Telefon komórkowy podczas burzy
Moderator: Moderatorzy
- zefel
- Stały użytkownik forum
Re: Telefon komórkowy podczas burzy
Ale pioruny są nieobliczalne , pokazałem tylko tą wiadomość bo to dziś sie stało i sam jestem ciekaw jak bedzie dalej bo też dużo używam komórki a zwłaszcza w górach itp nie patrząc na pogodę .
Nie ma co sie denerwować ja tak jak wyżej napisałem sam jestem ciekaw czy czasem nie zwalą na komórke .
Nie ma co sie denerwować ja tak jak wyżej napisałem sam jestem ciekaw czy czasem nie zwalą na komórke .
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Nie chcę nikogo negować, ale sądzę, że to jest niemożliwe. To by było zbyt niebezpiecznie dla człowieka.Patryk pisze:Przewoźna radiostacja szczebla taktycznego pracująca z anteną kierunkową myślę (liczyć mi się nie chce, a i umiejętności brak..., nie znam też dokładnych parametrów konkretnego systemu) że jest w stanie wygenerować zbliżone natężenie pola.
Tu się nikt nie denerwujezefel pisze:Nie ma co sie denerwować ja tak jak wyżej napisałem sam jestem ciekaw czy czasem nie zwalą na komórke .

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Czyli sam sobie zaprzeczasz. Najprawdopodobniej jak by koleś stał w tym samym miejscu o tym samym czasie nawet bez komórki to i tak by był trafiony.zefel pisze:Ale pioruny są nieobliczalne
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- zefel
- Stały użytkownik forum
Też tak przypuszczam bo już przeżyłem uderzenie pioruna w ziemie a byłem gdzieś od tego około 800m a włosy wszystkie stały i powietrze było tak na jonizowane że co sie dotkło to iskryNajprawdopodobniej jak by koleś stał w tym samym miejscu o tym samym czasie nawet bez komórki to i tak by był trafiony.

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Poddaję się krytyce - najpewniej macie racje.YaHooo pisze:Nie chcę nikogo negować, ale sądzę, że to jest niemożliwe.
[ Dodano: 2011-04-27, 08:33 ]
Wejście w wiązkę główną pobliskiej anteny kierunkowej podpiętej do nadajnika o mocy paru kW (choć nie tylko - od mikrofalowych linii radiowych pracujących z o wiele mniejszymi mocami - ale w wielogigahercowych pasmach) też może ładnie rozboleć główka, sam tego doświadczyłem) - zawsze jest niebezpieczne.YaHooo pisze:To by było zbyt niebezpiecznie dla człowieka.
Tyle, że w przypadku takiego wozu łączności raczej niemożliwe (anteny są umieszczone na kilkumetrowych masztach).
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No to całkiem inna sprawa. Wtedy jak nie ma możliwości przejścia człowieka przez wiązkę to można siać większą mocąPatryk pisze:Tyle, że w przypadku takiego wozu łączności raczej niemożliwe (anteny są umieszczone na kilkumetrowych masztach).

Pozdrawiam YaHooo