Otóż tokey pisze: Bylo by kiepsko, gdybym sie mylil na temat rzeczy, ktorymi zarabiam na chleb![]()

Moderator: Moderatorzy
Otóż tokey pisze: Bylo by kiepsko, gdybym sie mylil na temat rzeczy, ktorymi zarabiam na chleb![]()
Nie. Podstawkę podłączyłem tylko na próbę.key pisze: Odlacz podstawke chlodzaca, moze bedzie lepiej.
I nie zrywa Ci na "n"?Patryk pisze:Aktualnie używam bynajmniej nie lowendowego huba HP
No właśnie więc poleć jakiś porządny HUB, żebym nie kupił znowu jakiegoś "wynalazku"key pisze:Bylo by kiepsko, gdybym sie mylil na temat rzeczy, ktorymi zarabiam na chleb
Nie za bardzo rozumiem...wifi w trybie N na tych routerach szczególnie gdy używa się Openwrt lubi działać nieco niestabilnie, ale to z wydajnością prądową zasilania raczej nie ma nic wspólnego, a z jakością jego wykonania i przede wszystkim jakością sterowników...krystian93p pisze:I nie zrywa Ci na "n"?
Trzeba się w końcu obudzić-cała elektronika produkowana w ilościach seryjnych jest z państwie środka-czy nam się to podoba czy nie, a teraz do tematu to nie może być problem z napięciem zasilania HUB-a skoro jego wartości są między 4,9-5,1V-przecież można w takim razie podłączyć inny zasilacz i "łatwo sprawdzić"-może tu przesadziłem bo akurat ja mam przy tel. IP i serwerze mediów 5V, mnie komunikacja tego chipu z routerem się nie podoba-Plug and Play coś zawodzi w tym modelunie pracuje jako sprzedawca Chinszczyzny
Na oryginalnym firmware też wystepuje ten problem.pogodabartek pisze:Właśnie potwierdzam ten przypadek zrywania połączeń z Open WRT na wifi N problem występuje
Mowa tutaj oczywiście o routerze?Patryk pisze:ale to z wydajnością prądową zasilania raczej nie ma nic wspólnego, a z jakością jego wykonania i przede wszystkim jakością sterowników...
Zadna filozofia, na stronie producenta jest tylko to co "pasuje" klikpogodabartek pisze:Może podpowie mi ktoś krok po kroku jak wrócić do oryginalnego oprogramowania z tp linka,bo coś tam wyczytałem,ze musi być plik sys czy bin bo inaczej można uszkodzić router.
Ja nie zauważyłem.krystian93p pisze:A czy jest ktoś komu nie zrywa na "N"?
My produkujemy w Niemczech, Portugalii, Polsce, Wegrach, USA, Mexyku. Malutkie serie miedzy 500.000 a 2.000.000 sztuk rocznie.jarek999 pisze:Trzeba się w końcu obudzić-cała elektronika produkowana w ilościach seryjnych jest z państwie środka
Tak z chińskich podzespołów, jak już sprzęt jest składany w tych krajach to jest sukces, nie kiedy tylko firmy przepakowują i dają swoją nalepkę. @krystian93p za pomocą tego routera wymieniasz duże pliki między komputerami podłączonymi do niego lub innym sprzętem multimedialnym? Jeżeli nie to WiFi "N" jest Ci całkowicie zbędne-wystarczy tryb radia "G"My produkujemy w Niemczech, Portugalii, Polsce, Wegrach, USA, Mexyku.
Powtorze sie: nie masz zielonego pojecia o czym starasz sie belkotac.jarek999 pisze:Tak z chińskich podzespołów
Ale chodzi o to,że teraz jest open wrt PL gargoyle,żebyś sie nie pomylił,bo na stronce aktualizacji jest napisane,że plik musi być tam jakis bo się uszkodzi router.atento pisze:Zadna filozofia, na stronie producenta jest tylko to co "pasuje" klikpogodabartek pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Upgrade robisz normalnie, system, aktualizacja oprogramowania, zaznaczasz plik który wybrałeś i ściągnąłeś wcześniej z strony tp-linka, klikasz aktualizuj i przesyłasz, czekasz z minute i gotowe ;p
Głównie używam do internetu więc "G"mi wystarczy ale "N" też by sie przydało ale skoro to działa jak działa więc trzeba obejść się ze smakiem.jarek999 pisze:@krystian93p za pomocą tego routera wymieniasz duże pliki między komputerami podłączonymi do niego lub innym sprzętem multimedialnym? Jeżeli nie to WiFi "N" jest Ci całkowicie zbędne-wystarczy tryb radia "G"
Czekam z niecierpliwościąpogodabartek pisze:To zrobie to na dniach system/aktualizacja i dam oryginalne firmware tp linka i napiszę czy dalej zrywa na wifi ,,N"