Program Orange (Business Everywhere) wariuje.

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Hieu
Użytkownik forum

Program Orange (Business Everywhere) wariuje.

Post autor: Hieu »

Huawei E1752
Windows 7
ObrazekObrazek
Witam, mój problem zaczął się od 16 sierpnia, a tak naprawdę to program od orange zaczął szwankować od miesiąca, ale wtedy można było jeszcze połączyć się z internetem.
Próbowałem wiele razy reinstalacji, ale to wciąż nie pomagało, a żeby się połączyć poprzez dialup to muszę mieć ten program (prawidłowo) włączony.
Do rzeczy. Kiedy odpalam program Business Everywhere pojawia się splash screen i nagle po paru minutach sam się wyłącza( zazwyczaj potrzeba było mniej niż 1-2min.) i nic się nie dzieje. Czasami po reinstalacji też mam to samo, a czasami normalnie się otwiera po prostu Lotto. Jak mi się uda go otworzyć to nie widzi on modemu chociaż jest prawidłowo podłączony i sterowniki też są zainstalowane. Niektóre przyciski nawet nie działają w tym programie, ale jak wchodzę w ustawienia to moim oczom ukazuje się coś takiego.
Na windows xp działa normalnie. Ustawienia ze zgodnością nie działa.
Ja już załamuje ręce i nie wiem co dalej z tym zrobić, oprócz ekstremalnego rozwiązania, czyli formatowania. Może wiecie jak mi pomóc, bo długo sobie z tym nie daje rady.
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Re: Program Orange (Business Everywhere) wariuje.

Post autor: ryba825 »

Jaki modem?
Na Orange.pl powinna być aplikacja BE (szujaj w ofercie biznesowej, tam będzie do pobrania).
Interesowałeś się <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> i <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> ?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

ryba825 pisze:Jaki modem?
Napisał na początku posta ;)
Hieu pisze:Huawei E1752
ryba825 pisze: Interesowałeś się <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> i <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> ?
Albo po prostu aplikacją Mobile Partner od Huawei.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

YaHooo pisze:Napisał na początku posta
Na telefonie czytałem i odpowiadałem i nie zauważyłem. ;)

Aplikacja BE jest bardzo kiepska, używałem jej jakiś czas i ciągle tylko problemy były.
Hieu
Użytkownik forum

Post autor: Hieu »

Rozwiązałem mój problem częściowo, lecz nie jestem z niego zadowolony, ale przynajmniej jest internet. Pierwsze to co zrobiłem to wyszukałem swój modem w google i ściągnąłem pierwszy lepszy program (NineUp) coś mi tam skonfigurowało, ale tak samo ten program szwankuje (po restarcie mam dostęp tylko do działu ,,wiadomości"). Dialup po restarcie nie działał, więc zdjąłem blokade SIM na telefonie i teraz łączę się sposobem dialup. Nie ukrywam, że wołałbym użyć jakiejś aplikacji, ale no cóż jest internet, więc nie będę narzekał. Jestem w 100% pewny, że format komputera rozwiąże wszystkie moje problemy, ale na razie nie kwapię się do tego żeby użyć tak drastyczne środki.

Dziękuję Wszystkim za pomoc. Dostajecie ode mnie po ,,plusie".
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

ryba825 pisze:Na telefonie czytałem i odpowiadałem i nie zauważyłem. ;)
Zdarza się ;)
Hieu pisze:Nie ukrywam, że wołałbym użyć jakiejś aplikacji, ale no cóż jest internet, więc nie będę narzekał. Jestem w 100% pewny, że format komputera rozwiąże wszystkie moje problemy, ale na razie nie kwapię się do tego żeby użyć tak drastyczne środki.
W takim razie ja bym Ci polecił zainstalować na komputerze ten program http://www.dc-files.com/files/huawei/mo ... .00.03.zip
Hieu pisze: Dziękuję Wszystkim za pomoc. Dostajecie ode mnie po ,,plusie".
Nie ma za co, od tego jest forum :)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