Witam. Wiem, że sporo o tym jest ale nie znalazłem nic sensownego co by mi pomogło.
Problem wygląda tak. Chodzę sobie po stronkach wszystko dobrze i nagle ni z gruszki ni z pietruszki internet się zawiesza, na gg wiadomości nie dochodzą ani do mnie ani do adresata, stronki ciągle się ładują bez rezultatu (choćby ładowała się nawet pół godziny to i tak ciągle nic, nawet literki nie załaduje). Internet oczywiście ciągle jest połączony, zasięg WCDMA 2-3 kreski, zwykła antena dookólna. Zrobiłem dial-up ale nic nie pomogło. Dodam jeszcze, że kiedy tak się zwiesi i chcę rozłączyć to muszę sporo czekać aż dojdzie do rezultatu, gdzie zwykle jest to chwila (2sekundy ? ) i już a gdy się zawiesi to czekam i czekam ze dwie minuty. I jak połączę znowu to działa bardzo dobrze aż do czasu kiedy znów się tak stanie.. Dzieję się to raz na jakieś +/-20 minut...Wiem że to nie wina modemu bo kiedyś, kiedyś... miałem drugi modem huawei e160 i też tak było. Czekam na jakies podpowiedzi
Pozdrawiam
Nie. Dla przykładu dzisiaj w dzień nie mogłem przeglądać stronek, ciągle zawieszało, oraz tuż przed napisaniem tego posta musiałem rozłączać, czekać, denerować się, gdyż się zawiesiło.
Hmmm, coś jakby lepiej. Dzisiaj jeszcze mi nie zawiesiło się połączenie ani razu. Powiem co zrobiłem.
-We właściwościach modemu w zakładce ZAAWANSOWANE w ZAAWANSOWANE USTAWIENIA PORTU odznaczyłem UŻYJ BUFORU FIFO
-zainstalowałem program Top NetInfo zalecony przez Jaco.
Jednak wydaje mi się że jeśli problem został rozwiązany to przez to pierwsze, ale dzień dopiero się zaczął więc zobaczymy co będzie dalej.
Dodam jeszcze że miałem taki problem czasami że stronka ładowała mi się tylko częściowo i dalej jakby nie chciało. Kiedy wyłączyłem usługi programu Avast! od razu pokazywała się cała strona załadowana. Więc Avast! też coś blokuje.
<font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> to tyle, wieczorem napiszę jak rezultaty.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-12-18, 21:37 ]
Pomóżcie mi, już nie mogę z tym nazwijmy to "internetem"... siedzę na kompie nie całą godzine a już dwa razy miałem zawiechy..i o czywiście zanim się odwiesi, zanim rozłączy to zdążę kanapke zjeść. Zauważyłem że chyba wieczorami to się nasila... HELP!
Witam.
Problem rozwiązałem w bardzo prosty sposób..
Usunąłem Avast!'a i działa dobrze ;] zainstalowałem AVG Anti-virus i działa jak należy.
Wina ewidentnie leżała po stronie avasta!.
Pozdrawiam