sierra 9780 i odczyt hasła

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Marek_S
Użytkownik forum

sierra 9780 i odczyt hasła

Post autor: Marek_S »

Czy ktoś wie pod jakim adresem może być hasło do zablokowanych funkcji modemu ? Odczytałem flach z modemu wczytałem do hexedytora i nie natrafiłem na hasło . Prawdopodobnie mam brandowany modem :cry: może ktoś ma pomysł gdzie tego szukać ?
Nie mogę wpisać niektórych komend AT. Proszę o pomoc
hedm
Użytkownik forum

Re: sierra 9780 i odczyt hasła

Post autor: hedm »

at!entercnd="A710"
o to chodziło?
p.s a o jakie funkcje Ci chodzi by włączyć?
Lepiej uważać jak się grzebie w komendach chronionych przez hasło.można coś uwalić-chyba że wiesz co robisz.
Marek_S
Użytkownik forum

Ostanio nie jestem pewny czy wiem co robię :D , wpisywałem tą komende ale zwrot to ERROR . Więc chyba nie to hasło . Konkretnie chce uruchomić PCM bo wszystkie funkcje telefonu w modemie pracują ale głosu nie słychać. Mam flach wiesz pod jakim adresem jest hasło ? Modem może być brandowany pod jakiegoś producenta
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

hedm pisze:at!entercnd="A710"
I to tylko jeśli hasło jest domyślne i nikt go nie zmienił ;)
Marek_S pisze:wpisywałem tą komende ale zwrot to ERROR
Czyli raczej masz zmienione hasło.
Marek_S pisze:Konkretnie chce uruchomić PCM bo wszystkie funkcje telefonu w modemie pracują ale głosu nie słychać.
A za pomocą jakiej komendy to robisz?
Marek_S pisze:Mam flach wiesz pod jakim adresem jest hasło ? Modem może być brandowany pod jakiegoś producenta
Nie widziałem tej informacji w internecie. No i raczej hasło nie jest otwartym tekstem zawarte.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Marek_S
Użytkownik forum

Próbowałem różnych komend np. ustawienie profilu ale modem nic nie zwraca

Kod: Zaznacz cały

Wprowadzenie profilu:
AT!SETPROFILE=0,0,0,7,0
chyba że zła składnia , muszę uruchomić inny terminal bo ten z XP jest irytujący.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Marek_S pisze:Próbowałem różnych komend np. ustawienie profilu ale modem nic nie zwraca
Akurat tej komendy nie znam i Google o niej nie wie też nic.
Marek_S pisze: chyba że zła składnia , muszę uruchomić inny terminal bo ten z XP jest irytujący.
Możesz użyć Putty, on jest lepszy.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
frutis
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: frutis »

Marek_S pisze:Konkretnie chce uruchomić PCM bo wszystkie funkcje telefonu w modemie pracują ale głosu nie słychać.
Jaki konkretnie masz model modemu? MC8790? Tutaj jest narzędzie którym można włączyć funkcje głosowe w modemie: http://sendfile.pl/202485/VoiceEnable.zip. Ale jeśli masz już możliwość dzwonienia ale nic nie słychać to prawdopodobnie wina sprzętu (modemy z oznaczeniem V na końcu obsługują funkcje głosowe np. MC8790V).
Marek_S
Użytkownik forum

Konkretnie MC8790 . Niestety nic to nie dało nadal głosu nie ma . Ale praktycznie to jeden procesor tyle ze może różne oprogramowanie . Nie wiem jak się odbywa przesyłanie dźwięku ale myślę ze cyfrowo PCM lub coś w tym rodzaju .
frutis
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: frutis »

Według informacji z tej strony: http://3g-modem.wetpaint.com/page/Sierr ... 26+MC8775v połączenia głosowe działają tylko na modemach z oznaczeniem V. W pozostałych mimo aktywowania opcji i tak nic nie słychać. Można próbować "złapać" dźwięk na pinach mPCIe :)
Marek_S
Użytkownik forum

Trochę to ryzykowne szukanie pinów ale może kiedyś się na to odważę . Zastanawia jak się odbywa transmisja dźwięku cyfrowo czy analogowo ( w wersji V) ? A gdzieś ktoś widział rozpiskę pinów ? bo trochę to trudne wpinać się w kartę tym bardziej ze na schemacie widać ze na mikrofon i słuchawkę są dwa przewody. A i jak widzę nie ma sensu szukać następnej karty z oznaczeniem V bo tez może nie działać :dobani: i po co mi to wszystko ? ;)
ODPOWIEDZ