TP-LINK mr3420 i Huawei E353U-2

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: TP-LINK mr3420 i Huawei E353U-2

Post autor: YaHooo »

key pisze: Bylo by kiepsko, gdybym sie mylil na temat rzeczy, ktorymi zarabiam na chleb ;)
Otóż to :ok:
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
krystian93p
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: krystian93p »

key pisze: Odlacz podstawke chlodzaca, moze bedzie lepiej.
Nie. Podstawkę podłączyłem tylko na próbę.
Patryk pisze:Aktualnie używam bynajmniej nie lowendowego huba HP
I nie zrywa Ci na "n"?
key pisze:Bylo by kiepsko, gdybym sie mylil na temat rzeczy, ktorymi zarabiam na chleb ;)
No właśnie więc poleć jakiś porządny HUB, żebym nie kupił znowu jakiegoś "wynalazku"
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Ale ja nie pracuje jako sprzedawca Chinszczyzny ;)
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

krystian93p pisze:I nie zrywa Ci na "n"?
Nie za bardzo rozumiem...wifi w trybie N na tych routerach szczególnie gdy używa się Openwrt lubi działać nieco niestabilnie, ale to z wydajnością prądową zasilania raczej nie ma nic wspólnego, a z jakością jego wykonania i przede wszystkim jakością sterowników...
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: pogodabartek »

Właśnie potwierdzam ten przypadek zrywania połączeń z Open WRT na wifi N problem występuje z modemem Huawei E176G,a na kablu nie ma tego problemu i o dziwo modem jest lekko uwalony,gdyż nie ma w sobie sterowników i walczyłem z nim tu na forum.

Może podpowie mi ktoś krok po kroku jak wrócić do oryginalnego oprogramowania z tp linka,bo coś tam wyczytałem,ze musi być plik sys czy bin bo inaczej można uszkodzić router.

Proszę o pomoc w zainstalowaniu z powrotem oryginalnego firmware od TP Linka bo teraz ma Open WRT z Gargoyle PL
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

nie pracuje jako sprzedawca Chinszczyzny
Trzeba się w końcu obudzić-cała elektronika produkowana w ilościach seryjnych jest z państwie środka-czy nam się to podoba czy nie, a teraz do tematu to nie może być problem z napięciem zasilania HUB-a skoro jego wartości są między 4,9-5,1V-przecież można w takim razie podłączyć inny zasilacz i "łatwo sprawdzić"-może tu przesadziłem bo akurat ja mam przy tel. IP i serwerze mediów 5V, mnie komunikacja tego chipu z routerem się nie podoba-Plug and Play coś zawodzi w tym modelu :dobani:
jareq
krystian93p

pogodabartek pisze:Właśnie potwierdzam ten przypadek zrywania połączeń z Open WRT na wifi N problem występuje
Na oryginalnym firmware też wystepuje ten problem.
Patryk pisze:ale to z wydajnością prądową zasilania raczej nie ma nic wspólnego, a z jakością jego wykonania i przede wszystkim jakością sterowników...
Mowa tutaj oczywiście o routerze?

A czy jest ktoś komu nie zrywa na "N"?
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

pogodabartek pisze:Może podpowie mi ktoś krok po kroku jak wrócić do oryginalnego oprogramowania z tp linka,bo coś tam wyczytałem,ze musi być plik sys czy bin bo inaczej można uszkodzić router.
Zadna filozofia, na stronie producenta jest tylko to co "pasuje" klik

Upgrade robisz normalnie, system, aktualizacja oprogramowania, zaznaczasz plik który wybrałeś i ściągnąłeś wcześniej z strony tp-linka, klikasz aktualizuj i przesyłasz, czekasz z minute i gotowe ;p
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

krystian93p pisze:A czy jest ktoś komu nie zrywa na "N"?
Ja nie zauważyłem.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

jarek999 pisze:Trzeba się w końcu obudzić-cała elektronika produkowana w ilościach seryjnych jest z państwie środka
My produkujemy w Niemczech, Portugalii, Polsce, Wegrach, USA, Mexyku. Malutkie serie miedzy 500.000 a 2.000.000 sztuk rocznie.
Cala branza w ktorej pracuje ma mniej wiecej podobne kraje produkcji, smialo moge stwierdzic ze z chin jest mniej niz 10%.

Moze wiec skoncz opowiadac bajki o rzeczach o ktorych nie masz zielonego pojecia.
Nie pomagam na PW.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

My produkujemy w Niemczech, Portugalii, Polsce, Wegrach, USA, Mexyku.
Tak z chińskich podzespołów, jak już sprzęt jest składany w tych krajach to jest sukces, nie kiedy tylko firmy przepakowują i dają swoją nalepkę. @krystian93p za pomocą tego routera wymieniasz duże pliki między komputerami podłączonymi do niego lub innym sprzętem multimedialnym? Jeżeli nie to WiFi "N" jest Ci całkowicie zbędne-wystarczy tryb radia "G"
jareq
key
*Mistrz bezprzewodowy*

jarek999 pisze:Tak z chińskich podzespołów
Powtorze sie: nie masz zielonego pojecia o czym starasz sie belkotac.

Zycie nie konczy sie na sklepach dla idiotow, skner i alledrogo.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: pogodabartek »

atento pisze:
pogodabartek pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Zadna filozofia, na stronie producenta jest tylko to co "pasuje" klik

Upgrade robisz normalnie, system, aktualizacja oprogramowania, zaznaczasz plik który wybrałeś i ściągnąłeś wcześniej z strony tp-linka, klikasz aktualizuj i przesyłasz, czekasz z minute i gotowe ;p
Ale chodzi o to,że teraz jest open wrt PL gargoyle,żebyś sie nie pomylił,bo na stronce aktualizacji jest napisane,że plik musi być tam jakis bo się uszkodzi router.

[ Dodano: 2011-08-17, 11:01 ]
To zrobie to na dniach system/aktualizacja i dam oryginalne firmware tp linka i napiszę czy dalej zrywa na wifi ,,N",ale w tym alternatywnym oprogramowaniu ni ebyło opcji samo N,tylko mix b/g/n i moze w tym jest problem,zresztą zobaczymy.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-08-17, 18:08 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-08-17, 17:08 przez pogodabartek, łącznie zmieniany 1 raz.
krystian93p

jarek999 pisze:@krystian93p za pomocą tego routera wymieniasz duże pliki między komputerami podłączonymi do niego lub innym sprzętem multimedialnym? Jeżeli nie to WiFi "N" jest Ci całkowicie zbędne-wystarczy tryb radia "G"
Głównie używam do internetu więc "G"mi wystarczy ale "N" też by sie przydało ale skoro to działa jak działa więc trzeba obejść się ze smakiem.
pogodabartek pisze:To zrobie to na dniach system/aktualizacja i dam oryginalne firmware tp linka i napiszę czy dalej zrywa na wifi ,,N"
Czekam z niecierpliwością ;)
ODPOWIEDZ