Problem ze sygnałem z Aero2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem ze sygnałem z Aero2
Witam!
Problem jest taki jak w temacie. Sygnał sprawdzałem w odległości 500 metrów od nadajnika na modemie Huawei E3131 z kartą Heyah, ale na liście sieci po ustawieniu na 3G, ani na 2G nie ma PL-17 czy też 260-17. Na zewnątrz i wewnątrz domu nie wskakuje.
Jak mogę sprawdzić czy będę mógł odbierać Aero2 zanim przyjdzie mi karta?
Czy na przykład jest tak, że dopiero jak będę miał kartę to będzie sygnał?
Problem jest taki jak w temacie. Sygnał sprawdzałem w odległości 500 metrów od nadajnika na modemie Huawei E3131 z kartą Heyah, ale na liście sieci po ustawieniu na 3G, ani na 2G nie ma PL-17 czy też 260-17. Na zewnątrz i wewnątrz domu nie wskakuje.
Jak mogę sprawdzić czy będę mógł odbierać Aero2 zanim przyjdzie mi karta?
Czy na przykład jest tak, że dopiero jak będę miał kartę to będzie sygnał?
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Problem ze sygnałem z Aero2
Aero już nie ma na liście sieci teraz jest tylko Plus (traktowany jako calość).Możesz sprawdzić,przestaw tego Huawei na częstotliwość UMTS 900 do tego karta Plusa i jak złapiesz sygnał to pochodzi on z NodeB Aero (Plus korzysta teraz m.in. z UMTS 900 Aero).
-
- Mistrz bezprzewodowy
dokładnie, też korzystam z Aero i mam nazwę sieci Plus GSMPiotrek24 pisze:Aero już nie ma na liście sieci
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nie trzeba posiadać karty Plusa. Wystarczy wymusić na modemie UMTS900 i z dowolną kartą wyszukać dostępne sieci. Jeśli na liście będzie Plus, to znaczy, że jest to zasięg Aero2.Piotrek24 pisze:Możesz sprawdzić,przestaw tego Huawei na częstotliwość UMTS 900 do tego karta Plusa i jak złapiesz sygnał to pochodzi on z NodeB Aero (Plus korzysta teraz m.in. z UMTS 900 Aero).
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
czyli każdy plus z 900 MHz udostępni BDI?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie, zobacz na http://mapa.btsearch.pl mniej więcej tak to wygląda, jednocześnie zaznaczam, to są tylko pozwolenia, nie oznacza, że nodeB działa.pgoral pisze:czyli każdy plus z 900 MHz udostępni BDI?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jednak można przełączyć się na filtr zweryfikowanych stacji. Z kolei on może być niepełny.krystianb pisze:to są tylko pozwolenia, nie oznacza, że nodeB działa.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)