Używam modemu K3520/E169 i wszystko jest idealnie - surfuje po internecie itd. Ale gdy wyłączę laptopa i potem włączę do ponownie to Windows nie widzi modemu (po wejściu w „Mój komputer” oraz w „Bezpieczne usuwanie sprzętu” nie po prostu go nie ma). Gdy uruchomię wtedy program, który się zainstalował po pierwszym podłączeniu modemu wyskakuje mi napis „Brak urządzenia”.
Ale gdy wtedy wypnę modem z portu USB i po sekundzie włożę go ponownie to od razu zostanie on wyczuty przez Windowsa i bez najmniejszego problemu mogę się połączyć z internetem. Problemem jest więc to, że zawsze muszę wypinać modem i wpinać go ponownie, żeby został wyczuty. I tak jest od samego początku, gdy zacząłem go używać

Jestem przekonany, że problem leży w moim Windowsie, bo przez kilka dni dałem ten modem do testowania znajomemu i u niego zawsze był on wykrywany od razu i nie trzeba było go ani razu wypinać.
Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie mogę sprawdzić jakąś opcję typu „automatycznie wyczuwaj nowe dyski” czy jakoś tak?
Z góry dziękuje za odpowiedzi