Błyskawicznie znika transfer

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mafaldinha
Początkujący użytkownik forum

Błyskawicznie znika transfer

Post autor: mafaldinha »

Mam bardzo dziwny kłopot. Kupiłam niedawno uzywany modem E1752Cu (obrandowany O2, ale bez simlocka). Wlożyłam kartę Orange, doładowałam za 10 zł, wszystko ładnie się połączyło i zadziałało. Po 2 minutach użytkowania - strony przestały się wyświetlać. Po trwającej jakis czas walce włożyłam kartę Play, też doładowałam, ta sama historia - po 2-3 minutach pad. Play jednak dał uprzejmie informację, że brak środków na koncie. Jak to brak środków?! Ok, myslę - może coś zżera transfer. Wybuliłam kolejne 5zł, odpaliłam monitor systemu (mam Ubuntu, więc żadne aktualizacje bez mojej zgody nie włączają się jak w windowsie), i patrzę - brak srodków po tym jak zjadło całe... 4,8Mb transferu...

Co się dzieje??? Czy może to byc wina modemu? Jak to sprawdzić? Będę wdzięczna za pomoc, bo cholery już dostaję... :klnie:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Błyskawicznie znika transfer

Post autor: wojteks »

mafaldinha pisze:Play jednak dał uprzejmie informację, że brak środków na koncie
Z Play i Orange to karty głosowe czy typowe do danych?
Play Online na Kartę/ Orange Free na karte mają bonusy za doładowania Opatrz regulaminy tych kart) a w głosowych trzeba wykupić pakiet albo drogo wychodzi za transfer.
Nie pomagam na PW!
mafaldinha

A...bo ja naiwna myślałam, że to nie ma różnicy, a właściwie to nie wiedziałam, że są różne karty... ech. Ok, czyli kupuję specjalną kartę do danych. Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

wojteks pisze:mają bonusy za doładowania
I zupełnie inne stawki za 1 MB (na poziomie kilku groszy, a kilku złotych).

Na forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>. :)
mafaldinha

Ok :)
Tak, te stawki na poziomie kilku zl za Mb, to by się zgadzało całkowicie... 5MB - 5zł poszłoooo....
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

mafaldinha, tutaj masz zestawienie ofert prepaid na naszej wiki:
http://wiki.bez-kabli.pl/index.php?titl ... we_prepaid
ODPOWIEDZ