Antenę mogę zwrócić, modem nie

Moderator: Moderatorzy
Masz na myśli ten bacik na podstawce z magnesu? No proszę Cię.. nie obrażaj anten..SPUTNIK1957 pisze:pomimo podpietej anteny 9dB zakupionej w salonie play.
No to rzeczywiście "niewiele"SPUTNIK1957 pisze: wiele nie brakuje, jakieś 6km do obszaru który jest zaznaczony zasiegiem na zewnatrz budynków UMTS900 HSPA+
Też się nad tym zastanawiam..SPUTNIK1957 pisze:nie wiem co mysleć, bo jest nieco krótsza czyli ma 1 m a zysku ma 24dBi wiec czy to kit czy prawda?
Jeśli kupiłeś w zestawie z kartą za 129zł to jest to E173u-2. Dlatego pytam, bo to istotna sprawa jest.SPUTNIK1957 pisze:Sam E173, tak w Play, najpierw wziolem na próbę, pózniej oddałem, i pózniej jak ztanialy kupiłem na kartę
Otwórz modem i tam masz napisane E173u-2, IMEI i S/N.SPUTNIK1957 pisze:Oszukali mnie ?
ezaq pisze:Otwórz modem i tam masz napisane E173u-2, IMEI i S/N.
To że telefon wykrywa sieci z takiej odległości to wcale nie znaczy że się do nich zaloguje. Jedyny wiarygodny test to videorozmowa w sieci macierzystej Play.SPUTNIK1957 pisze:jesli fon łapie z tak daleka 2100 to bez problemu modem powinien łapać 900