Windows 7

Witam, mój problem zaczął się od 16 sierpnia, a tak naprawdę to program od orange zaczął szwankować od miesiąca, ale wtedy można było jeszcze połączyć się z internetem.
Próbowałem wiele razy reinstalacji, ale to wciąż nie pomagało, a żeby się połączyć poprzez dialup to muszę mieć ten program (prawidłowo) włączony.
Do rzeczy. Kiedy odpalam program Business Everywhere pojawia się splash screen i nagle po paru minutach sam się wyłącza( zazwyczaj potrzeba było mniej niż 1-2min.) i nic się nie dzieje. Czasami po reinstalacji też mam to samo, a czasami normalnie się otwiera po prostu Lotto. Jak mi się uda go otworzyć to nie widzi on modemu chociaż jest prawidłowo podłączony i sterowniki też są zainstalowane. Niektóre przyciski nawet nie działają w tym programie, ale jak wchodzę w ustawienia to moim oczom ukazuje się coś takiego.
Na windows xp działa normalnie. Ustawienia ze zgodnością nie działa.
Ja już załamuje ręce i nie wiem co dalej z tym zrobić, oprócz ekstremalnego rozwiązania, czyli formatowania. Może wiecie jak mi pomóc, bo długo sobie z tym nie daje rady.