Połączenie WiFi za pomocą HEX nie działa

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
tofik-16
Początkujący użytkownik forum

Połączenie WiFi za pomocą HEX nie działa

Post autor: tofik-16 »

Witam.

Ostatnio ćwiczyłem złamanie klucza WEP mojego kolegi(z którym to uzgodniłem).
Cały zabieg zakończył się sukcesem, a mianowicie otrzymałem klucz w postaci HEX:

799F996571D72C762A513CDC2E

Do łącznia się z siecią używam WiFiSKY 2000mW+Antena+13dBi (Siła sygnału około 70%, próbowałem również z Atheros5007EG)

Po złamaniu zabezpieczenia zmieniłem adres karty sieciowej na MAC, który ma mój kolega. Dane połączenia wpisuję w Access Connection i po próbie połączenia odrzuca - nie łączy się z siecią.
I tutaj moje pytanie. Czy poza zabezpieczeniami, które udało mi się obejść istnieją jeszcze jakieś? Co może być powodem braku możliwości podłączenia się do sieci?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Połączenie WiFi za pomocą HEX nie działa

Post autor: Jo_gurt »

tofik-16, niestety, ale u nas zgodnie z regulaminem nie rozmawiamy o łamaniu czegokolwiek :)
Nie wątpię w twoje dobre intencje, ale takie mamy zasady.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Połączenie WiFi za pomocą HEX nie działa

Post autor: YaHooo »

Ja pomimo, że temat jest zamknięty się wtrącę. A powiem tylko, że używanie u nas w Polsce kart o mocy 2000mW jest prawnie zabronione.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Zablokowany