przeprowadziłem się poza miasto i w związku z tym poszukuję najlepszego rozwiązania, żeby mieć tu dostęp do internetu. Cenowo/zasięgowo najbardziej odpowiada mi sieć Orange, mam ok. 1,5km do BTSa UMTS 2100, po drodze łąki, jakieś pojedyńcze drzewa. Aktualnie mam Orange Buisness Everywhere na próbę i jest... średnio. Stabilny zasięg do sieci 3G mam tylko w ogrodzie, w pokoju muszę korzystać z EDGE, a i tak lubi czasem zerwać połączenie. Planuję dokupić antenę kierunkową, a co z tym związane modem z wyjściem antenowym.
Z tego co wyczytałem w Orange najbardziej ekonomicznie/optymalnie wychodzi Hawuei E173, z tym że u nich jest to wersja E173s-2 i tutaj zaczynają się schody. Chcę do tego wszystkiego kupić router, który roześle sygnał po jedno-piętrowym domu (ściany styropian/płyty kartonowo-gipsowe/wełna mineralna) plus kawałek ogrodu. Poczytałem forum i najbardziej spodobał mi się router TPLink TL-MR3220/3420 + Open-Wrt, ale tutaj pojawia się pytanie: czy będzie współpracował z tym modemem? Wiem, że współpracuje z wersją od Playa, ale jednak czymś się te wersje różnią

Proszę o pomoc, tak żebym nie wyrzucił pieniędzy w błoto. Limit próbnej wersji (2GB :O) szybko się kończy i nadchodzi czas decydowania się na konkrety. Będe bardzo wdzięczny za wszelkie konstruktywne porady, z góry dzięki

Aha, przepraszam jeśli ten problem pojawił się już na forum, ale szukałem - nie znalazłem.