Ostatnio chciałem podjąć próby przedłużenia mojej umowy (obecnie jest to umowa na czas nieokreślony), niestety były to próby dość nieudolne z mojej strony.

Sytuacja wygląda tak: do 15 lutego 2012 była to umowa na czas określony, 50zł/mies, 6GB limitu i nocne pobieranie. Po tej dacie ''lepsze warunki'' się skończyły i obecnie jest to 50zł/mies, 3GB limitu. a co do nocnego pobierania to nie wiem bo odkąd mam tak niski limit to starcza mi to na około 2-3 tygodnie (wiadomo) i już nawet nie odpalam pobierania na noc. Kilka razy zostawiałem swój numer licząc na kontakt ale niestety bez odzewu. Wczoraj sam zadzwoniłem i specjalna oferta dla mnie to 40zł/mies, limit 4GB i limit nocny 50GB. Od razu wyraziłem niezadowolenie z takiej oferty a w odpowiedzi usłyszałem, że mogę porozmawiać z działem utrzymania klienta. Problem w tym, że nie znajduję tam pomocy bo zwyczajnie się nie dodzwoniłem. Od dwóch dni próbuje i albo wszyscy konsultanci są zajęci albo przez 15 minut słucham muzyki w słuchawce i mnie rozłącza.

Domyślam się, że nie padną przede mną na kolana z mega fajną ofertą ale miło było gdyby wyrazili trochę zainteresowania. Nikt nie odezwał się wtedy gdy kończyła mi się umowa i nikt nie odezwał się teraz gdy umowa przeszła na czas nieokreślony i dostaje mniej za te same pieniądze, przez co muszę np dokupować dodatkowe megabajty. Ktoś powie, że to moja wina i zaniedbanie bo trzeba walczyć o swoje, oczywiście będzie miał racje ale pierwszą umowę podpisałem ponad 5 lat temu, zawsze przystawałem na standardowe oferty przedłużenia, nie zalegałem z opłatami i chociażby ze względu na to mogliby wykazać trochę zainteresowania przynajmniej teraz gdy ja chcę porozmawiać o nowych warunkach umowy. Wygląda na to, że ta firma chyba ma gdzieś lojalnego klienta i pewnie odzywa się gdy pojawiają się zaległości w płatnościach. Domyślam się, że gdyby dotarło do nich moje wypowiedzenie na piśmie to by się zainteresowali. Owszem, jeśli jutro znów się nie dodzwonię do słynnego działu utrzymania klienta to wyślę wypowiedzenie (już dawno powinienem to zrobić) ale nie będę już negocjował, po prostu będę zadowolony, że ta umowa dobiegła końca. Tak sobie myślę, że przecież o wiele lepsze warunki niż ta specjalna oferta dla mnie oferują np w Play dla nowych klientów. To chyba mówi wszystko. Zresztą nie mam o to żalu bo Plus tak samo jak ja chce ugrać jak najlepsze warunki dla siebie ale mogli by chociaż postarać się być bardziej w porządku i zainteresować się nieco i wykazać odrobinę dobrej woli dla kogoś kto po prostu płaci od kilku lat.