Błąd dial-up 50
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Błąd dial-up 50
Witajcie, wyskakuje mi "Błąd dial-up nr 50. The request is not supported." Mam play e173. Z góry dzięki za pomoc. 

- wojteks
- *** Administrator ***
I co jeszcze masz? Jaki Windows, jaki program, które sterowniki itp.df3gs pisze:Mam play e173
Nie pomagam na PW!
-
Windows XP SP3wojteks pisze:I co jeszcze masz? Jaki Windows, jaki program, które sterowniki itp.
Nie rozumiem o jaki program chodzi. Mam zaktualizowany PLAY ONLINE 21,005,11,05,264 i chce łączyć się z netem przez zaktualizowane Top NetInfo.
Nie rozumiem o jakie sterowniki chodzi.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-01-15, 17:35 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-01-15, 17:35 przez df3gs, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Sterowniki do modemu.df3gs pisze:Nie rozumiem o jakie sterowniki chodzi.
TNI daje Ci taki błąd?df3gs pisze:chce łączyć się z netem przez zaktualizowane Top NetInfo
Nie pomagam na PW!
-
dostawca: HUAWEI Incorporated
data: 2011-05-03
wersja: 2.0.6.710
Tak TNI daje mi taki błąd.
data: 2011-05-03
wersja: 2.0.6.710
Tak TNI daje mi taki błąd.
- wojteks
- *** Administrator ***
A Mobile Partner łączy?df3gs pisze:Tak TNI daje mi taki błąd.
Nie pomagam na PW!
-
W google widzę, że Mobile Partner wygląda jak aplikacja PLAY ONLINE tyle że pozbawiona loga play. Przez PLAY ONLINE łączy.
- wojteks
- *** Administrator ***
-
Tylko w trybie NDIS łączy.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jaki dokładnie masz model tego modemu?
Model odczytasz z napisu widocznego po zdjęciu zewnętrznej osłony.
Model odczytasz z napisu widocznego po zdjęciu zewnętrznej osłony.
Krzysztof
-
E173u-2
-
- Mistrz bezprzewodowy
-
Wyskakuje, żeby zaznaczyć komunikacja AT. Gdy to próbuje zaznaczyć wyskakuje błąd o treści: "Błąd uchwytu interfejsu".
-
- Mistrz bezprzewodowy
Zasadnicze pytanie: czy przypadkiem w tle nie działa aplikacja Playa?
Twój przypadek jest bardzo nietypowy, nikt tu dotąd takiego błędu nie zgłaszał, także google podaje linki tylko do dwóch trochę podobnych przypadków, ale bardzo starych.
W Twoim przypadku można podejrzewać, że aplikacja Playa mogła coś namieszać.
Jeśli nikt inny nic lepszego nie doradzi, to proponowałbym zainstalować normalnego Mobile Partnera, np. tę wersję: http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.php?action=showfile&fileid=177
To jest wypróbowana wersja, działa zarówno w trybie RAS jak i NDIS i nigdy nie gryzła się z TNI.
Jeśli ta wersja MP będzie pracować poprawnie, to wtedy ją sobie zainstalujesz w dashboardzie swojego modemu.
Twój przypadek jest bardzo nietypowy, nikt tu dotąd takiego błędu nie zgłaszał, także google podaje linki tylko do dwóch trochę podobnych przypadków, ale bardzo starych.
W Twoim przypadku można podejrzewać, że aplikacja Playa mogła coś namieszać.
Jeśli nikt inny nic lepszego nie doradzi, to proponowałbym zainstalować normalnego Mobile Partnera, np. tę wersję: http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.php?action=showfile&fileid=177
To jest wypróbowana wersja, działa zarówno w trybie RAS jak i NDIS i nigdy nie gryzła się z TNI.
Jeśli ta wersja MP będzie pracować poprawnie, to wtedy ją sobie zainstalujesz w dashboardzie swojego modemu.
