Witam, od jakiegoś czasu chce dobrac do swoich potrzeba antene wifi, lecz bez skutku, na allegro głównie te anteny yagi ktorych sie boje kupywac. Otoż, potrzebuje antene o jak najwiekszym zysku, moge wydac do 100 zł, lecz z zastrzeżeniem aby ta antena mogla byc np u mnie w plecaku, czy na parapecie, bez potrzeby montowania na maszcie. Anteny ktore maja naprawde zysk ok 11-14 dBi, np interline dookolne, sa rozmiarow np 110 x 2 cm, co uniemozliwia mi jej przenoszenie w plecaku ;P zainteresowałem się tez antena dookolna "TALES", lecz poczytalem opinie innych ktorzy twierdzili że antena o tak malych rozmiarach nie moze miec takiego zysku. Wiec pytanie, pomóżcie mi <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> antene ktora bede mogl bez problemu nosic w plecaku, koniecznie dookolna, ktora bedzie miala naprawdew zysk ok 9-14 dBi...Czesto podrozuje, i taka antena w plecaku, ktora ma zasieg chociaz do 1 kilometra bardzo by mi byla potrzebna Antene biquad już probowałem zrobic, jednak jakos mi nie wyszlo, i ma słabszy zasieg niz moja malutka antenka , ktora byla w zestawie z karta...wiec jaka antene kupic?
Wypatrzyłem w necie kilka zwykłych antenek dookólnych, i wiem, że jak kupić to jakaś firmową a nie te patyki 41 cm z allegro za 10 zł co w środku są w połowie puste ;P i teraz moje kolejne pytanie jest nastepujące, ktora z tych antenek bedzie lepsza, nie patrzac na cene, lecz na marke i specyfikacje...
Pentagram -
LINK
TP-LINK -
LINK
TP-LINK 2 -
LINK
OVISLINK -
LINK
Lub jesli macie w cenie koło 50 zł inne sprawdzone dobre antyny dookólne rozmiarów ktore się mieszczą w plecaku lub torbie podróżniczej, tak max do pół metra wysokości to z chęcią skorzystam... Zwlekam z kupnem ciągle gdyż nie wiem ktorą a nie chce potem żałować...Po kupnie wytypowanej przez was podziele się z opinią jak działa

Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam