Czekam niecierpliwie!!!!
Moderator: Moderatorzy
Zwróć uwagę kiedy to pisałem i co pisałem później. :>Nixon pisze: to chyba AirLive Air3G, bo ja AirLive Air3GII nie znalazłem
No to ja go dziś kupiłem.Tom3k pisze:dziś oddałem routerek
hehejoujoujou pisze:No to ja go dziś kupiłem.![]()
Mam nadzieje, że kupiłeś WNDR3700 v2, bo WNDR3700 ponoć miał zdychające radio 2.4GHz, a v3 OIDP nie jest obsługiwana przez alternatywne softy, bo jest na innym układzie (Broadcom zamiast Atherosa).jakubd pisze:Ja zakupiłem Netgear WNDR3700 - jest stary, ale szybki i da się go dostosować do E398. Cena nieco ponad 300 PLN. Sprawdzę, pomierzę i zdam relację, ale potrzebuję na to ze 2 dni.
Ale Ty piszesz o prędkości z WAN'u a nie usb, które o wiele bardziej obciąża procesor.Cezary pisze: Zwykły linksys WRT160NL pozwalał już na uzyskanie 8.5MB/s. Wspomniany Netgear w testach typowo wydajnościowych pokazywał i 12MB/s.
Teraz zgłupiałem... Po całym dniu pracy zwoje mózgowe mi się poprzewijały na drugą stronęCezary pisze:Musiał byś sięgnąć do moich opowiadań. Zwykły linksys WRT160NL pozwalał już na uzyskanie 8.5MB/s. Wspomniany Netgear w testach typowo wydajnościowych pokazywał i 12MB/s. Choć w domu przy normalnych wiatrach pewnie tyle nie osiągniesz.
No właśniekrystianb pisze:Ale Ty piszesz o prędkości z WAN'u a nie usb, które o wiele bardziej obciąża procesor.
Czyli reasumując - Moje zasadnicze pytanie powinno brzmieć:Cezary pisze:Ja piszę o wydajności Wifi, bo takie było pytanie. Tak, do tego jeszcze dochodzi usb, obsługa jego, natowanie, firewall i może kilka innych pomysłów po drodze. I
@Tom3k: tak, o MB/s nie Mbps. Ale jak pisałem - w rzeczywistości będziesz miał mniej.
Ja też mam taką nadzieję - bo tak mnie irytuje to pudełko z boku laptopa... A sam wiesz, że ten zawiasek też jest nie za bardzo "pewny".jakubd pisze:Ale mam nadzieję na stworzenie solidnej listy wydajności USB jako WWAN->LAN/WLAN.
Mam tego Dovado z a Alle drogo http://allegro.pl/listing.php/search?string=dovado&category=0&description=1&sg=0anteklukasz pisze:KOledzy bo uwaznie czytam ten watek bo mnie to dotyczy mam LTE
Bezposrednio w laptopie
Upload ok 10 m/b a download ok 70 m/b
Wiadomo ze przez 105 max downloada 11m/b a upload max 2 m/b
Czy uwazacie ze zakup z angli tego routega Dovado ma sens?
Powiem szczerze lata czekalem na moim zadu... na internet i tak sie stalo ze akurat mieskzam od nadajnika 300 m ( LTE) i zapłace nawet 500 zł ( zrobie sobie prezent na mikołaja urodziny itp) tylko czy jest jakis routerek na rynku wat tej ceny?
Którym warto się już zainteresować jak mamy budżet na czterysta parę złotych żeby zaszaleć i wydać na router do obsługi LTE-to model wyższy jest droższy o dwieście parę złotych, a różnica w specyfikacji kolosalna: gigabit, wydajne zasilanie USB,pełna N-ka 300Mb... http://www.dovado.com/index.php?option= ... 7&Itemid=5a za cene Tiny można już mieć model wyższy 4GR .
To słabo-dobrym wynikiem było by powyżej 100Mb/s. Proponuję poczekać na wyniki testów Netgeara WNDR3700 v2Generalnie łączy się z moim lapkiem na 72 Mb/s - teoretycznie
Więcej mi nie trzeba , routerek jest wielkości mydełka FaGeneralnie łączy się z moim lapkiem na 72 Mb/s - teoretycznie To słabo-dobrym wynikiem było by powyżej 100Mb/s. Proponuję poczekać na wyniki testów Netgeara WNDR3700 v2
no nie wiem czy tak tanio 80 juro z przesyłka plus oczywiście trzeba poczekać kilka tygodni i co z gwarancją ?Speedstar pisze:To troche duzo chcą za tego Dovado na allegro, w Niemczech jest taniej http://geizhals.at/deutschland/?in=&fs=Dovado a za cene Tiny można już mieć model wyższy 4GR .