Jak on może zapewnić minimalną prędkośćkamiloo78 pisze: Co do prędkości konsultant zapewniał min.4-5 Mb/s.(W tej chwili blokada 2Mb/s)

Moderator: Moderatorzy
Jak on może zapewnić minimalną prędkośćkamiloo78 pisze: Co do prędkości konsultant zapewniał min.4-5 Mb/s.(W tej chwili blokada 2Mb/s)
W to ja uwierzę już bardziej.kamiloo78 pisze: ustawi blokadę na 5Mb/s,i prędkość będzie wynosiła do 5Mega.W tej chwili tak mam.
Dokładnie, czyli prędkość zgodnie z posiadanym modemem i technologią oraz jakością sieci w danym regionie. Na pewno lepiej nie mieć QOS, niż mieć ustawione na poziomie 2Mbit/s czy tam 4Mbit/s.clamaranop pisze:Kozik chodzi o brak blokady prędkości.
Powinni jeszcze prowadzić darmowe surfowanie po usjp.pwn.plkozik pisze:"cała naprzud"
My na forum piractwa nie popieramykozik pisze:ściągnąć film DVD z torrentuw
W którym miejscu napisałem, że nie będzie ograniczenia prędkości po przekroczeniu 3GB?kozik pisze:Uwierzyłeś konsultantowi że nie będziesz miał blokady prędkości po przekroczeniu tych 3GB transferu?
No to przecież o tym piszę, a nawet o 15:15 to dokładnie sprecyzowałem!kozik pisze:Co do tego braku qosa to jescze się zgodzę.
masz na piśmie? Czy może znowu pracownik plusa wprowadził w błąd, oby tylko podpis na cyrografie uzyskać?marens pisze:Limit prędkości QOS: -> brak
Nie ma nic na temat limitu prędkości w zależności od posiadanego planu taryfowego. Jest tylko standardowa formułka: Prędkość przesyłania danych uzależniona jest od: specyfikacji technicznej modemu lub routera, zasięgu sieci operatora telefonii komórkowej, obciążenia stacji nadawczej, siły odbieranego sygnału oraz warunków atmosferycznych.piori pisze:masz na piśmie?
Po co tutaj się wymądrzać, umowa może zawierać różne zapisy a praktyka operatora może być zupełnie inna (to jest taki przypadek). Przy tych warunkach i tak małym limicie ja bym jednak nie wybrzydzał jak jest oczywiście osiągalne 2/0,5Mb. P.S Mój przypadek: kilka dni temu sieć Aero2 po tygodniu korzystania odmówiła mojej karcie SIM-iPlus dostępu (też usłyszałem od konsultanta że nie może być takiej sytuacji bo oni mają już podpisane umowy-ale nawet nie próbował wciskać mi kitu że wina leży może po mojej stronie-modem, tylko zobowiązał się że będzie to rozwiązane jak najszybciej i oddzwoni do mnie, po kilkunastu godzinach było wszystko ok i tel. z BOK)Nowe umowy w iplus nie mają limitu prędkości na ściąganie,a stare umowy miały limit prędkości zgodnie z wysokością abonamentu.
Wiem co to jest QOS. marens miał nie mieć ograniczenia prędkości, a i tak tną mu 2Mb/s. Ani słowem nie wspomniałem o limicie.pogodabartek pisze:Jeju kolejny niedoczytany forumowicz, zrozum,że On(merens) napisał,że ma nie mieć blokady Qos tylko dla prędkości download i to nie po przekroczeniu limitu 3GB
Zachowaj tą poradę dla siebiepogodabartek pisze: czy potrafisz czytać ze zrozumieniem,czy musisz iść ponownie jak inny forumowicz do szkoły uczyć się czytać ze zrozumieniem?
Udało się znaleźć problem po 4 telefonach i godzinie spędzonej na 2601piori pisze:marens miał nie mieć ograniczenia prędkości, a i tak tną mu 2Mb/s.
Do robienia speed-ów zdecydowanie warto. Do wymagającego użytkowania omijać z daleka (za free przy BDI to można to akceptować): niestabilność, zdarzające się gubienie pakietów, przerwy w transmisji, etc. i to przy idealnych warunkach zasięgu-widoczność optyczna stacji oddalonej o ok. 1km przy poziomie sygnału -57dB.czyli jedna sugestia-warto brać internet z CP na UMTS900 to jedyna siec która nie jest maksymalnie obciążona i dobrze rozlicza transfer
Jak widać zależy to od regionu. U siebie w Białymstoku nie miałem problemów aby osiągnąć 5Mb/s.marens pisze: Ważne, że UMTS2100 nadrabia średnią...![]()
Przy -69dBm i 800m czy -59 i 700m do stacji nie mogę narzekać. Nie ma wymienionych przez Ciebie problemów. Akurat jestem na to bardzo wyczulony. Nie spieram się, że wszędzie tak jest ale do tej pory tam gdzie z tego korzystałem nie miałem problemów.jarek999 pisze:Do robienia speed-ów zdecydowanie warto. Do wymagającego użytkowania omijać z daleka (za free przy BDI to można to akceptować): niestabilność, zdarzające się gubienie pakietów, przerwy w transmisji, etc. i to przy idealnych warunkach zasięgu-widoczność optyczna stacji oddalonej o ok. 1km przy poziomie sygnału -57dB.
Do połowy lutego nie miałem większych problemów z transferami na poziomie 4Mbit/sYaHooo pisze: U siebie w Białymstoku nie miałem problemów aby osiągnąć 5Mb/s.
To jest chyba kompromis między zadowolonymi i niezadowolonymiYaHooo pisze:Jak widać zależy to od regionu
Racjamarens pisze: Chociaż nie jest to temat o jakości technicznej tylko o przedłużaniu umowy. Trochę schodzimy z tematu.
Jak zawsze dąży się do tego aby statystycznie było najlepiejmarens pisze: To jest chyba kompromis między zadowolonymi i niezadowolonymi![]()
Zgadza się ale właśnie to kryterium w znacznym stopniu decyduje o przedłużeniu kontraktu.Chociaż nie jest to temat o jakości technicznej tylko o przedłużaniu umowy. Trochę schodzimy z tematu.
Stacje Polkomtela i Aero2 miałem okazje testować w kilku miejscach oddalonych od siebie max. o 200km w centralnej Polsce i mimo różnych transferów co do jakości łącza to reguła jest taka że stacje Plusa "biją na głowę" stacje Aero2- także Twój przypadek traktuję jako wyjątek (np. przy poziomie sygnału -99dB na HSPA w Plusie jest brak zagubionych pakietów, stabilny ping, brak zatorów transmisji, stabilne połączenie...).Przy -69dBm i 800m czy -59 i 700m do stacji nie mogę narzekać. Nie ma wymienionych przez Ciebie problemów. Akurat jestem na to bardzo wyczulony. Nie spieram się, że wszędzie tak jest ale do tej pory tam gdzie z tego korzystałem nie miałem problemów.
Tylko wytłumaczcie mi jedną rzecz.[...]Zgodnie z ww. Ceniikiem, dla wybranej przez Pana taryfy płatności, prędkośc pobierania danych wynosi do 2Mb/s. W związku z powyższym zgłoszona przez Pana reklamacja została rozpatrzona negatywnie. Informuję o zakończeniu postępowania reklamacyjnego[...]