Nie mogę wpisać niektórych komend AT. Proszę o pomoc
Moderator: Moderatorzy
I to tylko jeśli hasło jest domyślne i nikt go nie zmieniłhedm pisze:at!entercnd="A710"
Czyli raczej masz zmienione hasło.Marek_S pisze:wpisywałem tą komende ale zwrot to ERROR
A za pomocą jakiej komendy to robisz?Marek_S pisze:Konkretnie chce uruchomić PCM bo wszystkie funkcje telefonu w modemie pracują ale głosu nie słychać.
Nie widziałem tej informacji w internecie. No i raczej hasło nie jest otwartym tekstem zawarte.Marek_S pisze:Mam flach wiesz pod jakim adresem jest hasło ? Modem może być brandowany pod jakiegoś producenta
Kod: Zaznacz cały
Wprowadzenie profilu:
AT!SETPROFILE=0,0,0,7,0
Akurat tej komendy nie znam i Google o niej nie wie też nic.Marek_S pisze:Próbowałem różnych komend np. ustawienie profilu ale modem nic nie zwraca
Możesz użyć Putty, on jest lepszy.Marek_S pisze: chyba że zła składnia , muszę uruchomić inny terminal bo ten z XP jest irytujący.
Jaki konkretnie masz model modemu? MC8790? Tutaj jest narzędzie którym można włączyć funkcje głosowe w modemie: http://sendfile.pl/202485/VoiceEnable.zip. Ale jeśli masz już możliwość dzwonienia ale nic nie słychać to prawdopodobnie wina sprzętu (modemy z oznaczeniem V na końcu obsługują funkcje głosowe np. MC8790V).Marek_S pisze:Konkretnie chce uruchomić PCM bo wszystkie funkcje telefonu w modemie pracują ale głosu nie słychać.