Witam.
Ostatnio ćwiczyłem złamanie klucza WEP mojego kolegi(z którym to uzgodniłem).
Cały zabieg zakończył się sukcesem, a mianowicie otrzymałem klucz w postaci HEX:
799F996571D72C762A513CDC2E
Do łącznia się z siecią używam WiFiSKY 2000mW+Antena+13dBi (Siła sygnału około 70%, próbowałem również z Atheros5007EG)
Po złamaniu zabezpieczenia zmieniłem adres karty sieciowej na MAC, który ma mój kolega. Dane połączenia wpisuję w Access Connection i po próbie połączenia odrzuca - nie łączy się z siecią.
I tutaj moje pytanie. Czy poza zabezpieczeniami, które udało mi się obejść istnieją jeszcze jakieś? Co może być powodem braku możliwości podłączenia się do sieci?
Połączenie WiFi za pomocą HEX nie działa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Połączenie WiFi za pomocą HEX nie działa
tofik-16, niestety, ale u nas zgodnie z regulaminem nie rozmawiamy o łamaniu czegokolwiek 
Nie wątpię w twoje dobre intencje, ale takie mamy zasady.

Nie wątpię w twoje dobre intencje, ale takie mamy zasady.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Połączenie WiFi za pomocą HEX nie działa
Ja pomimo, że temat jest zamknięty się wtrącę. A powiem tylko, że używanie u nas w Polsce kart o mocy 2000mW jest prawnie zabronione.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)