Mój problem polega na tym, że gdy podłączam modem do komputera (stacjonarny, windows 7 ultimate 64-bit, oryginał) system nie reaguje. Dioda mryga poprawnie na zielono. Przy pierwszym włożeniu powinna się włączyć instalacja programu do połączenia się z internetem - nie włącza się.
Modem włożyłem do notebooka (windows xp professional 32-bit, oryginał), instalacja aplikacji włączyła się, z internetem się połączyłem wszystko działa. Włożyłem go też do netbooka (ubuntu 12.04 32-bit) skonfigurowałem nowe połączenie komórkowe i wszystko działa.
Dzwoniłem do T-Mobile na numer 602900 to facet powiedział mi, żebym pobrał najnowsze sterowniki do tego modemu ale nie powiedział, ani skąd je pobrać, ani jak je zainstalować na modem.
Gdy włożę kartę pamięci 4gb do modemu i podłączę komputer w ogóle nie reaguje, jakbym nic nie podłączył, gdzie na netbooku i notebooku działa wszystko wzorowo. Nie ma mowy o niedziałających portach usb w komputerze, gdyż podłączam myszkę, klawiaturę, pendrive i wszystko jest w porządku.
Szukałem także w sieci tych sterowników, patrzyłem również na stronie www.alcatel-mobilephones.com i nic konkretnego nie znalazłem. Pobrałem także program Top_NetInfo i na początku konfiguracji gdy chcę wybrać modem po prostu nie widać żadnego, jakbym go nie podłączył, chociaż modem świeci na zielono. Pobrałem także program blueconnect manager 2.0 (swoją drogą na xp-ku automatycznie zainstalował się inny program, bądź program w innej wersji) i po włączeniu go wyskakuje komunikat, że urządzenie nie jest podłączone.
Męczę się już z tym bite 4 godziny i nie mam już siły. Internet musi na stałe działać na stacjonarnym więc nie ma opcji aby coś pobrać na laptopie i przez pendrive przerzucić na komputer. Mam również nadzieję, że mimo długiego tekstu znajdzie się osoba, która to przeczyta

Pozdrawiam i liczę na pomoc