z problemami witam

Jesteś nowy na forum? Tutaj możesz się przywitać z innymi.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
szybkilopez4
Początkujący użytkownik forum

z problemami witam

Post autor: szybkilopez4 »

Rejestrując się tutaj czułem się jakbym logował się do bazy danych pentagonu. Nie wiem co wy tutaj ukrywacie że tak pilnie strzeżecie dostępu ludziom którzy chcą coś napisać na forum ? Chciałem napisać jedno zapytanie na forum myślałem że nie trzeba się zarejestrować. Nic z tego ,trudno zarejestruję sie pomyślałem długo nie zejdzie.Wypełniam wszystko wysyłam :szok: ...za krótkie hasło. Trudno zmieniam hasło na takie którego nigdy nie zapamiętam, wypełniam wszystko wysyłam :szok:.... hasło powinno posiadać litery cyfry ułamki i całki czy tam coś. Nie zrażam się , wypełniam wszystko wysyłam :szok: ....Pola zaznaczone* są wymagane ie wpisałem że w Krakowie jest bazyliszek czy jakoś tak. ma to na celu potwierdzić że nie jestem botem (pewnie że ku... jestem)Wypełniam po raz kolejny wszystko on nowa wpisuję nawet 4 cyfry mające na celu potwierdzić że nie jestem gejem , sory robotem wypełniam wszystko wysyłam :szok:....Osoby mające konto pocztowe na onecie z końcówkami eu hu i innymi nie mogą otrzymać potwierdzenia mailem. Już nie byłem twary i ręce mi opadły - bardzo przyjazny sposób rejestracji. Pozdrawiam i witam wszystkich

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2011-11-11, 15:32 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Usunięcie wulgaryzmu!
Ostatnio zmieniony 2011-11-11, 15:30 przez szybkilopez4, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: z problemami witam

Post autor: Jaco »

Witaj na forum :ok:

Co do samej rejestracji to przesadzasz gdyż robiłem konto do celów testowych bez problemu.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

szybkilopez4 witaj na naszym forum :)

A mamy chwilowe problemy z dostarczaniem maili. No i jednak demonizujesz nieco próby zakładania konta. Po prostu nie chcemy mieć botów. No i takie procedury panują ja każdym forum jakie działa na naszym skrypcie.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

szybkilopez4 pisze:Nie wiem co wy tutaj ukrywacie że tak pilnie strzeżecie dostępu ludziom którzy chcą coś napisać na forum ?
Podziękuj spamerom. Tyle w tym temacie.

Dziwne jest tylko, że forum ma 22395 zarejestrowanych użytkowników i jakoś nikt nie miał aż takich wielkich problemów jak Ty.

Życzę miłego dnia.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Mogę potwierdzić, założenie konta to żaden problem, na większości sensownych for jest tak samo, różnice kosmetyczne są w pytaniach/wymaganych polach/długości hasła. Jedynym chwilowym problemem jest dostarczanie e-maili rejestracyjnych na niektóre konta pocztowe.
Nie pomagam na PW!
szybkilopez4

BliSki pisze:Podziękuj spamerom. Tyle w tym temacie.
Właśnie sam spamujesz rozciągając ten temat , no ale tyle w temacie.
Dziwne że nikt nie ma problemów skoro każdemu narzucacie:
a) pocztę jakiej ma używać
b)długość hasła jakie ma podać
c)rodzaj hasła - w tym przypadku litery i cyfry
d)dwa potwierdzenia że nie jestem botem

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2011-11-11, 15:29 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-11-11, 15:29 przez szybkilopez4, łącznie zmieniany 1 raz.
moher
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: moher »

Nikt nikomu niczego nie narzuca, rejestracja jest dobrowolna i nieobowiązkowa.

A co do poczty to wydaje mi się, że jest to tymczasowy problem techniczny, dlatego nie wiem dlaczego się pieklisz.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

szybkilopez4 pisze:Właśnie sam spamujesz rozciągając ten temat , no ale tyle w temacie.
Nie spamuje tylko wyjaśnia!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

szybkilopez4 pisze:Dziwne że nikt nie ma problemów skoro każdemu narzucacie:
Poza punktem a który jest tymczasowym problemem to pozostałe są normalne na innych forach a jak się Tobie nie podoba to po co się rejestrowałeś? Regulamin czytałeś?

Za użycie w pierwszym poście skrótu który jest tożsamy z wulgaryzmem a to na naszym forum jest zabronione dostajesz pierwsze ostrzeżenie.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ra-v »

A co chcesz mieć hasło słownikowe? 1234? 1qaz? Wiesz jaka jest różnica pomiędzy 10^4, 26^4 a 60^4? Wiesz co to bezpieczeństwo? Masz może lepsza propozycję na formularz rejestracyjny przynajmniej tak samo bezpieczny?

Szczęście że ja nie robię tak jak Ty, już dawno po tych ponad 1000 próbach logowania na kompa miałbym po danych.

