witam aktualnie używam modemu huawei e156g, podłączony jest pod antenę panelową i mam prawie zawsze 99% sygnału, po odłączeniu anteny 0...% mieszkam jakies 6 km od nadajnika, mam takie pytanie, czy jeśli będę miał modem Huawei E586 to złapie on sygnał? bo z tego co wiem to nie ma wejścia pod antenę ale ma jakąś wbudowaną.
z góry dzięki za odp.
dodaje mapke dla lepszej orientacji http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 1bf32.html
na poczatku miałem antenę w zestawie z modemem i tez jak ją odłączyłem było 0% i brak usługi a po podłączeniu jakieś 45%, z panelową mam cały czas 99%
Oj sory źle zrozumiałem. Przeczytałem, że po podłączeniu anteny masz 0%....
Poza tym mapka jasno pokazuje, że nie masz zasięgu u siebie. Dlatego jeśli nie masz możliwości podłączenia anteny do modemu, to nie masz co brać go, bo na nim będzie tak samo jak na E169 bez anteny, czyli 0%.
Kurcze jak tak czytam o waszych problemach z zasiegiem i antenami to sie dziwie choc nieslusznie bo wedlug tego co mi mapy zasiegu pokazały to u mnie np. jest tak a mieszkam w Bochni ze moj BTS jest w lini prostej nie zasłoniety 300 metrów i mam na E 3131 full zasieg a z tego co wczoraj patrzyłem to nastepny nadajnik jest dopiero w Brzesku jakies 20 km. Jednym slowem fuksem mi sie udało załapac. Ale myślałem ogolnie ze tych nadajników jest wiecej a widze ze nagminne jest stosowanie przez ludzi silnych anten zeby uzyskac jaki taki sygnal. Ciekawe czy to sie kiedys poprawi.