ezaq pisze:Andrzejz78, aby się upewnić, że ta nowa stacja to stacja Plusa w Staninie, weź modem (jeśli to możliwe) i obejdź stację dookoła. Jeśli numery sektorów się będą zmieniać (4,5,6), to będziesz miał pewność. Skoro masz teraz -51dBm, to stacja musi być blisko.
Nie da rady zrobić wędrówki z modemem i laptopem bo kiepska bateria ale jest prawie pewne że to Stanin bo nie ma w pobliżu innego nadajnika Plusa
jarek999 pisze:Jeżeli brać na poważnie Twój podpis
To co piszę na forum jest całą prawdą i tylko prawdą Nie należę do ludzi co naciągają dane aby być podziwianym
Piszę bo mam problem i gdybym podawał zmyślone lub zawyżone dane to tylko wyszło by na moją niekożyść
2100 testowałem w zimie gdy nie było liści i to miałem 3-4Mb\s przy 35% sygnału a teraz pewnie poziom spadnie poniżej 30%
Sprubuję jeszcze dziś złapać sygnał 900MHz ze Stoczka Łukowskiego chociaż to dość daleko (około 20km)
EDIT:
Stoczek odpada bo jakbym nie przekręcił anteny to wraz łapię ten silniejszy sygnał
Przeprosiłem antenę na 2100 i ku mojemu zdziwieniu mam ponad 4Mb\s przy16- 25% sygnału i przynajmniej ze stronami się szybko łączy
Zapytam jeszcze raz czy jest nadzieja że ten nadajnik ze Stanina się z czasem rozkręci czy może być już tylko gorzej?