Ja nie wiem - prosty formularz i tyle hałasu o nic. Ciekawe jak był spis powszechny jak przeklinałeś, o papierach dla US, UG, ZUS, umowach, szkołach, bankach nie wpsominając.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
zDaleKi

moher pisze:Nikt nikomu niczego nie narzuca, rejestracja jest dobrowolna i nieobowiązkowa.
Otóż to.

szybkilopez4, robisz tylko pianę jak Ci dziś w Warszawie?
Na bank też się wściekasz, że trzeba tokena używać?
Albo czekać na SMSa?
No chyba, że nie korzystasz z banku.

[mod]
Czekam już tylko aby dać mu kolejny punkt.
Jak on ma zły dzień, to ja też.
[/mod]
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

szybkilopez4, aaa tam, przesadzasz. Zarejestrowałeś się? Zarejestrowałeś. Znaczy nie może być takie trudne. :hyhy:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

szybkilopez4 pisze: Właśnie sam spamujesz rozciągając ten temat , no ale tyle w temacie.
Została Ci wyjaśniona sprawa, więc nie nazywaj odpowiedzi spamowaniem :dobani:
Dziwne że nikt nie ma problemów skoro każdemu narzucacie:
a) pocztę jakiej ma używać
d)dwa potwierdzenia że nie jestem botem
To chyba nie zakładałeś nigdy konta w banku albo w poważnej firmie. Tam też są takie zastrzeżenia i jakoś na to się można godzić.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
szybkilopez4

wojteks pisze:Za użycie w pierwszym poście skrótu który jest tożsamy z wulgaryzmem a to na naszym forum jest zabronione dostajesz pierwsze ostrzeżenie.
Czuję się ukarany naprawdę zaraz się rozpłacze,ale sztywniaki z was.

[ Komentarz dodany przez: Grzechu: 2011-11-13, 13:34 ]
Poprawa cytowania.
Ostatnio zmieniony 2011-11-13, 13:34 przez szybkilopez4, łącznie zmieniany 1 raz.
Grzechu
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Grzechu »

szybkilopez4, płacz sobie jak chcesz. Zaakceptowałeś regulamin to musisz go przestrzegać.
"Kiedy ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca."
Zapraszam na forum o laptopach. (Notebooki, netbooki, tablety)
moher

Co nie zmienia faktu, że "szaraczki" na tym forum dostają ostrzeżenia "za byle co", a "szychy" mogą sobie pozwalać.
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Yanusz »

Kolego szybkilopez4 mam pytanie: Po co się tu zarejestrowałeś? Żeby się pokłócić?
To niestety nie tu.
Zachowujesz się jak 10-letnie dziecko. Ten "bardzo przyjazny sposób rejestracji" - jak go nazywasz - jest dla Twojego i forum bezpieczeństwa. Także odpuść i zajmij się pisaniem na forum w sprawach, dla których zostało założone.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
szybkilopez4

Zarejestrowałem się i opisałem problemy,później pozdrowiłem wszystkich. Odzew z wyjątkiem paru osób był taki jakbyście chcieli mnie zjeźć. Daremni jesteście.
moher

szybkilopez4 pisze:Zarejestrowałem się i opisałem problemy,później pozdrowiłem wszystkich. Odzew z wyjątkiem paru osób był taki jakbyście chcieli mnie zjeźć. Daremni jesteście.
Sarkazm i bluzgi to nie jest pozytywny ton, przynajmniej w środowisku w którym się wychowałem.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

szybkilopez4 pisze:Daremni jesteście.
Co to znaczy "być daremny"? :?

Ale mniejsza z tym - szybkilopez4 najwyraźniej jesteś przyzwyczajony do "kultury" panującej na szanujących się forach typu peb lub coś podobnego. Nie u nas. Tutaj staramy się trzymać pewien poziom, od którego chwilowo odbiegasz. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby lekko się uspokoić i kontynuować wspólną przygodę.
moher pisze:Co nie zmienia faktu, że "szaraczki" na tym forum dostają ostrzeżenia "za byle co", a "szychy" mogą sobie pozwalać.
Nie zgodzę się z tym "byle co". Reguły są całkowicie jasne. Z ciekawości - przeczytałeś regulamin przed kliknięciem "zgadzam się"?
Natomiast fakt faktem, że człowiek, który codziennie lub prawie codziennie poświęca swój prywatny czas, żeby się u nas udzielać współtworząc pewną społeczność, która mam nadzieje służy ogółowi, całkowicie bezpłatnie, ma pewne fory. Logicznym jest, że przymkniemy oko na pewne zdarzenia, każdemu czasem puszczą nerwy. Natomiast jeśli na wstępie puszczają nerwy i taki stan zostaje - powtarzam: nie u nas.

