Iplus - koniec umowy

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
marens
Guru bezprzewodowy

Re: Iplus - koniec umowy

Post autor: marens »

ja.michal pisze:Stara umowa z limitem czy przedłużałeś umowę?
Przedłużyłem umowę, aneks miał znieść limit prędkości (wszyscy w BOK tak twierdzą).
Nawet w aneksie pisze, że powinien być brak limitu prędkości.

Na chwilę obecną problem sam się rozwiązał, bo nagle nie ma fizycznie obcinanej prędkości do 2Mbit tylko z formalnego punktu widzenia upierają się.
Dziwi mnie tylko fakt, że konsultanci co innego a dział reklamacji co innego.

Dziwi mnie, że takich akcji nie ma z Orange/T-Mobile jak zdarzało mi się składać reklamacje.
Zawsze starali się rozwiązać problem polubownie.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Widać już cyrki w Polkomtelu. Życzę powodzenia w bojach. :)
Zobaczymy jaką będę miał zabawę przy rozwiązywaniu umowy z Orange. :]
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

marens pisze: Dziwi mnie tylko fakt, że konsultanci co innego a dział reklamacji co innego.
Widać jeszcze nie wszyscy przeszli szkolenia z nowej oferty ;)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

ja.michal pisze:Zobaczymy jaką będę miał zabawę przy rozwiązywaniu umowy z Orange.
Karta będzie dalej działać i przyjdzie faktura za następny miesiąc...
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Patryk, zobaczymy. Z ciekawości pisałem czy można zostawić sobie kartę i przejść do prepaida. Napisali, że tak. Ciekaw jestem czy CDMA będzie działać bo karta jest dualna. :hyhy:
SierraWireless
Użytkownik forum

Post autor: SierraWireless »

iPlus sie skonczyl, bylem wczoraj przedluzac umowe (wczesniej dzwonili ze przygotowali dla mnie nowa oferte) a skonczylo sie wypowiedzeniem umowy. LTE + limitowany iplusopobieracz jednak mnie odstraszyl. :papa:

heh, pozniej dostalem takiego sms'a:
Otrzymalismy wniosek o rezygnacje z numeru Internetu Mobilnego. Uprzejmie prosimy o wyslanie numeru kontaktowego z nr Internetu Mobilnego pod bezp. nr 2699.Plus
przeciez specjalnie dla mnie nie dadza nielimitowanego pobieracza w LTE, wiec po co jeszcze usiluja sie kontaktowac, jezeli juz wypowiedzenie umowy zostalo podpisane ?
jezeli za rok beda miec dobra oferte to ja wybiore, chyba ze Play 4G lepiej dba o swoich klientow :D

ktos w ogole przdluzyl umowe na LTE i dali mu nielimitowanego tj. na warunkach ze starej umowy tego iPlusopobieracza ?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

wiec po co jeszcze usiluja sie kontaktowac, jezeli juz wypowiedzenie umowy zostalo podpisane
Zadzwoń i się przekonaj :)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
R Mad
Stały użytkownik forum

Post autor: R Mad »

Ostatnio chciałem podjąć próby przedłużenia mojej umowy (obecnie jest to umowa na czas nieokreślony), niestety były to próby dość nieudolne z mojej strony. :) Sytuacja wygląda tak: do 15 lutego 2012 była to umowa na czas określony, 50zł/mies, 6GB limitu i nocne pobieranie. Po tej dacie ''lepsze warunki'' się skończyły i obecnie jest to 50zł/mies, 3GB limitu. a co do nocnego pobierania to nie wiem bo odkąd mam tak niski limit to starcza mi to na około 2-3 tygodnie (wiadomo) i już nawet nie odpalam pobierania na noc. Kilka razy zostawiałem swój numer licząc na kontakt ale niestety bez odzewu. Wczoraj sam zadzwoniłem i specjalna oferta dla mnie to 40zł/mies, limit 4GB i limit nocny 50GB. Od razu wyraziłem niezadowolenie z takiej oferty a w odpowiedzi usłyszałem, że mogę porozmawiać z działem utrzymania klienta. Problem w tym, że nie znajduję tam pomocy bo zwyczajnie się nie dodzwoniłem. Od dwóch dni próbuje i albo wszyscy konsultanci są zajęci albo przez 15 minut słucham muzyki w słuchawce i mnie rozłącza. :) Domyślam się, że nie padną przede mną na kolana z mega fajną ofertą ale miło było gdyby wyrazili trochę zainteresowania. Nikt nie odezwał się wtedy gdy kończyła mi się umowa i nikt nie odezwał się teraz gdy umowa przeszła na czas nieokreślony i dostaje mniej za te same pieniądze, przez co muszę np dokupować dodatkowe megabajty. Ktoś powie, że to moja wina i zaniedbanie bo trzeba walczyć o swoje, oczywiście będzie miał racje ale pierwszą umowę podpisałem ponad 5 lat temu, zawsze przystawałem na standardowe oferty przedłużenia, nie zalegałem z opłatami i chociażby ze względu na to mogliby wykazać trochę zainteresowania przynajmniej teraz gdy ja chcę porozmawiać o nowych warunkach umowy. Wygląda na to, że ta firma chyba ma gdzieś lojalnego klienta i pewnie odzywa się gdy pojawiają się zaległości w płatnościach. Domyślam się, że gdyby dotarło do nich moje wypowiedzenie na piśmie to by się zainteresowali. Owszem, jeśli jutro znów się nie dodzwonię do słynnego działu utrzymania klienta to wyślę wypowiedzenie (już dawno powinienem to zrobić) ale nie będę już negocjował, po prostu będę zadowolony, że ta umowa dobiegła końca. Tak sobie myślę, że przecież o wiele lepsze warunki niż ta specjalna oferta dla mnie oferują np w Play dla nowych klientów. To chyba mówi wszystko. Zresztą nie mam o to żalu bo Plus tak samo jak ja chce ugrać jak najlepsze warunki dla siebie ale mogli by chociaż postarać się być bardziej w porządku i zainteresować się nieco i wykazać odrobinę dobrej woli dla kogoś kto po prostu płaci od kilku lat.
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: pogodabartek »

