Mam modem E173s-1 z logo Blueconnect, modem nie ma simlocka. Kupiłem Play na kartę i na tym modemie internet działał choć przy uruchamianiu mobile partnera wyświetlało komunikat o nieobsługiwanej karcie. Wystarczyło jednak kliknąć OK, stworzyć nowy profil i internet z Play działał. Zachciało mi się zmieniać Dashboard, żeby pozbyć się tego komunikatu i po wgraniu "Win 16.001.06.01.503A small lesiolo" modem nie może zalogowac się do sieci play. Przy wyszukiwaniu ręcznym widzę wszystkie sieci mimo to zachowuje się jak by nie miał zasięgu. Włożyłem kartę sim t-mobile i internet działa normalnie. Podłączyłem inny modem E1750c i zarówno play jak i blueconnect działają bez problemu. Przed zabawą z dashboardem modem e173s-1 bez problemu działał na routerze Huawei D100 zarówno z kartą t-mobile jak i play. Teraz również na routerze działa tylko z t-mobile, z play nie łapie sygnału. Wygląda na to jak by modem znów złapał simlocka ale jak sprawdzam w terminalu to dostaję odpowiedź
Kod: Zaznacz cały
Polecenie:
AT^CARDLOCK?
Odpowiedź:
AT^CARDLOCK?
^CARDLOCK: 2,0,0
Próbowałem wgrać inny dashboard ale na żadnym nie działa play. Nie zrobiłem backup poprzedniego dashboarda a ściągnięty pod blueconnect wygląda trochę inaczej niż oryginalny (na nim też play nie działa). Sygnału nie widzi też program Top_Netinfo.
Proszę o poradę co można zrobić żeby znów działało. Może ma ktoś oryginalny dashboard do tego modemu?