Co de facto oznacza zniesienie limitu szybkości gdyż 8000 kbps nie osiągnie się nawet w sieci DC-HSPA+, której z resztą Plus nie ma.
Testowane na trzech kartach prepaid - nowej z LTE i starszej, lecz z nową taryfą, oraz kilkuletniej karcie mBank Mobile.
Andrzejz78 pisze:Jeszcze żeby tak przepustowość po cichu.....
Przydało by się , bo ostatnio u mnie up w plusie to 150-200 kbps (dl 1-2 Mbps), a LTE nie chce za Chiny ludowe przekroczyć 20 Mbps DL w nieważne jakich warunkach radiowych.
Wszystko to przy NetWorkS śmigającym pod 30 Mbps.
Patryk pisze:Przydało by się , bo ostatnio u mnie up w plusie to 150-200 kbps (dl 1-2 Mbps),
To ja w danej chwili przy zasięgu około -102dB (bez anteny) miałem taki wynik http://speedtest.net/result/2587980477.png Nie wiem czemu, ale DL na teście wypadł słabo. Pobieranie pliku z noc.gts szło około 2-2.5Mbps
Ja większe, ale na modemie na UMTS900 na sieci Aero 2. A ten modem to stara dziadyga tylko z UMTS2100, taki to nowy można kupić po cenie dobrego kabla USB:)
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
max003 pisze:Czemu, ja mam taki rozrzut na speedtestpl oraz speedtestnet? Praktycznie 1 test zaraz po drugim przeprowadzony. Szczególnie DL sporo się różni.
Bo testery czasem źle mierzą. Najlepiej pobrać plik np stąd www.noc.gts.pl
Niektóre serwery na www.speedtest.net wydają się czasem zapchane. Polskie często mają dobry upload, słabszy download, dobry ping, a zagraniczne gorszy upload, większy ping ale za to większy download.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Patryk pisze:Przydało by się , bo ostatnio u mnie up w plusie to 150-200 kbps (dl 1-2 Mbps), a LTE nie chce za Chiny ludowe przekroczyć 20 Mbps DL w nieważne jakich warunkach radiowych.
Wszystko to przy NetWorkS śmigającym pod 30 Mbps.
U mnie Upload w LTE przekroczył 21 MB/s nie mylić z Mb/s.Było to wysyłanie 11 plików na raz na serwis chomikuj.Taka była łączna wartość wysyłania.Pobieranie 6 plików na raz w tym samym serwisie dało łączną wartość ponad 6MB/s.Nie próbowałem z większą ilością plików ale wydaje mi się,że serwis ma jakieś limity prędkości na pobieranie,natomiast na wysyłanie niekoniecznie.Menadżery tęż dają różne efekty.Z tego samego serwisu szybszy download mam w jDownloader niż w ChomikBox.Turbobit wymiata wszystkie serwisy.Tam naprawdę są prędkości.A speed testy rzeczywiście kłamią,każdy pokazuje co innego.
adamos22 pisze:Czytaj to co napisałeś zanim wyślesz, bo później wychodzą takie ciekawostki.
Jakie ciekawostki?Speed testy podają wyniki w Mb/s-megabitach a pobierasz w MB/s-magabajtach.A to jest różnica.Poczytaj sobie o tym za nim ty się wypowiesz.
DL i UL jest u mnie zazwyczaj po połowie.UL sięga i 20Mb/s.Nie robię zbyt często tych speed testów bo to też pożera dane.W teście powyżej jakoś się dziwnie podzielił.Była noc i więcej pewnie wysyłali .