Kombinuj z Plusem, ponoć teraz już wróciły możliwości przedłużenia na starych atrakcyjnych warunkach,a jak nie to zainteresuj się Plusem lub CP ale bez modemu na jak najmniej miesięcy z umową.

Jedyny plus CP to dobre zliczanie limitu i łatwe sprawdzanie na stronie i niższe pingi,ale tylko na modemie z UMTS900 Jedynie musisz być w zasięgu CP

[ Dodano: 2012-05-24, 23:45 ]
Aha modem kup sobie Huawei e3131 z alledrogo i wtedy kombinuj dopiero-jego cena ok 130zł
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

R Mad, jak masz modem to zobacz Playa bez modemu.
http://www.play.pl/pl/promocja/play-int ... index.html

Taniej, więcej GB i umowa tylko na 12 miesięcy.

Co to przedmiotowego Plusa to jak, w każdej sieci (w praktyce) nie ma znaczenia długość ile z nimi jesteś tylko ile mogą od Ciebie wyciągnąć i ile mogą Cię związać umową.
Jak nie wyślesz wypowiedzenia to nic się nie zmieni. Dopiero po wypowiedzeniu coś będą próbowali działać bo utrzymanie klienta jest tańsze aniżeli pozyskanie nowego.

Też byłem koło 5 lat w Plusie i się z nimi rozstałem. Na początku fajne oferty, ale potem lipa, a i płacenie co miesiąc i niewykorzystywanie tego to był bezsens (mobilny jako dodatek do kabla). Teraz mam kabel i jako mobilny darmowy Aero2 + Orange Day by Day jakby nie było Aero2. Ewentualnie w telefonie 1GB awaryjnie. ;)
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

Jesteś idealnym klientem dla nich-płacisz i nie żądasz nic w zamian. Rozumiem że firma jak każda ma określone koszty które musi zbilansować, lecz nie działa w próżni-ma konkurencję która też chce ugryźć "kawałek tortu", przedstawiając swoją ofertę (ceny już tak nie spadają ale jest realna konkurencja ze strony Play i Orange). Sytuacja Polkomtela jest specyficzna-raz wspólna sieć w team Z.Solorza ma duży potencjał oferowanych usług, dwa umowa prywatyzacyjna zobowiązuje do zapłaty za akcje-potencjalnie każdy użytkownik do tego się dorzuci, ale operatorowi nie będzie tak łatwo wyssać od nas złotówki: 1-konkurencja ma lepsze oferty, 2-przez kolejne 2,5roku będziemy korzystać za free z sieci CP-Aero2 mając karty BDI. Także nie bójmy się powiedzieć operatorowi pa,pa jak nam nie zaoferuje zadowalającej nas oferty (chyba że nie mamy innych możliwości). Jeżeli zacznie ubywać abonentów-zmieni się podejście Polkomtela i rozpocznie walkę o klienta (wystarczy spojrzeć na rynek aktywacji głosowych-Play dał konkurencji tak popalić że teraz biegiem papuguje jego promocje-w ciągu miesiąca identyczne oferty z rozmowami za free u wszystkich opów). Muszą poczuć oddech konkurencji na plecach-ubytkiem przelewów za usługi i będzie ok! :)
jareq
R Mad
Stały użytkownik forum

