Interesuje mnie fakt, czy podczas korzystania z internetu (dokładnie to OFP CDMA) jest jakieś zagrożenie podczas burzy? Biorąc pod uwagę, że na domu (nie wiem jak się to odmienia

Oczywiście bez korzystania z anteny zewn., jedynie router postawiony z dala od okna z otworzonymi antenkami.
Zdaje sobie sprawę z tego, że jakieś zagrożenie na pewno jest, ale czy prawdopodobieństwo, że piorun uderzy akurat w mój dom podczas korzystania z radiówki się zwiększa? Czy ktoś słyszał lub miał do czynienia z takim "zjawiskiem", lub może wie coś więcej na ten temat?
Jakoś ostatnio się tym zainteresowałem, gdyż zawsze podczas trwania nieco "groźniejszej" burzy wyłączam komputer w obawie ściągnięcie piorunów przez internet lub ewentualne spalenie komputera (co prawda mam listwę z 2 bezpiecznikami o ile się nie mylę to są bezpieczniki

p.s. Nie wiedziałem za bardzo czy w dobrym dziale umieściłem temat, zastanawiałem się czy nie umieścić go w Hyde-Parku, dlatego też moda proszę o ewentualne przeniesienie tematu.