Kod: Zaznacz cały
+CGEQNEG: 1,2,8000,16000,16,64,0,1500,"1E4","1E5",0,1000,2
Testowane na trzech kartach prepaid - nowej z LTE i starszej, lecz z nową taryfą, oraz kilkuletniej karcie mBank Mobile.
Moderator: Moderatorzy
Kod: Zaznacz cały
+CGEQNEG: 1,2,8000,16000,16,64,0,1500,"1E4","1E5",0,1000,2
Faktycznie limit podniesiony Sprawdzałem MDMA i jest 8/16Patryk pisze:Plus po cichu ustawił wyższy poziom QoS
Przydało by sięAndrzejz78 pisze:Jeszcze żeby tak przepustowość po cichu.....
To ja w danej chwili przy zasięgu około -102dB (bez anteny) miałem taki wynik http://speedtest.net/result/2587980477.pngPatryk pisze:Przydało by się, bo ostatnio u mnie up w plusie to 150-200 kbps (dl 1-2 Mbps),
Tylko ja takie wyniki uzyskiwałem już grubo ponad rok temu. Szybko jak zmieniłem modem na Sierrę. Więc nie wiem od czego to zależy.ra-v pisze:Możliwe, od kilku dni widzę upload nonstop większy niż 1 Mb/s, w realu dochodzi nawte do 180KB/s. A nadajnik mam 8 km od domu.
Ja mam jeszcze starszego laptopa (złącze PCIMCIA) i dlatego używam AC881, która ma "tylko" 3G 2100MHz, ale radzi sobie idealniera-v pisze: A ten modem to stara dziadyga tylko z UMTS2100, taki to nowy można kupić po cenie dobrego kabla USB:)
To tylko współczuć. Bo ja już nie wiem jak można by było korzystać z takiego łącza...alvaroo pisze:od 2 -3 dni działa tak
Ja mam jeszcze większy tylko że w moim przypadku laptop po prostu nie wyrabia we flashumax003 pisze:Czemu, ja mam taki rozrzut na speedtestpl oraz speedtestnet
Bo testery czasem źle mierzą. Najlepiej pobrać plik np stąd www.noc.gts.plmax003 pisze:Czemu, ja mam taki rozrzut na speedtestpl oraz speedtestnet? Praktycznie 1 test zaraz po drugim przeprowadzony. Szczególnie DL sporo się różni.
U mnie Upload w LTE przekroczył 21 MB/s nie mylić z Mb/s.Było to wysyłanie 11 plików na raz na serwis chomikuj.Taka była łączna wartość wysyłania.Pobieranie 6 plików na raz w tym samym serwisie dało łączną wartość ponad 6MB/s.Nie próbowałem z większą ilością plików ale wydaje mi się,że serwis ma jakieś limity prędkości na pobieranie,natomiast na wysyłanie niekoniecznie.Menadżery tęż dają różne efekty.Z tego samego serwisu szybszy download mam w jDownloader niż w ChomikBox.Turbobit wymiata wszystkie serwisy.Tam naprawdę są prędkości.A speed testy rzeczywiście kłamią,każdy pokazuje co innego.Patryk pisze:Przydało by się, bo ostatnio u mnie up w plusie to 150-200 kbps (dl 1-2 Mbps), a LTE nie chce za Chiny ludowe przekroczyć 20 Mbps DL w nieważne jakich warunkach radiowych.
Wszystko to przy NetWorkS śmigającym pod 30 Mbps.
Czytaj to co napisałeś zanim wyślesz, bo później wychodzą takie ciekawostki.bramowicz1 pisze:U mnie Upload w LTE przekroczył 21 MB/s nie mylić z Mb/s.
Jakie ciekawostki?Speed testy podają wyniki w Mb/s-megabitach a pobierasz w MB/s-magabajtach.A to jest różnica.Poczytaj sobie o tym za nim ty się wypowiesz.adamos22 pisze:Czytaj to co napisałeś zanim wyślesz, bo później wychodzą takie ciekawostki.
bramowicz1 pisze:Upload w LTE przekroczył 21 MB/s
To Ty raczej poczytaj zanim zaczniesz znowu bzdury pisaćbramowicz1 pisze:Poczytaj sobie o tym za nim ty się wypowiesz
Chwalenie się jest w innym miejscubramowicz1 pisze:Ciekawe,który z was może się pochwalić takimi wynikami