Post autor: R Mad »

ja.michal pisze:R Mad, jak masz modem to zobacz Playa bez modemu.
Wiem, że to nie do końca może odpowiedni temat by zadawać pytania o Play ale @ja.michal zainteresowałeś mnie bardzo. :) Wcześniej przeglądałem ofertę i byłem zainteresowany ofertą dla nowych klientów ale z modemem. Byłaby to umowa na 12 miesięcy np na Play Online 49 - 7GB+1GB za zakup przez Internet+modem za 39 zł+ewentualnie nocny transfer za 10zł/mies. Coś takiego już mi się podobało. Ale to co Ty sugerujesz jest o niebo lepsze bo z oferty dla posiadaczy modemów wybieram np Plus Online 69, umowa na rok, abonament 49zł/mies, 12GB limitu+2GB za zakup przez Internet, no i do tego nocny transfer za free. Do tego sam kupuję modem np Huawei e3131 za około 150 zł np na Alle i mam bardzo ciekawą ofertę. :) Mam nadzieję, że czegoś nie pomyliłem. :D
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

R Mad pisze:Plus Online 69
Jak już to Play Online. ;)
R Mad pisze:umowa na rok, abonament 49zł/mies, 12GB limitu+2GB za zakup przez Internet, no i do tego nocny transfer za free. Do tego sam kupuję modem np Huawei e3131 za około 150 zł np na Alle i mam bardzo ciekawą ofertę. :) Mam nadzieję, że czegoś nie pomyliłem. :D
Wszystko się zgadza. :)

Minus taki, że do 2Mb/s, ale u Playa jednak jak ma być 2 to jest 2. Czasem są problemy.

Jak masz zamiar kupić E3131 na kartę w Playu to masz tam starter 1GB więc możesz sprawdzić jak to chodzi. Na starterze jest 19zł. Przydałaby się złotówka i być miał poniesienie prędkości do 4Mb/s i noc bez limitu.

No, ale koniec OT o Playu. ;) Jak coś to zrób nowy temat i możemy kontynuować. :)
Pankracy
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Pankracy »

Witam wszystkich :) Kończy mi się umowa, na obecną chwilę mam abonament 110zł (20gb transferu). Niestety w moim miejscu zamieszkania jestem skazany na Plus, transfer też w sumie wykorzystuję. Interesuje mnie w nowej umowie lejek, brak LTE i Acer Aspire 5733 z modemem ZTE MF669 HSPA+ (za dopłatą 49zł), 25gb transferu, po rozmowie z BOK jedyne co uzyskałem to możliwość założenia konta w jakimś banku (brak laptopa w magazynach, z LTE też nie można zrezygnować) :szok:. Lepiej poszło po wizycie u przedstawiciela, oprócz przywrócenia lejka to cała reszta ok. Tylko tak się zastanawiam czy dobrze kombinuje zostając przy HSPA, przy tym samym abonamencie (potrzebny jest mi ten ACER a na obecną chwilę to jedyna możliwość żeby wyrwać jakiegoś laptopa), nowa umowa musiała by zostać podpisana niestety na 36mc. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Pankracy pisze:Tylko tak się zastanawiam czy dobrze kombinuje zostając przy HSPA,
Jeśli masz modem obsługujący tylko HSDPA to nie odczujesz różnicy.

A co do laptopa to nie lepiej kupić coś na wolnym rynku niż pakować się na 36 miesięczną umowę?
Pankracy

No właśnie nie mogę sobie teraz pozwolić na zakup bezpośredni, a na Plus-a przez te co najmniej jeszcze 3 lata będę skazany,
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Pankracy w takim razie moim zdaniem to dość dobra oferta. Jeśli Tobie odpowiada laptop to możesz śmiało brać.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Nie lepiej rozważyć zakup laptopa na raty zamiast u operatora? Rat może być pewnie więcej i niższych.
Nigdy nie kupowałem nic na raty więc rzucam tylko pomysł.
Pankracy

Raty odpadają bezapelacyjnie. Laptopa zawsze mogę "wymienić", lub coś pokombinować pod siebie. Dziękuje za zainteresowanie, to za 3 lata już będzie 9 w Plusie (a w zasadzie nie przepadam za firmą :) ).
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Pankracy pisze: Dziękuje za zainteresowanie, to za 3 lata już będzie 9 w Plusie
Żeby jeszcze za taki staż dawali jakieś bonusy... ;)
Tomisek
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Tomisek »

Witam.Troche rozwinął sie założony kiedy przeze mnie wątek ;)
Powoli zbliża sie koniec umowy - sierpien 2012 i po obejrzeniu nowych taryf szczęka mi wypadła. To jakas porażka ;)
Obecnie mam za 120zł bruttko - 20Gb w taryfie i za przedłużenie umowy 30gb miesiecznie ekstra. Iplusopobieracz- bez limitu od 24 do 12 i zewnętrzny IP