Krzysztof
-
Nie.Chris-Kr pisze: Zasadnicze pytanie: czy przypadkiem w tle nie działa aplikacja Playa?
Nie działa mi połączenie przez ten Mobile Partner.Chris-Kr pisze: Jeśli nikt inny nic lepszego nie doradzi, to proponowałbym zainstalować normalnego Mobile Partnera, np. tę wersję: http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.php?action=showfile&fileid=177
W miejscu w którym chyba pisze NSDI i RAS mam brak jakiegokolwiek napisu, ale jeśli tak jak w PLAY ONLINE po lewej jest RAS a po prawej NSDI to przy RAS wyskakuje "błąd nr.6 nieprawidłowe dojście", natomiast przy NSDI w ogóle nie chce się łączyć.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Polskie tłumaczenie jest niekompletne. Przełącz na język angielski, to będziesz widział wszystko.df3gs pisze:W miejscu w którym chyba pisze NSDI i RAS mam brak jakiegokolwiek napisu
Więc problem nie ma nic wspólnego z TNI.Nie działa mi połączenie przez ten Mobile Partner.
[...]
przy RAS wyskakuje "błąd nr.6 nieprawidłowe dojście", natomiast przy NSDI w ogóle nie chce się łączyć.
Wpisz do googla "error 50" i szukaj rozwiązania.
Na początek (zgodnie z tym artykułem: http://modemsite.com/56k/duns50.asp) możesz sprawdzić, czy przypadkiem firewall czegoś nie blokuje.
Jeśli przyczyna jest inna, to przeczytaj ten wątek: http://forums.practicallynetworked.com/showthread.php?t=6781 - tam ktoś miał identyczny problem jak Ty i miał te same numery błędów.
Tamte problemy były spowodowane niewłaściwie odinstalowanym menadżerem połączeń, u Ciebie być może ten problem powoduje aplikacja Playa.
Odinstaluj zarówno ją, jak i Mobile Partnera, a potem zainstaluj MP ponownie.
Jeśli i to nie pomoże, to użyj tego programiku Microsoftu, o którym piszą w dyskusji.
Krzysztof
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ogólnie to jest inaczej. Play Online to jest Mobile Partner z dodanym logo Playa i w zmienionych kolorkach.df3gs pisze:W google widzę, że Mobile Partner wygląda jak aplikacja PLAY ONLINE tyle że pozbawiona loga play. Przez PLAY ONLINE łączy.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Taka jest powszechna opinia, ale opisany przypadek, że aplikacja Playa działa, a Mobile Partner nie, wskazuje że różnice pomiędzy tymi aplikacjami muszą być głębsze.YaHooo pisze: Play Online to jest Mobile Partner z dodanym logo Playa i w zmienionych kolorkach.
Krzysztof
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Tylko ja jakoś nie mam żadnego racjonalnego wyjaśnienia dlaczego to może tak być. No chyba poza jakimś dodatkowym ciągiem inicjującym modem podczas połączenia?opisany przypadek, że aplikacja Playa działa, a Mobile Partner nie, wskazuje że różnice pomiędzy tymi aplikacjami muszą być głębsze.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Może być tak że to jest ta sama aplikacja z innym logo, tylko różne jej wersje. W TNI z wersji na wersję dużo się zmienia, przypuszczam że w tamtych aplikacjach jest podobnie.Chris-Kr pisze:Taka jest powszechna opinia, ale opisany przypadek, że aplikacja Playa działa, a Mobile Partner nie, wskazuje że różnice pomiędzy tymi aplikacjami muszą być głębsze.
Pozdrawiam
Janek
Janek
-
- Mistrz bezprzewodowy
Off topic
Ja też nie mam pojęcia czym może to być spowodowane, podejrzewam że najbardziej prawdopodobne są jakieś wpisy w rejestrze.YaHooo pisze:Tylko ja jakoś nie mam żadnego racjonalnego wyjaśnienia dlaczego to może tak być.
