key pisze:Czy naprawde sadzisz, ze tam podjade i dla ciebie sprawdze?
Heh, ani przez chwilę tak nie pomyślałem.

Po prostu gdzieś wyżej (może lepiej: wcześniej) ktoś o to pytał, i na 99% Ty odpowiedziałeś właśnie o zasięgu 3g gdzieś tam.
Dzięki za linki, zaraz ogarnę.
Aby sprawdzić zasięg i rodzaj transmisji musisz podać dokładny adres z nr ulicy i kodem pocztowym miejsca, w którym będziesz.
Na tych powyższych mapkach, czy masz jakąś inną? Akurat z tymi danymi nie powinno być problemu.
Możesz spróbować dzwonić do BOK-u i po angielsku prosić o włączenie pakietu.
Z tego co widzę na mapie Bernkastel-Kues leży w dolinie Mozeli. Zasięg 3G ma tylko Vodafone i T-mobile. W związku z tym najlepszą ofertę mają działające na sieci T-mobile: Ja! mobil (do kupienia w sklepach : REWE, toom, toom BauMarkt, kaufpark i ProMarkt) i Penny mobil ( dostępna w sklepach : Penny Markt). W obu przypadkach masz 3GB / m-c za 14,99 euro . Jeśli nie uda Ci się znaleźć tych sklepów to możesz szukać w sklepach: dm-Markte, extra, Kaufland, Lekkerland, Müller, Netto, NP Niedrig-Preis, Real i ROSSMANN starterów Congstar (T-mobile) albo w sklepach Schlecker starterów Smobil (Vodafone). Tu niestety, w obu przypadkach, masz 3GB / m-c masz już za 19,99 euro.
Myślisz, że mają tam anglojęzycznych? :p Może łatwiej będzie iść krok po kroku za instrukcjami tu napisanymi? Tylko najpierw ogarnę te sieci, ale to już na miejscu. 5 euro aż takiej różnicy mi nie robi, to jest mała miejscowość turystyczna, więc jak trafię na któryś z powyższych sklepów to w ogóle będzie luksus.

Rozumiem, że te dwie powyższe oferty różnią się tylko ceną, tak? To Ja! Mobil to normalnie starter z SIM się kupuje? I cała konfiguracja (apn, etc) jak wszędzie w T-Mobile?
W moim przypadku ofert typu Aldi, Lidl odpadają, przez zasięg? Już widzę, o2 i eplus mają tylko GPRS, dokładnie widoczne na mapkach. One aktualne, tak? Ja myślałem, że to tylko w Polsce taki problem, a tu proszę..
@Edit Tam nad Mozelą w niektórych miejscach w TMobile są białe plamy, tzn, że może nie być w ogóle zasięgu, nawet 2G?

Vodafone widzę ewidentnie ma zasięg w całym Bernakstel Kues, także jest nadzieja. Odezwę się pewnie będąc na miejscu, dzięki za pomoc, mówicie, ze wszystko co potrzebne do konfiguracji w tym temacie?
Pozdrawiam.