Nikt nikogo nie zmusza, żeby korzystać z forum. Ani nas, ani ciebie. Mamy pewne zasady. Jeśli ich nie akceptujesz (masz całkowite prawo) - nasze drogi się rozejdą i nie wracajmy już do tego.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

moher pisze:"szaraczki" na tym forum dostają ostrzeżenia "za byle co", a "szychy" mogą sobie pozwalać.
Konkrety proszę może? Bo oskarżać kogoś to trzeba mieć na to dowody.
Jo_gurt pisze:Nikt nikogo nie zmusza, żeby korzystać z forum. Ani nas, ani ciebie. Mamy pewne zasady.
Co więcej jak się dołącza do jakiejś społeczności/środowiska to się akceptuje jego zasady. A nie na wstępie robi wyrzuty. W życiu codziennym obowiązują takie same zasady. Jeśli ktoś wchodzi w jakieś środowisko i od razu żąda zmian albo na nie narzeka jest z niej eliminowany.
moher

Nie podważam decycji w sprawie tego konkretnego przypadku. Przeczytałem regulamin i jak już się tak go "czepiasz" to nie ma tam niczego o ulgowym traktowaniu starszych stażem. Nerwy mogą puścić zarówno nowemu userowi jaki i weteranowi, ale "bluzgi" powinny być piętnowane w obu przypadkach, jeśli nie w postaci formalnego ostrzeżenia to upomnienia w postaci normalnej wiadomości.

Jeśli jest inaczej to nazywa się wtedy "hipokryzją"

Nie musisz się też od razu emocjonować i "grozić", że "nasze drogi się rozejdą" jak mi nie pasuje.

@YaHooo: możesz sam sobie poszukać jak Ci zależy, ja palcami wytykać nie będę.

Zaakceptowałem zasady w postaci regulaminu, o kółkach wzajemnej adoracji niczego tam nie ma. Formalnie możecie stworzyć grupę o takiej nazwie to będę wiedział komu wolno więcej.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

moher pisze: @YaHooo: możesz sam sobie poszukać jak Ci zależy, ja palcami wytykać nie będę.
I weź tu się dogadaj... Ale proponuję ostudzić nerwy, bo ta dyskusja i tak raczej nie doprowadzi do kompromisu.
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Yanusz »

Co by nie powiedzieć.. to najbardziej gorące powitanie użytkownika na tym forum..
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
moher

Ja się już wyżaliłem i nie będę już drążył tematu, po prostu ten wątek przypomniał mi o tym co mnie boli/bolało.

Co do prośby o konkrety to nie będę przecież donosił, zasygnalizowałem po prostu zaobserwowane zjawisko.

Tak więc jestem już w pełni spokojny a i Wam ciśnienia podnosił nie będę.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Yanusz pisze:to najbardziej gorące powitanie użytkownika na tym forum..
Takiego jeszcze chyba na forum nie było ;)
moher pisze: Co do prośby o konkrety to nie będę przecież donosił, zasygnalizowałem po prostu zaobserwowane zjawisko.
Niech i tak.
zDaleKi

moher pisze:Nerwy mogą puścić zarówno nowemu userowi jaki i weteranowi, ale "bluzgi" powinny być piętnowane w obu przypadkach, jeśli nie w postaci formalnego ostrzeżenia to upomnienia w postaci normalnej wiadomości.
Jeżeli o to Ci chodzi to powiem jedno. Użytkownik o którego Ci chodzi dostał upomnienie na PW osobiście ode mnie. Wyraził skruchę i obiecał, że więcej się to nie powtórzy. Jeżeli się powtórzy, to ja osobiście wlepię mu punkcik. I tyle w tym temacie. No może nie tyle, jeszcze to:
Jo_gurt pisze:Natomiast fakt faktem, że człowiek, który codziennie lub prawie codziennie poświęca swój prywatny czas, żeby się u nas udzielać współtworząc pewną społeczność, która mam nadzieje służy ogółowi, całkowicie bezpłatnie, ma pewne fory. Logicznym jest, że przymkniemy oko na pewne zdarzenia, każdemu czasem puszczą nerwy.
moher pisze:Przeczytałem regulamin i jak już się tak go "czepiasz" to nie ma tam niczego o ulgowym traktowaniu starszych stażem.
Jest w innym miejscu ;)
moher pisze:Nie musisz się też od razu emocjonować i "grozić", że "nasze drogi się rozejdą" jak mi nie pasuje.
Może się mylę, ale przecież ten tekst był kierowany do innej osoby.
moher pisze:Ja się już wyżaliłem i nie będę już drążył tematu
Zatem myślę, że daleko odbiegliśmy od tematu wątku, czyli od powitań.
Wiele się wyjaśniło i czas zamknąć wątek.
Jeżeli jednak ktoś ma jakieś spostrzeżenia w tym temacie zapraszam na PW do mnie czy do innej osoby z tego wątku.

[mod]
Moherowi chodziło o jego spięcie z Key.
[/mod]
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Zablokowany