poprawnie, duże litery na początku zdania i bez błędów ortograficznych.