W jaki sposób podłączyć antene z w/w Huaweia do ZTE MF60? Są jakieś przelotki/przejściówki do tego przeznaczone? Jeśli tak to byłbym wdzięczny za wskazanie mi jakie to i gdzie można dostać

Moderator: Moderatorzy
To jednak może takie coś sobie daruj. O wiele lepiej będzie jak kupisz porządną antenę.Zgrywus pisze:To taki zwykły badyl z podstawą z magnesem
To jeśli chcesz naprawdę antenę o zerowym zysku, to poszukaj złącza FME obetnij te złącze co masz przy antenie, zamontuj nowe. Do tego już kupisz konektor FME<--->ZTE.Zgrywus pisze:Czyli nie pozostaje mi nic innego jak dokupienie badyla z gniazdem przeznaczonym do ZTE...
Z jakiej technologii i pasma korzystasz (EDGE/GPRS/UMTS/HSDPA 900 czy 2100MHz)?Zgrywus pisze:To jaką antenę radzisz?![]()
To można na mapie btsearch próbować szukać który to jest nodeB i ustawiać się kolejno na najbliższe.Zgrywus pisze: Do tego nie wiem gdzie jest stacja bazowa z którą łączy się moj modem
To rzeczywiście może warto sprawić sobie antenę dookólną. A jakie masz osiągi za oknem, na parapecie?Zgrywus pisze:brak możliwości montażu do ścian zewnętrznych(styropiany) tylko do parapetu zewnetrznego lub na oknie.
To jest prawidłowe zachowanie.Zgrywus pisze:Z technologii to z tego co pisze w TopNetInfo w parametrach połączenia to HSPA++, a jak się nic nie ściąga to modem przełącza się na UMTS.
W zasadzie jeśli masz takie fajne osiągi za oknem to można by próbować kupić jakąś antenkę dookólną. Bo ona w zasadzie będzie służyć tylko do przeniesienia punktu odbioru sygnału sieci.Zgrywus pisze: Jest jakaś sensowna dookólna która daje coś więcej niż ten badyl magnesowy do drapania się po plecach?![]()
W zasadzie wszystkie są takie same. Wbrew temu co piszą na aukcjach i sklepach. Te zyski po 12dBi można między bajki włożyć. Dlatego bierz która tańsza i pod rękąZgrywus pisze:To jaką dookólną polecasz?
Wystarczy każdy bacik na podstawie magnetycznej. Musi ona stać np na blaszanym parapecie. Inaczej nie będzie działać jak powinna.Zgrywus pisze:Lub taką na okno na strychu?
Z opisu podejrzewam, że chodzi Ci o antenę panelową. Są takie anteny http://www.bestpartner.pl/index.php?art ... ategorie=9 ale to na 2100MHz. No i raczej to już trzeba porządny uchwyt mocowany na zewnątrz do ściany.Zgrywus pisze: Pamietam że jak miałem radiówkę to taki mały kwadracik miałem założony na oknie wewnatrz, jest coś w tym stylu do mobilnego?
W sumie to jest trochę loteriaZgrywus pisze:Chodzi mi o taką w miarę dobrą która nie pogorszy mi sygnalu bo że one polepszą to marne szanse
W zasadzie innej niż ta co podałem to nie ma co polecać. Ewentualnie podobną od Cybertecha.Zgrywus pisze:A co do takiej anteny panelowej to hmm nie musi być dokładnie taka, może być inna tylko po prostu musiała by stać za szybą... Okno mam skierowane bezpośrednio na tą bliższą stację bazowa (według btsearch).
Tak, to jest bardzo dobra antena i nie raz sprawdzona na forumZgrywus pisze:Czy ten wynalazek byłby dobry? KLIK
Obsługuje tylko 2100MHz, na 900MHz, to już trzeba niestety inną.Te wszystkie częstotliwości(jestem laikiem) do hspa++ ona obsługuje?
Przeszkodą oczywiście jest. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby antenę postawić wewnątrz. Po prostu nie ominie ona tłumienia ścian oraz okien domu i realny zysk będzie mniejszy niż gdyby stała ona na zewnątrz. Jednak dalej będzie działać poprawnie.Zgrywus pisze:Czy pojedyncza szyba na strychu nie będzie dla niej zbyt dużą przeszkodą w działaniu?
Najprościej będzie jak porównasz LAC oraz CID które podaje TNI z mapką http://mapa.btsearch.pl/ albo samą szukajką http://btsearch.pl/Zgrywus pisze:To na jakiej częstotliwości pracuje internet w t-mobile w koncu? Nie mogę się tego doszukać w informacjach o połączeniu w topnetinfo.![]()
Dobrze rozumujeszZgrywus pisze:Czy jednak coś źle rozumuję?