[problem] Logowanie na stronie orange.pl

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
robert7100
Początkujący użytkownik forum

[problem] Logowanie na stronie orange.pl

Post autor: robert7100 »

Witam. :)
Mam problem z zalogowaniem się na orange.pl/online , nie mam zielonego pojęcia jakie dane mam wpisać, wydaje mi się, że nie mam ich w umowie :niepewny: Będę bardzo wdzięczny jeżeli ktoś pomoże mi zalogować się na tą stronę ;)
Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy

Re: [problem] Logowanie na stronie orange.pl

Post autor: KrissTofferr »

robert7100, najpierw zarejestruj się.
https://www.orange.pl/rejestracja.phtml
robert7100

No dobra, ale co mam wpisać z umowy do tej rubryki "wpisz numer usługi lub numer ewidencyjny " ? Jakie dane z umowy?

[ Dodano: 2012-10-07, 20:19 ]
Pomoże ktoś? ;)
Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: KrissTofferr »

robert7100 pisze:wpisz numer usługi
To jest numer telefonu.
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Post autor: Orange Ekspert »

Jako login wprowadź numer usługi CDMA używając dużych liter w formacie: CDM123456 dane znajdziesz na umowie w raz z podanym poniżej hasłem również wymaganym do uzupełnienia podczas logowania.
robert7100

Tylko, że w umowie nie mam nic o numerze usługi CDMA. :/ mam tak: numer karty SIM, Nazwa promocji, wysokość ulgi przyznanej Abonentowi w związku z zawarciem Umowy, Opcja dodatkowa, Kod abonencki dla konta, PESEL, Seria i nr dowodu osobistego, Kod sprzedawcy i dane moje wraz z adresem zamieszkania. Także nie mam pojęcia co zrobić :/

[ Dodano: 2012-10-08, 18:29 ]
Na umowie w ogóle nie mam podanego loginu i hasła... Mój kolega, który brał w ten sam dzień ten sam internet tylko w innym punkcie Orange ma inna umowę i ma na niej podany login i hasło. Wie ktoś co można zrobić? Dzwoniłem do konsultanta Orange, stwierdził, iż dane do zalogowania powinny znajdować się na umowie. Niestety nie mam ich...

[ Dodano: 2012-10-08, 20:45 ]
Miał ktoś podobną sytuacje? Poradzi ktoś coś...?
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

robert7100 pisze:
[ Dodano: 2012-10-08, 18:29 ]
Na umowie w ogóle nie mam podanego loginu i hasła... Mój kolega, który brał w ten sam dzień ten sam internet tylko w innym punkcie Orange ma inna umowę i ma na niej podany login i hasło. Wie ktoś co można zrobić? Dzwoniłem do konsultanta Orange, stwierdził, iż dane do zalogowania powinny znajdować się na umowie. Niestety nie mam ich...

[ Dodano: 2012-10-08, 20:45 ]
Miał ktoś podobną sytuacje? Poradzi ktoś coś...?
Nazywam się Patryk i jestem pracownikiem Orange, chętnie pomogę ci w tej sprawie jednak będę potrzebował Twoich danych osobowych. Skontaktuj się ze mną w tej sprawie poprzez PW wyjaśnię w jaki sposób będziesz mógł się zalogować do konta na Orange On-line.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
trybun
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: trybun »

robert7100 pisze: Miał ktoś podobną sytuacje? Poradzi ktoś coś...?
Nie wiem czy w ostatnim czasie się coś zmieniło, ale gdy ja się rejestrowałem jakiś czas temu na stronie Orange, to - w pole "wpisz nr usługi lub ewidencyjny" wpisywało się po prostu numer telefonu, czyli ten z karty SIM.

[ Dodano: 2012-10-09, 17:26 ]
Orange Ekspert pisze:
Nazywam się Patryk i jestem pracownikiem Orange, chętnie pomogę ci w tej sprawie jednak będę potrzebował Twoich danych osobowych. Skontaktuj się ze mną w tej sprawie poprzez PW wyjaśnię w jaki sposób będziesz mógł się zalogować do konta na Orange On-line.

Pozdrawiam.
Możesz wyjaśnić co to za cyrki z tą koniecznością podawania danych osobowych do założenia sobie konta na Orange.pl??
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

trybun pisze:
Możesz wyjaśnić co to za cyrki z tą koniecznością podawania danych osobowych do założenia sobie konta na Orange.pl??
Konto do usługi Orange Freedom Pro nie jest możliwe do założenia przez użytkownika lecz automatycznie aktywowane w momencie uruchomienia usług po podpisaniu umowy w sieci Orange.
Abym mógł rozwiązać ten problem będę chciał podać dane do zalogowania do istniejącego konta użytkownikowi robert7100.
Abym mógł to uczynić, muszę uzyskać niezbędne dane właściciela (tak jak przy weryfikacji kontaktu poprzez BOK).
Z racji że jest to oficjalne konto Orange na tym forum a ja jestem jedną z osób która zajmują się obsługą tego typu problemów naszych Klientów na tym właśnie forum stąd też i moja prośba o kontakt w tej sprawie poprzez PW.
Oczywiście nie jest to żaden wymóg i mogę podać inne formy kontaktu użytkownikowi w każdej zgłaszanej sprawie, jednak muszę uzyskać potwierdzenie chęci otrzymania takiej pomocy od danego usera.

Dla potwierdzenia poniższy link będzie opisywał nas Orange Ekspertów, czym się zajmujemy oraz jak wyglądamy:

http://www.orange.pl/Orange-Eksperci.phtml

Pozdrawiam.
Kacperoo
Stały użytkownik forum

Post autor: Kacperoo »

Orange Ekspert pisze:Jako login wprowadź numer usługi CDMA używając dużych liter w formacie: CDM123456 dane znajdziesz na umowie w raz z podanym poniżej hasłem również wymaganym do uzupełnienia podczas logowania.
Robię tak jak napisałeś, w umowie mam napisane: Numer abonencki: CDM123456 (inna numeracja). Wprowadziłem ten numer, przepisałem hasło ponieżej na stronie Orange: https://www.orange.pl/rejestracja.phtml
i pojawia mi się komunikat: Numer nierozpoznany.
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Kacperoo pisze: Robię tak jak napisałeś, w umowie mam napisane: Numer abonencki: CDM123456 (inna numeracja). Wprowadziłem ten numer, przepisałem hasło ponieżej na stronie Orange: https://www.orange.pl/rejestracja.phtml
i pojawia mi się komunikat: Numer nierozpoznany.
Proszę o kontakt w tej sprawie również poprzez PW. Będę potrzebował dodatkowych danych abym mógł to sczegółowo sprawdzić dla Ciebie.
ODPOWIEDZ