Witam forumowiczów,
Od kilku dni jestem posiadaczem nowego routera z sieci plus. Używam go w domu jednorodzinnym. Na chwilę obecną same plusy w domu wifi działa poprawnie nie sprawdzałem jak na dworze, spokojnie daje radę na parterze (router na piętrze) oraz łapie 3 w porywach 4 kreski zasięgu na LTE (stacja BTS około 4 km w linii prostej od domu niewidoczna za duża ilością drzew i innych przeszkód).
Mam tylko jeden problem.
Internetu używam na 4 urządzeniach (komp stacjonarny, laptop oraz od czasu do czasu tablet i xbox). Jako że internetu używamy w domu we dwóch (ja i młodszy szwagier) a do dyspozycji mamy 25 giga limitu to mam pytanie i prośbę. Chciałbym podzielić limit na te 4 urządzenia np. 12 giga na kompa i lapka i po 500 mega na xboxa i tablet.
Odnośnie takich spraw jestem laikiem i nie mam pojęcia w jaki sposób to zrobić, trochę ogarniam sprzęt i sieci ale nie potrafię tego poograniczać.
Będę wdzięczny za pomoc i informację krok po kroku jak ogarnąć ten temat
pozdrawiam serdecznie i z góry dzięx za podpowiedzi
Huawei B593 z Plusa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei B593 z Plusa
Na prostym sprzęcie typu router takie coś jest raczej niemożliwe. Chyba, że znajdziesz jakiś bardziej uniwersalny sprzęt na który znajdziesz alternatywny soft z takimi możliwościami. Tylko co do szczegółów to się nie wypowiem, bo nie mam aż takiego doświadczenia.saien pisze: Odnośnie takich spraw jestem laikiem i nie mam pojęcia w jaki sposób to zrobić, trochę ogarniam sprzęt i sieci ale nie potrafię tego poograniczać.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Zmiana sprzętu nie wchodzi w grę, raz że koszty a dwa mam ten router niecałe 2 tygodnie.
Może jest jakaś alternatywa w sofcie??? Może znacie jakiś program który liczyłby ściągane megabajty i w odpowiednim momencie zablokował neta albo wyrzucił alert na kompie.
pozdr
Może jest jakaś alternatywa w sofcie??? Może znacie jakiś program który liczyłby ściągane megabajty i w odpowiednim momencie zablokował neta albo wyrzucił alert na kompie.
pozdr
- wojteks
- *** Administrator ***
Coś stąd <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047" target="_blank">»NetMetery«</a>saien pisze:jakiś program który liczyłby ściągane megabajty
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jeszcze jest NetWorx który potrafi zliczać dane przechodzące przez router. Nie wiem na ile to działa. Jednak taką opcję ma.saien pisze:Może znacie jakiś program który liczyłby ściągane megabajty i w odpowiednim momencie zablokował neta albo wyrzucił alert na kompie.
Pozdrawiam YaHooo