Zastanawiam sie co robic. Pewnie bede czekał do konca okresu i moze się pojawią jakies nowe oferty bo to co jest teraz to ;(;(;(

Dowiedziałem sie że jezeli nie przedłuże umowy i ta przejdzie na okres bezterminowy to z tego mojego planu zniknie te 30gb miesiecznie ekstra ale zostanie iplusopobieracz bez limitu od 24- 12 za 5zł

Niestety tam gdzie sie przeprowadze nie bede miał alternetywy obecnie do Iplusa. Moze kiedys podłączą telefon - moze jakas radiowka bedzie??? ale marnie to widze bo straszna wies ;)
Pankracy

Witam, zrezygnowałem jednak z umowy z laptopem, wysłałem wymówienie, poczekam, co teraz mnie interesuje to 12GB za 50zł umowa na 12-mc. Tak na szybko to na 12mc dostałem propozycje 9GB za 60 zł (odpada). Laptop kupiony we własnym zakresie. Mam pytanie jak sprawdzić zasięg Playa (wyszło na to że mam nadajnik około 10 km od domu) więc ewentualnie zmienię operatora. . Może się ktoś orientuje czy stary Option Icon 7.2 ma założonego sim locka ?.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Tomisek pisze:Dowiedziałem sie że jezeli nie przedłuże umowy i ta przejdzie na okres bezterminowy to z tego mojego planu zniknie te 30gb miesiecznie ekstra ale zostanie iplusopobieracz bez limitu od 24- 12 za 5zł
Tak, to prawda. Ale wtedy stracisz wszelkie rabaty jakie dostałeś.
Pankracy pisze: Mam pytanie jak sprawdzić zasięg Playa
Najlepiej włożyć kartę SIM i sprawdzić czy się zaloguje. Wtedy będziesz miał pewność, że z takiej odległości możesz się zalogować. Bo czasem jak się jest za daleko to nawet przy dostatecznym zasięgu są problemy z logowaniem.
Tomisek

YaHooo pisze:Tak, to prawda. Ale wtedy stracisz wszelkie rabaty jakie dostałeś.
No tak ale strata to tylko te ekstra 30gb natomiast w opłacie abonamentu tym razem nie miałem zadnej zniżki. Wiec sam nie wiem co robic ;)
A podpisac taka umowe na 18 miesiecy to chyba bez sensu na razie. Moze jakas kolejna wojenka bedzie miedzy operatorami
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Tomisek pisze: No tak ale strata to tylko te ekstra 30gb natomiast w opłacie abonamentu tym razem nie miałem zadnej zniżki. Wiec sam nie wiem co robic ;)
A to świetnie ;)

Ja bym pozostał przy tym. Bo wydaje mi się, że wtedy byś miał nieograniczonego iPluspobieracza ;)
Tomisek

YaHooo pisze: Ja bym pozostał przy tym. Bo wydaje mi się, że wtedy byś miał nieograniczonego iPluspobieracza ;)
Tym bardziej ze mam tą opcję od 24- do 12. Teraz załuje ze w zeszłym roku nie wziąłem tej najdroższej taryfy ;)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Tomisek pisze:Tym bardziej ze mam tą opcję od 24- do 12.
To bardzo dobrze :)
Tomisek pisze:Teraz załuje ze w zeszłym roku nie wziąłem tej najdroższej taryfy ;)
Mówi się trudno ;)
Pankracy

Witam, po złożeniu wypowiedzenia (trochę długo trwało zanim się odezwali :) ) wczoraj dostałem ofertę 13GB modem za zł, umowa na 24 m-c, 50zł m-c. W sumie praktycznie to samo na starcie mam w PLAY i umowa na rok (miałem teraz startówkę PLAYA i powiem że działał całkiem zacnie pingi większe bo około 140, gdzie PLUS ma około 100, trochę wolniejszy, ale nie gubi mi sygnału, całkiem ok). Ciekawe czy zmienią zdanie, miłą panią z BOK-u poinformowałem że interesuje mnie to co zaoferowali ale na rok, podobno nie ma takiej opcji :cwaniak:. Pożyjom uwidim.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Pankracy pisze:W sumie praktycznie to samo na starcie mam w PLAY i umowa na rok
Też z modemem za 1 zł ?
Nie sądzę...
Pankracy

Patryk pisze:Też z modemem za 1 zł ?
Nie sądzę...

Huawei E173U-2
19 zł
Abonament

Play Online 69
Play Online (12)

59 zł miesięcznie

Mój błąd modem 19 zł, umowa 12mc, 59 zł. Oferta Playa na starcie. Oferta Plusa gdzie była by to już 4 kolejna umowa to : 13 GB za 50 zł, modem za 1zł , umowa na 24 mc. Jak dla mnie korzystniejszy jest chyba Play.
ODPOWIEDZ