Łączę się z bts'em, który często jest przeciążony przez co muszę przełączyć się z UMTS na GSM - ale to raczej od popołudnia do wieczora, bo wtedy więcej ludzi oczywiście korzysta z internetu, a we wcześniejszych godzinach bardzo ładnie działało i można było oglądać nawet filmy online.
Ostatnio jednak coś zdechło i internet działa fatalnie, gdzie pozostało mi już tylko GSM. Nie wierzę żeby nawet od 4. nad ranem zaczęło nagle bardzo dużo ludzi korzystać z internetu - tak samo jak popołudniu.
Czy może mnie ktoś nakierować gdzie szukać przyczyny? Zasięg mam taki sam, więc podejrzewam że jest to spowodowane ustawieniami komputera.
Nagły wzrost ping od kilku dni
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Nagły wzrost ping od kilku dni
Nie koniecznie. Czasem takie objawy wynikają z prac przy nodeB. Dlatego UMTS i wyżej może nie działać. Ja bym Ci radził albo przeczekać jeszcze kilka dni. Albo od razu walić do BOK operatora.Leel pisze: Czy może mnie ktoś nakierować gdzie szukać przyczyny? Zasięg mam taki sam, więc podejrzewam że jest to spowodowane ustawieniami komputera.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)