Na swoim komputerze mam podobną zagadkę, której od ponad dwóch lat nie mogę rozwiązać.
Kiedyś w ramach eksperymentów zachciało mi się ponownie zainstalować w modemie E1750 oryginalny dashboard chowackiego T-Mobile'a. Wszystko poszło OK, ale gdy ponownie w modemie zainstalowałem dashboard Mobile Partner, to okazało się, że komputer przy pomocy tego modemu nie łączy się z internetem w trybie RAS, chociaż przed eksperymentami się łączył.
Co ciekawe, komputer przy pomocy moich dwóch pozostałych modemów (K3565 oraz E173u-2) bez problemu w dalszym ciągu łączy się z internetem zarówno w trybie RAS, jak i NDIS.
Ostatnio dokonałem odkrycia, że jeśli modem E1750 podłączę do peceta przez huba, to wówczas modem pracuje i łączy się bez zarzutu.
Ale w tej dyskusji całkowicie odeszliśmy od tematu TNI - proponuję wydzielić ją do odrębnego wątku, poczynając od postu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=381031#381031 .
Krzysztof
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Można by sprawdzić jakie wpisy robią poszczególne instalatory/wersje Mobile Partnera.Chris-Kr pisze: Ja też nie mam pojęcia czym może to być spowodowane, podejrzewam że najbardziej prawdopodobne są jakieś wpisy w rejestrze.
GotoweChris-Kr pisze: Ale w tej dyskusji całkowicie odeszliśmy od tematu TNI - proponuję wydzielić ją do odrębnego wątku, poczynając od postu http://www.bez-kabli.pl/v...p=381031#381031 .

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Przeniosłem to z innego wątku:
Najprościej zrobić to przez wyłączenie wirtualnego CD-ROMu w modemie (z TNI wysłać do modemu polecenie AT^U2DIAG=256).
Aplikację Playa odinstalować żeby nie bruździła, odinstalować, a potem na czysto zainstalować Mobile Partnera i w końcu do nowego portu podpiąć modem.
Po zakończeniu eksperymentów reset modemu do ustawień fabrycznych poleceniem AT^U2DIAG=276.
Możesz spróbować podłączyć modem do innego portu USB (lub jeśli nie masz innego, to użyć huba), ale w taki sposób, żeby nie dopuścić do zainstalowania się tam aplikacji Playa.df3gs pisze:Witajcie, nie mogę połączyć się poprzez Mobile Partner wersja: 16.001.06.01.500
Przy łączeniu przez RAS wyskakuje: "Error797: Nie można ustanowić połączenia ze zdalnym komputerem, ponieważ nie znaleziono modemu lub jest on zajęty"
Przy łączeniu przez NDSI wyskakuje: "Connection terminated"
Modem to E173u-2 wersja: 2.0.6.710
windows XP SP3
Poprzez aplikacje PLAY ONLINE przy RAS również wyskakuje Error 797, natomiast przy NDSI łączy się bezproblemowo.
Przy odinstalowanym jak i przy zainstalowanym PLAY ONLINE obecnie takie same błedy wyskakują w Mobile Partner. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale wcześniej gdy mając zainstalowane PLAY, zainstalowałem Mobile Partner to przy RAS wyskoczył "błąd nr. 6 nieprawidłowe dojście", natomiast NDSI również nie łączyło.
Najprościej zrobić to przez wyłączenie wirtualnego CD-ROMu w modemie (z TNI wysłać do modemu polecenie AT^U2DIAG=256).
Aplikację Playa odinstalować żeby nie bruździła, odinstalować, a potem na czysto zainstalować Mobile Partnera i w końcu do nowego portu podpiąć modem.
Po zakończeniu eksperymentów reset modemu do ustawień fabrycznych poleceniem AT^U2DIAG=276.
Krzysztof