Co się dzieje??? Czy może to byc wina modemu? Jak to sprawdzić? Będę wdzięczna za pomoc, bo cholery już dostaję...
Błyskawicznie znika transfer
Moderator: Moderatorzy
-
mafaldinha
- Początkujący użytkownik forum
Błyskawicznie znika transfer
Mam bardzo dziwny kłopot. Kupiłam niedawno uzywany modem E1752Cu (obrandowany O2, ale bez simlocka). Wlożyłam kartę Orange, doładowałam za 10 zł, wszystko ładnie się połączyło i zadziałało. Po 2 minutach użytkowania - strony przestały się wyświetlać. Po trwającej jakis czas walce włożyłam kartę Play, też doładowałam, ta sama historia - po 2-3 minutach pad. Play jednak dał uprzejmie informację, że brak środków na koncie. Jak to brak środków?! Ok, myslę - może coś zżera transfer. Wybuliłam kolejne 5zł, odpaliłam monitor systemu (mam Ubuntu, więc żadne aktualizacje bez mojej zgody nie włączają się jak w windowsie), i patrzę - brak srodków po tym jak zjadło całe... 4,8Mb transferu...
Co się dzieje??? Czy może to byc wina modemu? Jak to sprawdzić? Będę wdzięczna za pomoc, bo cholery już dostaję...
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Błyskawicznie znika transfer
Z Play i Orange to karty głosowe czy typowe do danych?mafaldinha pisze:Play jednak dał uprzejmie informację, że brak środków na koncie
Play Online na Kartę/ Orange Free na karte mają bonusy za doładowania Opatrz regulaminy tych kart) a w głosowych trzeba wykupić pakiet albo drogo wychodzi za transfer.
Nie pomagam na PW!
-
mafaldinha
A...bo ja naiwna myślałam, że to nie ma różnicy, a właściwie to nie wiedziałam, że są różne karty... ech. Ok, czyli kupuję specjalną kartę do danych. Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia.
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
I zupełnie inne stawki za 1 MB (na poziomie kilku groszy, a kilku złotych).wojteks pisze:mają bonusy za doładowania
Na forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.
-
mafaldinha
Ok 
Tak, te stawki na poziomie kilku zl za Mb, to by się zgadzało całkowicie... 5MB - 5zł poszłoooo....
Tak, te stawki na poziomie kilku zl za Mb, to by się zgadzało całkowicie... 5MB - 5zł poszłoooo....
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
mafaldinha, tutaj masz zestawienie ofert prepaid na naszej wiki:
http://wiki.bez-kabli.pl/index.php?titl ... we_prepaid
http://wiki.bez-kabli.pl/index.php?titl ... we_prepaid